Utmaningar är vinden under mina vingar

Vad jag ser fram emot detta år. Det riktigt sprudlar i kroppen. Vad ska jag ta mig till med all tid? Jag behöver inte lägga tid och energi på att ta mig framåt. Jag är här nu!

Igår var jag ute på min första löprunda på mycket länge! Wow, säger jag bara. Vilken känsla. Benen bar och lungorna höll astman stången. Och jag har hittat en fantastisk väg att springa på. Backig och jobbig. Rent jävlig faktiskt! Precis vad jag behöver. Ju jävligare desto bättre. Motstånd! Annars tröttnar jag, som med så mycket annat! Men så jävla skönt det kändes. Och Matilda sprang vid min sida. Hon och jag. Så häftigt. Först tar jag en lite snabbare promenad, Matilda får nosa bara litegrann i början. Hon rastas. Sen ökar jag takten och drar in Matilda vid min sida. Kopplet hänger löst men hon får inte dra iväg före mig. Sen tar vi en ordentlig powerwalk. Hon är med på noterna direkt. Nos och blick rakt fram. Sen går vi där sida vid sida till jag börja jogga. Och Matilda börjar studsa som en studsboll, bita i kopplet, skälla, valla. Hahahah. Jäkla hund. Men det är bara de första löpstegen. Jag släpper på kopplet och hon springer framför mig. Den lilla gulliga pälsbeklädda varelsen först, jag efter. I jämn takt. Det är meditativt på något sätt. Jag älskar att springa. Precis som Matilda.

Det här året kommer jag ge mig själv träning. Jag och Matilda ska springa in våren sida vid sida. Undra om jag ska sätta milen som mål? Ja, det tror jag! Ok, ska jag sätta milen innan sommaren? Hmm, vet inte om jag fixar det men…men vafaan, jag gör ett försök! Milen innan 15 juni. Vet ej vad jag fick 15 juni från. Börjar sommaren då?

10885608_10152643533328460_433645207955530853_n

Jag älskar utmaningar och mål. Jag pluggar detta året. Det är en utmaning. Men inte tillräckligt. Springa milen blir en ordentlig utmaning. Bl.a för att jag är astmatiker. Men jag har gjort det förr så jag vet. I can do it! Så ett stillsamt, tillbakadraget liv är inget för mig. Jag behöver utmaningar för att må bra! Plugga och springa milen.  Jag har aldrig sprungit i ett lopp…hmmm…? Then what? Rastlösheten kommer smygandes. Vi får se vad det mer blir. Dörrar öppnas alltid. Ialla fall för mig.

Hälsa, mat, utveckling, träning, utmaningar. Jag undrar om jag inte ska höja min blick och titta ut från min lilla bubbla. Träffa människor kanske. Nya människor. Inte de gamla vanliga, visserligen väldigt roliga, människorna. Utan nytt. Ja, jag vet inte. Det kändes som en bra idé just nu men imorgon kan jag känna helt tvärtom. Men jag blir utbjuden mellan varven, tackar nej. Idag fick jag en förfrågan och jag tror jag kommer nappa den här gången. Det börjar bli dags att möta världen igen. Tror jag! :-)!

10849794_398340660315524_8874055524120417173_n

Det är verkligen terapeutiskt att skriva för mig. Se bara. Milen visste jag inte om innan jag började skriva. Att möta upp för nytt där ute var inte heller något jag tänkte på när jag började skriva idag. Det är nog bäst att avsluta här. För var hamnar jag annars? Det får ju inte helt gå över styr!

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Utmaningar är vinden under mina vingar

 1. Glad att jag hittade din blogg. Känner igen mig i mycket av det du skriver. Jag gillar också utmaningar och tröttnar också ganska fort.

  Önskar dig en suverän kväll!

  You Rock!!!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Härligt att höra att det finns fler osaliga andar där ute :-). Jag blir alltid lika löjligt lycklig när människor känner igen sig i det jag själv är och skriver om. Kul att du hittade hit.
   Kram och tack för att du delade med dig!

   Gilla

 2. finalina73 skriver:

  Härligt inspirerande att läsa ditt inlägg – så oerhört fyllt av massa energi 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s