Att säga ja till mig själv

Vad går livet ut på? En sån jäkla fråga att starta dagen med när jag är ledig! Men vad går det ut på? Jag är i ständig utveckling precis som du. Vare sig vi vill det eller inte. Fast jag vill. Jag älskar utveckling. Nu är jag här och jag funderar på vad livet går ut på. För mig!

Att älska, ge kärlek. Och vad innebär det? För mig. I första hand handlar det om att älska mig själv. Och det i sin tur innebär att säga nej till saker och ting, människor. Jag kan inte älska en annan om jag inte älskar mig själv.

För mig innebär den kärleken att jag inte äter djur. Jag kan inte döda ett djur för att sedan äta det! Det är för mig inte kärleksfullt att döda ett djur. Den kärleken betyder också att jag ger det bästa för min fysiska kropp. Alla dessa sjukdomar som vi i västvärlden drar till oss är i mångt och mycket kostrelaterat. Jag vill visa mig den respekten och kärleken att äta det som gör min kropp stark. En tredje reaktion på detta att välja bort kött är kärleken till vår jord. Den största miljöboven vi har är köttproduktion. Det känns så gott i hjärtat att jag inte är en del av den.

Be-the-change-that-you-wish-to-see-the-world

Annat för att visa kärlek till mig själv är yoga och meditation. Att stilla sinnet och vara här och nu. Vilken utmaning! Varje dag!! Yogan ger så mycket till min fysiska kropp. Jag blir stark och smidig. Men den ger mer till mitt själsliga jag. Jag blir även där stark, stark i mig själv. Jag vet vem jag är idag tack vare yogan. Självkänslan är på väg mot toppen. Allt är här och nu. Vad mer behöver du? Eller meditation. Att få sätta sig i stillhet, tända ljus och rökelse och landa i sig själv. Att lyssna till vad som poppar upp. För poppar upp gör det! Både det ena och det andra har kommit till mig i meditation. Meditation tar mig tillbaks till den jag är.

cef0708e63c247118a77e939cc455b6e_500

Sen är jag noga med vad jag säger ja till. Att när jag säger ja inte samtidigt säger nej till mig själv. Jag har sagt nej till mig själv way to much! Herregud vad jag har lidit stundtals för att jag sagt ja när jag egentligen borde sagt nej. Att anpassa sig till andras åsikter om ditten och datten. Att försöka passa in. Att lyssna till andra och försöka göra deras till mitt. Att rätta mig in i ett led som faan vet vem som skapat! Samtidigt är det också respektfullt att vara ärlig och säga nej. Jag visar mitt rätta jag så att säga. Och sedan att inte alla är så förtjusta i mitt rätta jag har ju faktiskt inte med mig att göra. För du är du och jag är jag. Sen menar jag naturligtvis inte att jag ska gå omkring och skapa oreda och skada bara för att jag säger nej. För då säger jag också nej till mig själv. Förstår ni hur jag tänker?

10671388_10152556850507819_2878765355701918427_n

Vidare säger jag ja till mig själv när jag inte längre vill vara en del av drama och tjafs. Dina åsikter är dina och du får utrycka dem hur mycket du vill men det är dina. Och du har skapat dem efter din person, ditt liv och allt du varit med om. Det finns ingen som du. Du är unik. Men du är inte jag eller någon annan. Så försök att inte allt för hårt ändra andra människor till det som är du. Jag säger ja när jag själv förstår att andra ser världen på ett annat sätt än vad jag gör. Och detta är något för mig att dagligen påminna mig om. Allt jag säger, tänker och  gör är utifrån mig och min syn på livet.

60794381b3709910ec07ed54e5f9ed6c

Jag säger ja till mig själv när jag gör det jag tycker om och älskar. Jag älskar ensamhet och tystnad. Jag älskar att skriva. Att lära nytt. Jag älskar att lyssna och finnas till för mina vänner. Jag älskar att utmana mig själv att bli mer än vad jag trodde var möjligt. Jag älskar att drömma. Jag älskar att få människor att må bra, skratta och känna sig bekväma. Jag älskar att vakna sakta, dricka kaffe med Ikaffe, tända några enstakta ljus i höstmörkret, tända kamin och sen krypa tillbaks i sängen. Jag älskar att gå långpromenader med min vän Matilda. Jag älskar naturen. Och jag älskar min planer på framtiden. Jag älskar mina barn som jag skrattar så mycket med. Jag älskar att skratta!

10410631_10152615283755914_4396596044504932634_n

Så, det är nog meningen med livet för mig. Snabbt nedskrivet utan tanke. Jag kommer nog med skräckblandad förtjusning läsa detta blogginlägg om 2 år!

Jag lämnar er med Oprah Winfrey

Ha en helt underbardag!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Att säga ja till mig själv

 1. pippilotti skriver:

  Tack för härligt inspirerande text! Känner igen så mycket i detta om att säga ja och nej! En balansgång att säga nej till dem man tycker om, men det hjälper mig att tänka att allt har sin tid. 

  Då var tid att serva andra, ta mer hänsyn till andra än mig själv, vara till lags, inte trampa någon på tårna, vilja bli omtyckt, låta andras behov gå före, tro att andra alltid vet bättre än jag, försöka anpassa mig till normer och passa in i mallar. Tid att bränna ut sig!

  Nu är tid att lyssna inåt. Att ta den inre rösten på allvar. Att inse egen kraft att skapa nytt och bygga upp istället för att bara reagera på det som dyker upp. Att det GÅR att välja glädje. Även om livet tidvis tycks servera en ström av sura citroner!

  Och att kompromisslöst följa THE FLOW, det som får hjärtat att sjunga. Men just det är svårt!! 

  På detta sätt finns vi MER till för andra.

  Nu yoga 🙂 Önskar dig en underbar dag!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jamenvisst! Vi behöver vara snälla mot oss själva för att sedan kunna ge till andra. Och visst finns det tider i livet när man får sätta sig själv lite åt sidan. Jag tänker kanske på när barnen bodde hemma/var små, men även om det var tufft ibland så fanns där alltid kärlek. Så egentligen sa jag ju ja till mig själv i de lägena också. Men allt man gått igenom har lett till där man är idag. Idag vet jag vad jag behöver säga nej till och jag gör det utan att tveka :-). Det finns inget viktigare än att jag mår bra. Men jag har slutat att anpassa mig! Det funkade dåligt hela vägen haha. Den som mådde sämst var jag. Nu ska jag ägna resten av livet åt att växa, lära och må bra. För att kunna ge.
   Och jag jobbar med att hitta balans när livet kastar mig ur jämvikt. Det är ett ständigt arbete. Att inte låta sig påverkas allt för starkt utan att snabbt hitta tillbaks till sig själv och fokusera på det som stärker mig. Där kan jag hitta hjälp i att andas djupt. Det tar mig tillbaks till här och nu och fokus :-). De ”sura citronerna” (tack för metaforen) släpper jag taget om.
   Tack för att du delar med dig!
   Ha en härlig dag idag!
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s