I am the builder of my life. We all are!

Just vid den här tidpunkten för 1 år sedan satt jag precis som idag och reflekterade över året som gått. 2013 var en stark känslomässig resa. 2013 tog fram styrkan i mig och förde mig in i 2014 och gjorde 2014 till det mest händelserika året någonsin.

I slutet av 2013 satt jag med bostadsrätt i Västerås. Mitt uppe i examensarbete. Försäljning av lägenhet. Packning av bohag. Försäljning av bohag. Praktik på annan ort framför mig. Ingen ny bostad. Inget jobb till det nya jag skulle flytta. Ingen flytthjälp. Skulder. Flytt till Bohuslän framför mig.

Jag affirmerade fast anställning på konferensanläggningen jag praktiserade på. Jag affirmerade ett litet hus på 3 rok med en speciell planlösning och nära naturen. Jag affirmerade ett visst belopp jag ville ha för min bostadsrätt. Jag affirmerade ett skuldfritt liv. Jag affirmerade att examensarbetet skulle gå som en dans på rosor. Jag affirmerade att flytten skulle gå lätt som en plätt och vara färdig.

10885159_10152950889277863_6123097329399106387_n

Och idag, 29 december 2014, sitter jag med facit i hand. Som jag skrev tidigare i år i ett inlägg så blir verkligheten oftast över förväntan jämfört med drömmen.

Januari-Mars: Försäljning av lägenhet till ett pris mycket nära det önskade. Examensarbetet lämnades in och praktik gjordes på annan ort. Försäljning av bohag. Saker skänktes bort. Och saker slängdes. Första tankarna på att downshifta kommer till mig. Ett hus med så gott som exakt den planlösning jag önskade dök upp i min verklighet. Huset hade jag frågat om redan 1 år tidigare men det var då uthyrt. Lagom till att jag behövde det blev det också ledigt för uthyrning. Jag tackade ja till huset utan att sett det invändigt. I just knew!!

April-Juni: Flytthjälp fanns närmare än jag såg. 2 starka herrar tog varsin lastbil, körde tvärsöver landet tur-och retur. Familj stod och tog emot under natten allt eftersom flyttlassen kom.För evigt tacksam över detta är jag. Jag blev skuldfri. Jag beslöt mig för att vara ledig hela sommaren och ta ego-tid. Ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Kreativitet tar tid. Jag tog också kontakt med en livscoach för att bena ut alla mina tankar.

10599728_268137906716393_3051577805708795667_n

Juli-September: Jag beslöt utbilda mig till diplomerad mental coach och i september började jag plugga. Fr.o.m augusti jobbade jag på den konferensanläggning jag tidigare praktiserat på, timanställning. Min son kom in på utbildning i Göteborg och fick också tag på en lägenhet där han kunde bo under sin studietid. Min dotter och svärson återvänder till Sverige.

Oktober-December: Jag landar i det nya. Går igenom ekonomin och gör budget. Skriver på anställningsavtal. 75% av en heltid, precis som jag önskat! Njuter av höst och underbar kamin. Pluggar, jobbar. Yogar och mediterar. Vistas i naturen. Är tacksam över alla snälla, omtänksamma människor som kommit in i mitt liv.

Så, verkligheten blev så mycket bättre än vad jag någonsin önskade. Jag älskar huset jag hyr. Jag älskar platsen det ligger på. Jag älskar mitt jobb och alla underbara kollegor som får mig att skratta och trivas varje dag. Jag älskar att lära mig nytt, jag är i ständig utveckling. Coach it is! Jag älskar ron jag har i själen. Allt som jag hade framför mig för 1 år sedan löste sig på ett så underbart sätt. Jag har gjort en ordentlig resa detta år.

SONY DSC Tidig morgon 29 december 2014. Utsikt från mina fönster och min altan. På andra sidan skogsdungarna ligger havet.

För ett år sedan var jag på väg. Nu, idag, ska jag ska jag sätta rutiner i allt det nya jag byggt åt mig. Tid åt arbete, tid åt studier, tid åt yoga och meditation, tid åt vegansk matlagning.Tid åt mig själv och mitt nya liv. Nu är nu. Namaste!

2015, I cant wait!!

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till I am the builder of my life. We all are!

 1. Carina skriver:

  Härlig och inspirerande summering av 2014! 🙂 Har du några specifika mål för 2015? Jag har klurat på ekonomi, jobb, studier, semester och hälsa/livsstil.
  Vi syns 2015 om inte förr!
  /Carina

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej Carina!
  Det är fortfarande lite jobbigt att lämna ut sig, som jag tycker att jag gör när jag skriver på bloggen. Därför värmer det att få just sådan feedback som jag fick av dig nu :-). Tack för det! Att sätta mål kräver tankeverksamhet. Vad vill jag? Vart vill jag? De ska dessutom vara specifika, motiverande, ambitiösa, relevanta, tidsbestämda och enkla (delmål). Titta på ämnena du själv klurar på och se var du hamnar när du plockar ner dem och isär dem :-). Jag har satt mål några år fram i tiden men jag har också något litet jag vill uppnå 2015. Jag hade tänkt skriva om det i mitt nästa inlägg som förmodligen blir imorgon, förhoppningsvis före nyår ialla fall!!
  Kommer vi synas rent fysiskt menar du? Spännande isf :-)!
  Ha det gött
  Kram
  Pia

  Gilla

 3. Carina skriver:

  Du känns inte för privat på bloggen men personlig! Jo jag ska bena ut kategorierna mer när tankarna är lite mer pigga och fokuserade, har ju även en sambo som jag tänkte inkludera 😉 i det mesta. Vi ska titta på målen tillsammans. Känner dock att jag måste avsätta tid för mitt eget lite oftare. Jag är liksom du intresserad av yoga, meditation, tankens kraft mm. Vet ej om det blir någon irl-träff, än i af! Men man vet ju aldrig 😊 Det blir spännande att läsa om dina mål!
  Kram från Carina

  Gilla

 4. Frihet i blodet skriver:

  Som sagt. Kreativitet kräver tid! Tid som vi oftast inte sätter av eftersom vardagen tar över!. Och för mig är egen tid det viktigaste av allt! Jag vet själv hur svårt det kan vara att få till den biten. Mitt liv idag är ett överflöd av egen tid :-)! Thank God! Jag blir sprudlande glad när jag inser att det finns så många människor med likvärdiga intressen som jag. Tack för att du delar med dig. Lycka till med 2015 och håll mig gärna uppdaterad. Jag behöver också inspiration haha! Varma kramar från ett iskallt Bohuslän. Pia

  Gilla

 5. FrökenSpara skriver:

  Vad underbart att läsa! Och grattis till att allt blev som du ville ha det! Inspirerande! 🙂

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Tack snälla du :-)!
   Javisst är det häftigt att allt blev som jag önskade, t.o.m. bättre! Law of attraction haha. Nu är det bara att fortsätta att jobba i samma spår. Fokusera på det som är bra och vila i att dörrar alltid öppnas när tidpunkten är rätt. Tack för att du läser.
   Ha ett underbart nyår
   Kramar
   Pia

   Gilla

   • FrökenSpara skriver:

    Jag tycker verkligen om allt med law of attraction, Har du några böcker som du kan rekommendera i ämnet?

    Gilla

   • Frihet i blodet skriver:

    Attraktionslagen lever vi med oavsett om vi är medvetna om det eller inte men somliga tror på den och andra inte. Jag tror :-). Klassikern i ämnet är förmodligen ”The secret” med Rhonda Byrne. Men sen har du en uppsjö böcker skrivna av Esther och Jerry Hicks. Bla ”Pengar och attraktionslagen” samt ”Attraktionslagen, så får du den att verka till din fördel”. Det finns självklart fler böcker och författare. Om någon läser och har egna förslag skriv gärna en rad :-).
    Lycka till! Kram.

    Gilla

 6. iamittilivet skriver:

  Omtumlande år, känner igen mycket. Visst är det häftigt när man gör så stor förändring att det blir så himla bra!?
  Mål för 2015? Jag tror att mitt är att fortsätta landa för det tar också tid. Hitta sig själv. Vänta på lusten att åter röra sig framåt. Smälta allt som hänt. Se’n sätter vi fart igen!!
  Ha ett bra slut och ett riktigt Gott Nytt År!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Ia!
   Ja, precis. Det är så det är. Nu ska jag landa i allt nytt och för första gången någonsin bara vara nöjd med allt som är. Detta är en helt ny känsla för mig. Nu smälter vi 2014, sen sätter vi fart igen haha.
   Varma kramar till dig och lycka till i ditt 2015.

   Gillad av 1 person

 7. Ann-Mari skriver:

  Det här blir ju en riktigt sen kommentar, men jag kan inte låta bli.

  Idag har jag min privatlektion i yoga hemma hos min fantastiska yogalärare. Jag hoppas få hjälp att grunda mig, att sluta vara så splittrad. Jag hoppas (och vet) att yogan tar mig dit med tiden.

  Läser din historia, som jag läst andras också, och förstår intellektuellt att detta måste fungera men varför, varför vill jag inte tro att det kan gälla mig själv? Fastnar i praktiska problem och hur min verklighet ser ut nu. Jag vill ju framåt! Vill ju uppåt! Känner mig hindrad pga vardagen, relationen men undrar om det verkligen är så att saker måste vara drastiska för att ta en annan vändning. Måste någon gå? Måste familjer splittras? Måste livet ställas på ända?

  Ja, kanske… eller? Får inte fatt i svaret när all oro råder. Energin läcker ur mig. Hoppas på en lugn och tillitsfull vår. Jag jobbar ju åtminstone på det.

  Så inspirerande ändå att läsa om din resa och det ger mig hopp om att jag också kan. På något sätt så kan jag och på något sätt så ordnar det sig. Hopp och förtröstan.

  kram!

  Gilla

 8. Frihet i blodet skriver:

  Hej Ann-Mari!
  Jag tror att vi alla skapar vår verklighet. Att där vi är idag har vi själva placerat oss. Vi har gjort val som i sin tur lett oss in på den vägen vi går på. Men hela tiden får vi möjlighet att göra andra/nya val och antingen gör vi val eller också inte. Att inte göra val är också att göra val, eller hur?
  Sen att drömma och vilja skapa sig något i framtiden tar tid. Frön jag sår idag kanske jag skördar om 5 år? Andra saker manifesteras kanske redan samma dag? Men jag är trygg i tron att allt ordnar sig till det bästa, så småningom. Ta hand om nuet! Och visar det sig att ett uppbrott eller att livet måste ställas på ända så är det så det är. Jag kan idag, flera år efter att mitt liv ställts på ända se att det var vad som behövdes för att få mig dit jag är idag! Jag är idag jättetacksam över de skärseldar jag genomgått. Det fanns en mening med dem!
  Så dröm och planera vidare och ta de små steg du behöver ta, dag för dag, för att så småningom nå fram. Vi vill så gärna skynda på. Ta mig dit NU!!! :-), Det är ett ständigt arbete att arbeta med attraktionslagen, spiritualism. Sitt eget ego fram för allt.
  Vi hörs av här på bloggen
  Varma kramar och ta hand om dig. Allt kommer bli bra nämligen :-)!
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s