Första dagen på resten av mitt liv!

Vilket passande första inlägg detta år. Jag har varit ledig i 2 dagar. Och idag plockade jag bort julen. December har varit mörk. Jag har åkt till jobbet när det varit mörkt och jag har kommit hem när det varit mörkt. Jag har rastat Matilda i mörker. Jag är van från Västerås med gatubelysning överrallt så mörkret har faktiskt överraskat mig lite. December har varit grå och regnig. Och jag har jobbat mycket. Hela jul och nyårshelgen. Missförstå mig inte. Det har varit skit-kul att jobba dessa helger eftersom människorna som jag möter kommer till oss i feststämning och med humöret på topp. Så jäkla upplyftande. Men, det har varit mörkt, grått, blött och stundtals kallt. I december.

Men igår bestämde jag mig för att plocka bort julen såsom idag. Och morgonen mötte mig och Matilda med stjärnklar himmel och full-måne. Det skulle komma att bli en solig dag. Och så blev det. Sol, blå himmel! Och jag full med energi. Ut med mattor, stolar, filtar och fällar på altan. Packa undan alla jul-grejer. Putsa fönster. Damma. Göra öppna spisen vit och ren igen. Och fram med vardagen igen. Idag hade jag vårskänslor tack vare vädret. Någon vinter har ännu inte kommit men den lär säkerligen dyka upp nu i januari eller februari. Men ialla fall. Jag hade vårkänslor idag.

SONY DSC Kurrekungen vilar medan jag städar!

Det var så ljust idag med solen och blå himmel. Jag och Matilda tog en långpromenad i ljus för omväxling skull. Och mina livsandar återvände. Turen jag tog idag tänker jag göra till rutin. Ev kommer jag ta upp löpningen igen. Sen hem igen och fortsätta vårstädningen. Nu är allt klart utom våttorkning av golv. Det gör jag imorgon.

matilda Matilda i fullt sol-ljus

Mitt nya år börjar med ro i själen. Ingen stress över situtationer som jag måste fixa. Ingen oro över saker som MÅSTE lösas. Jag ägnar numera dagarna åt sådant som jag tycker om. Pyssla om mitt hem. Meditera och ta mig tid åt mig själv. Yoga och framförallt träning/promenader/löpning ska sättas rutiner på. Mitt sockerberoende fortsätter att jaga mig. Jag antar att det kommer följa mig livet ut. Men jag är medveten om det och kommer fortsätta kämpa på! Plugga och blogga. Äta och hålla mig frisk och sund. Stay focused :-)!

SONY DSC Suddigt med skitsamma :-)!

Vilket härligt innehållslöst inlägg detta blev! Way to go 2015!

Nu ska jag slå mig ner i soffan med en stor kopp te i mitt nystädade hem.

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första dagen på resten av mitt liv!

  1. Malin Westfelt skriver:

    hej! Det var inte innehållslöst ditt inlägg. Det var personligt. Och mysigt. Tack! Kram Malin

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s