Mitt Bohuslän

Jag är född och uppväxt i Bohuslän. Som barn flyttade min familj till ett litet fiskesamhälle där min mors släkt kom ifrån. Och det är de åren som flyter i mina ådror. Som tonåring och ung vuxen längtade jag därifrån. Och när jag själv bildade familj flyttade vi till Västerås. Där växte mina barn upp och där stannade vi i 18 år.

Jag återvände hem om somrarna. Dels för att barnen skulle få del av det som var mitt men också för att havet drog i mig. Allt eftersom åren i Västerås passerade växte sig önskan om att flytta hem igen sig starkare. Hem är ju hem. Där familj finns och vänner som känner en sen barnsben. Vänner som man gått i skolan med, varit ovän med, gjort bus-streck med och som man varit tonåring tillsammans med. Som vet vem jag är. Det ligger en trygghet i det. Att vara känd bland människor. Fast den tryggheten såg jag inte då. Då ville jag vara anonym :-)!

1484590_396804017135855_1743235151025384586_n

Det jag saknade var inte i första hand människor jag känner utan mer själva hjärtat av Bohuslän. Hav, dialekt, kala klippor, stormar, högvatten, tjära, fiskebåtar, ljudet av förtjöjda båtar som skaver mot bryggan, piskande flaggstänger, doften av tång, ljudet av vågskvalp, fiskmåsar, hummertinor längs sjöbodar. Det är Bohuslän för mig.

Idag har vi storm. Jag ser på facebook hur vänner lägger ut bilder på ett översvämmat Grebbestad och Sannäs. Det är foton och det är rörliga bilder. Havet visar sitt kraftfullaste ansikte idag. Det stiger upp mot land. Idag hade jag viljat varit ute vid tjurpannan strax utanför Havstensund eller Stångehuvud i Lysekil. Jag hade viljat fota havet idag. Jag älskar Bohuslän när det stormar! Själv hukar mitt lilla hus nedanför ett berg med skog. Öppnar jag dörren låter det som en motorväg passerar precis utanför. Träd kommer falla inatt. Fast inte över mitt hus inte, det ligger en bit ifrån. Mina vindspel spelar, det viner i husknutarna och takpannorna smäller. Idag lever naturen vill jag lova.

_DSC0836 Tjurpannan

25862_1197914468 Stångehuvud

Ikväll är min dotter hos mig. Så fort vi kom innanför dörren bytte vi om till pyjamas och tofflor. Elden sprakar i kamin och i skenet av fladdrande stearinljus hör vi hur stormen ryter där ute. Och jag vet hur det låter ner vid havet. Jag vet hur vinden sliter i en och hur saltet stänker. Idag ger man sig inte ut på sjön! Vågorna går höga och båtar kommer slita sig. Och ja, jag vet att det är allvarliga saker med storm. Att skador och kostnader kan bli höga. Men att veta är en sak. Att känna något helt annat. Mitt Bohuslän levererar i kväll och jag välkomnar det med öppnar armar. Du har fattats mig.

Ha en skön kväll

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt Bohuslän

 1. malinwestfelt skriver:

  hej Pia, åh vilket härligt inlägg. Särskilt gillar jag slutmeningarna. Gillar också att du ser så positivt på stormen. Något som skrämmer många och som kan orsaka många skador. Alla vet vi att efter stormen kommer lugnet. Ha det härligt! Kram

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där! Vad härligt att jag lyckats förmedla min känsla. Nu har elen gått också, inget som märktes egentligen. Här är det levande ljus som gäller. Men oj vad vinden tar tag i lilla huset. Tänk om det virvlar iväg som i Trollkarlen från Oz…?!
   Ha en mysig kväll i vårt rytande Bohuslän :).

   Gilla

 2. FrökenSpara skriver:

  Vilket underbart inlägg! 🙂

  Jag blev så glad av att läsa detta! Jag längtar hem mellan varven, jag tror inte att jag kommer att flytta tillbaka men man ska ju som bekant aldrig säga aldrig för vem vet. Det är ju naturen jag längtar efter, snön som faktiskt stannar kvar och inte blir till slask direkt. Längtan blir ibland stor men jag försöker åka upp så mycket jag kan då hela familjen bor kvar där. 🙂

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där :-)! Fantastiskt att inlägget väckte känslor av glädje. Det var precis den känslan jag hade igår. Glädje och lycka! Idag har stormen bedarrat. Du saknar den naturen du känner igen som din, precis som jag gjorde. Du kommer norrifrån va? Jag har en svärson som kommer från Norrland och jag måste säga att landskapen och den älskade vintern verkar fantastisk där. Jag hoppas jag kommer få nöjet att besöka våra nordligare breddgrader en dag, helst under vintern. Och btw, man behöver inte flytta tillbaks hem :-).
   Tusen kramar och tack för att du delar med dig av dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s