Mitt liv mitt i veckan mitt i vardagen

Så, då har jag haft internet i några dagar. Vilken befrielsen! I 5 månader har jag kopplat upp mig på nätet via min mobil vilket har inneburit en sjuhelsickes telefonräkning samt ett såååå slött internet att jag ibland stängt av datorn för att jag inte haft tålamod att vänta på att sidan ska laddas. Jag har heller inte kunnat surfa så mycket jag velat eftersom räkningen drog iväg. Men nu har jag fått fiber inkopplat och internetleverantören levererar! Nu spelas det musik må jag säga. Jag kan titta på hur många youtube-klipp jag vill. Nu kan jag ta upp yoga via youtube igen!! Tänk ändå vad fort vi vänjer oss vid teknikens framsteg! När den inte finns tillgänglig blir livet liiiiite mer komplicerat! Så nu kan jag lägga till ytterligare en sak att vara tacksam över till min lista. Internet!!!

Dagarna passerar revy. Jobbar för fullt på ett mer eller mindre fullbelagt konferenshotell. Jag älskar tempot. Full fart i reception. Människor vill checka ut/in, ställa frågor, ställa in bagage, handla. Vidare in i köket där kallskänkor och kockar förbereder fikor, lunch och middagar. Ljudnivån är hög. Tempot likaså. Skämten råa. Men hjärtliga. I restaurangen förbereds lunch på förmiddagarna. Vattenflaskor på borden. Servetter. Och en härlig buffé. Framåt kvällen är personalen utbytt och middagsdukningen tar vid. Bestick putsas. Vinglas sätts på borden. Långbord och dukar. På bokningen går telefon varm. Privatbokningar tas emot. Så också konferensbokningar. Nu är det julbord och nyår som bokas in. Borta på spa är det visserligen alltid full fart men ljudnivån är dämpad. Lugn musik. Behandlingsrum. Stilla spa. Men personalen är fullt sysselsatt. Behandlingskalendrarna är fullbokade. Så också spatider. På konferensen, en trappa upp, där jag och min kollega arbetar har vi mellan 100-200 konferensgäster varje dag. Vi har fullt upp med att ge dem service. Ibland ser vi inte varandra på timmar. Det händer att vi inte hinner prata med varandra. Vi springer om varandra. Våra blickar möts över stora golv när hon är på väg åt ett håll och jag åt ett annat. Men vi har så roligt dessa dagar. För visst händer det tokigheter som vi skrattar så vi viker oss åt. Jag ser hur vi alla jobbar på detta ganska stora hotell. Det är en stor maskin som fungerar tack vare oss alla. Disk, städ, repa, restaurang, spa, bokning, kök, adminstration, konferens, fastighetsavdelning. Så full fart, högt tempo, hög ljudnivå, skratt, diskussioner, bråk som fort går över. Och hela tiden gästen i fokus. Mötesindustrin levererar och det är så otroligt roligt att vara en del av den.

8505794329_76c3851762_z På dagarna.

Hemma, är det totala motsatta. 15 minuters bilväg hem. Jag släpper jobbet och hjärtat är hos Matilda så fort jag kliver ut genom dörren på jobbet. Hem till en helt galen hund. Som har varit ute på prommis med hyrsevärden under dagen men ändå är fylld av glädje och energi. Av med kavaj och kjol. På med mysbrallor och linne. Kaffe och kel med vovven i soffan. Landa. Ut på promenad på höstiga fält. Kyligt i luften nu. Andas och landa, landa, landa. Umgås med den fyrbenta där ute i naturen. Leka. Tillbaka hem för att tända kamin. Gosa ännu mer med Matilda. Hon är så lojal och nära mig hela tiden. Följer mig med blicken. Tända ljus. Och öppna skolboken. Plugga en stund i stillhet. Och hela tiden slänga in mer ved i kamin. Värmen sprider sig. Och mörkret faller. Spotify och Leonard Cohen ikväll. Sen blir det en stund meditation. Och ingen tv! Love life. Tyst och stilla här hemma. Återhämtning så att jag återigen kan möta livet imorgon :-).

SONY DSC En till fylld av energi och lycka bästa kompanjon.

Så med knastrande kamin, en aussie som ligger bredvid och gnager på ett ben stänger jag ner bloggen för idag. Leonard Cohen thank you for the music.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Livstil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt liv mitt i veckan mitt i vardagen

 1. pippilotti skriver:

  Vilken välskriven, intressant och trevlig krönika. Intressant med fågelperspektiv på maskineriet / livet… Ha det gott!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Åh vad roligt att höra! Med tanke på att jag bara skrev vad som föll mig in utan reflektion så måste ju detta vara högsta betyg!! Det är väl så man ska göra i det mesta, bara köra på och följa sin intuition. Och inte stanna hela tiden och fundera på om man gör rätt eller fel. :-). Ha en härlig helg! Kram Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s