Självkänsla och stolthet

Ja, det blir lite tillbaka-blickar så här i slutet av året. De senaste dagarna har jag tänkt på vilken förändring jag genomgått de senaste åren men mest det här sista året. Jag går min egen väg idag och följer det som känns rätt för mig. Slut är det med att slå knut på sig själv för att tillfredställa andra.

10671388_10152556850507819_2878765355701918427_nEn man sa detta till mig i början av året. ”Du har förändrats!” Och han sa det med arg röst.

Under året har jag sagt nej till människors förväntningar och krav på mig. Det har jag aldrig gjort tidigare. Om dina förväntningar på mig stämmer överens med mina egna förväntningar så har vi en match. Men om dina förväntningar inte alls går stick i stäv med mina så krockar det. Förr ältade jag om huruvida jag skulle kunna gjort annorlunda och hur jag skulle kunna möta andras förväntningar och krav. Men åren har lärt mig att det inte tjänar något till. För det kommer nya förväntningar och krav och jag målar in mig i ett hörn där jag inte vill vara.

Idag sätter jag ner foten. Nu senast för en vecka sedan med en mycket närstående och kär person. Men jag är tvungen att vända ryggen till. För vad jag än säger och gör så är det inte gott nog. Nya krav kommer alltid dyka upp. Så jag lever som jag lär. Omger mig med personer som respekterar mig och som får mig att känna mig omtyckt. Vi kan vara olika i mycket men respekten finns alltid i grunden vi står på.

10665737_863878553652635_384299170454749513_n

Under hösten har det också dykt upp 2 personer som ljugit rätt upp och ner för att ställa sig själv i bättre dager och få mig att framstå som the bad guy (vilket kanske inte var meningen men blev resultatet). Detta ser jag som lite komiskt eftersom jag har den tro jag har. Karma. Attraktionslagen. Du kan ljuga så mycket du vill men det är bara dig själv du skadar trots att du just nu tror att du räddat ditt egna skinn. Behöver du ljuga är du inte lycklig. Så innerst inne förstår jag dig och tycker synd om dig för att du mår som du gör. Faktiskt. Det är ärligt menat. Det kan också kännas sorligt att någon faktiskt vill mig illa. Men återigen, inte min karma.

a3041379b5f7d53f4649632f1ad24dcd_500

Förr hade jag fokuserat mig till döds över de här situationerna. Idag gör jag inte det. Fokusera på det som gör dig glad och lycklig och du får mer av den varan. Tänk ändå vad 1 människa kan skada samtidigt som du har 10 andra människor som istället hejjar på dig. Fokusera på de där 10, inte den där personen som det krockar med. Och eftersom det krockar så tror jag det är bäst för alla att helt enkelt gå åt varsitt håll.

Eftersom jag tror på attraktionslagen, karma, andlighet och tankens kraft är jag också fullt medveten om att jag själv dragit till mig ovanstående situationer. Det finns en anledning till att saker och ting sker. Ovan situationer är också ett bevis på att jag behöver fortsätta arbeta med mig själv och än mer fokusera på min inre styrka och kraft. Jag tar lärdom. Det är min väg.

10639646_338899909603650_4880272169186248820_n

Imorse fick jag 2 meddelanden från två olika håll och med två olika innebörder. Men båda fick mig att bli glad. Och jag väljer att behålla den känslan hela dagen idag. Och plocka fram den om något annat skulle smyga sig på mig. Det var också dessa meddelanden som fick mig att skriva detta inlägg. Inspiration kan komma från de mest oväntade håll.

Love and light

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Självkänsla och stolthet

 1. Jag känner igen det där med att behöva säga nej till vissa relationer.
  När jag flyttade till litet och enkelt och förändrade mitt liv på de flesta plan, då blev det så tydligt vilka jag inte längre skulle ha någon närmare kontakt med.
  Med en del hade det krockat med redan tidigare, men då ville jag inte se det.
  Och med andra blev det kollision i och med min livsstilsförändring.
  Jag har mer kvar att ta tag i, men drar mig för det…
  Men det kommer, snart nog är jag redo!
  Ha nu en fortsatt fin dag!
  Kram!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej 🙂
  Det känns så skönt när andra förstår och t.o.m. har gått igenom samma som jag! Det riktigt värmer. Vi pratar samma språk. När det gäller livstilsval så kan det verka provocerande på andra som har gjort val tvärtemot. När man sticker ut från mängden. Det får man inte göra haha! Fast de flesta är positiva och intresserade och ställer frågor, det är dem vi behöver fokusera på och inte dem som förminskar och förlöjliggör etc etc. Jag undviker konfrontationer och låter människor tycka olika som mig men nuförtiden när människor istället öppet konfronterar mig och kanske t.o.m. skäller ut mig så sätter jag ner foten. Jag anpassar mig inte längre.
  Tack för din stärkande kommentar. Redo blir vi när vi blir redo :-).
  Ha en fin dag du också!
  Kram
  Pia

  Gilla

 3. malinwestfelt skriver:

  Hej Pia,
  Alltid kul att läsa. Tack för att du skriver så ärligt, direkt från hjärtat!
  Kram,
  Malin W

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Oj, oj, oj Malin. Vad ska folk tro hahah. Ja det är nog i ärligaste laget ibland kan jag känna! Därför känns det extra skönt att få en positiv feedback på just det området. Tusen tack. Och en bamsekram. Pia

   Gilla

 4. Carina skriver:

  Mycket intressant läsning!! 🙂 Jag är själv i förändringsfas, har downshiftat och börjar läsa en kurs efter nyår. Jag har inte berättat för så många om detta eftersom jag jobbar på att stärka upp mig först och orkar helt enkelt inte förklara… Det tar så mycket tid och energi i anspråk! 🙂 När jag kommit längre tror jag det sker naturligt. Just nu fokuserar jag på en fridfull jul och min spännande framtid!
  Kram och tack för din fina blogg

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Carina
   Vad underbart att du tycker att det jag skriver är intressant. Jag blir så glad!! Glad för att det finns fler som tänker och tycker som jag haha!
   Precis som du skriver så krävs det styrka och energi för att kliva fram och visa vem man är. Jag tog ett steg fram när jag gjorde den här bloggen offentligt för ca 1 år sedan. Jag var livrädd kan jag säga. But here I am…:-)! Men som en annan skrev i en kommentar; man måste känna sig redo. Så ta din tid, Carina. Vi är i ständig förändring. Var är du om 1 år, var är jag :-)? Lycka till med din spännande framtid. Jag hoppas du vill dela med dig av den till mig under tidens gång.
   Tack för din inspirerande kommentar. Du pluggar och downshiftar precis som jag.
   Kram Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s