Utmaningar

Att våga göra det som skrämmer får oss att växa som individer. Jag kan bara gå till mig själv. I och för sig gillar ju jag utmaningar. Ju mer det pirrar i magen ju mer spännande tycker jag att det är. Att slänga mig ut i det tomma och se om vingarna bär. Nu menar jag inte några stora grejer utan kanske små, små pyttesteg som för just mig är stort! Sen finns det ju en och annan stor utmaning som växer där i mitt bakhuvud och totalt skrämmer vettet ur mig!

10522742_10152704565017863_5539058228172082636_n

Detta året och förra året har jag vågat utmana mig själv många gånger och på många olika sätt. Och det har burit hela vägen fram. Självständigare än så här har jag aldrig varit. Och orädd. Idag pratade jag inför den största samling människor jag någonsin pratat inför. Jag tror jag tidigare skrivit att jag gillar att stå där framme och prata inför människor. Egentligen att prata om sådant som jag brinner för och som de som lyssnar också är där för att höra. Där är jag inte ännu. Men jag tränar på att föreläsa. Med små steg. På jobbet har jag åtagit mig att presentera vår anläggning för de grupper som önskar. I dag var det den tredje konferensen under hösten som jag tog mig an. 130 personer i stor konferenslokal.

Igår när jag sa ja till att prata inför alla dessa människor undrade jag efteråt vad det är för fel på mig. Men jag följde min intuition och sa ja. Det är först vid second-thought man börjar tveka och undra varför man utsätter sig för vissa situationer. Jag var lite stressad över situationern – igår. Men när beslutet landat och jag påmint mig själv att ”jag gillar ju dessa utmaningar, de får mig att växa” som jag blev lugn i beslutet. Att det var därför jag sa ja. Tiden för presentationen var satt till 12.30 och hade det varit för 4 månader sedan hade jag inte kunnat arbeta på hela dagen av nervositet! Så, det är därför vi ska möta det som skrämmer. För man vänjer sig! Idag skötte jag mitt jobb precis som alla andra dagar. Framåt dagen gick jag igenom med mötesledaren hur upplägget skulle se ut och 12.25 stod jag vid sidan av i konferenslokalen som sakteliga fylldes med människor. Utan fjärilar i magen. I am proud of my self. Jag älskar att utmana mig själv. Och att växa!

10647209_854536461253511_7691489889629714401_n

Och nej, jag var inte nervös. Jag stod vid sidan om medan mötesledaren gjorde en första presentation om agendan för deras vistelse. Sen presenterade han fram mig. Jag tog över mikrofon. Jag har aldrig pratat i mikrofon tidigare. Det skulle man inte kunna tro haha. Ja, de första 2-3 meningarna var lite osäkra men sen körde jag bara. Rätt av. Jag brinner för vår anläggning och kan den. Det i sig ger trygghet. Jag vet vad jag pratar om. Så jag ägde hela det stora golvet där framme. Promenerade från den ena ändan till den andra. Svepte med blicken över alla dessa människor som lyssnade intresserat. Fick dem att skratta. Leenden och applåder. Åh vilken känsla! Någon gång i framtiden kommer jag ha nytta av den övning jag ger mig själv på min arbetsplats.

10701949_10152834179787863_5245933361076884122_n!

Så nu inväntar jag nästa, ännu större, publik att ta mig an. Here we go!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Personlig utveckling och Självkänsla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s