Hur var det nu med kreativiteten. Krävde den tid, eller?

Min kreativitet har varit som bortblåst! Jag har varje dag tänkt, jag måste skriva på bloggen!! Varje dag sen i måndags har tanken flugit genom mitt huvud. Nu är det fredag. Men jag har inte haft något att skriva om. Det har varit helt tomt! Jag ser att ni går in här på bloggen och det känns för jäkligt att jag inte kunnat leverera något! Herregud, folk som bloggar skriver varje dag. T.o.m flera gånger om dagen! Och jag känner mig som en sopa. Hur var det nu? Skulle jag jämföra mig med andra, mycket bättre än mig? Skulle jag det? Förstås inte!! Ibland borde jag läsa min egen blogg och försöka leva som jag lär!! Men pressen att skriva har förstås inte bara kommit från att jag jämför mig med andra som skriver utan också för att jag vill leverera till er som läser! Bara det att ni ökar i antal, att ni återkommer, att somliga kommenterar och hejar på får självklart mig att vilja ge tillbaks! Men icke! Inte denna vecka! D-e-t   h-a-r   v-a-r-i-t   t-o-m-t    i    s-k-a-l-l-e-n!!

1016420_799338760095807_1885630950_n

Och svaret till varför det varit det är inte speciellt långsökt. Jag har jobbat hela veckan. Kreativitet kräver tid. I alla fall för mig. Jag har jobbat måndag till fredag. Kommit hem hungrig, till en sällskapstörstig hund full i energi och till ett hus som är lite svalt (om jag säger så). Kommer in genom dörren efter en dag med full rulle på konferensen, det går inte bara att landa. Jag är uppe i varv. En galet glad hund möter. Vi kramas och pussas, hoppar i soffan, skäller och bits. Både hon OCH jag!! Jag svidar om och ger mig ut i naturen. Ibland på träning inför milen men också bara ut för att Matilda ska få rusa av sig. Väl hemma igen är min själ lugn. Jag landar i naturen. Men magen kurrar. Mat. Fast först. Värme! Tutta fyr i kamin och sen mat. Ja, så mycket mer blir det inte gjort om kvällarna. Full fart om dagarna med 100 bollar i luften och människor överrallt. Hemma – återhämtning. I am an introvert!

5d1cc199c6cab27314a11d183b375e9b Haha, typ så!

Jag pluggar lite om kvällarna. Just nu läser jag om vad som motiverar oss till arbete. Och det är INTE morötter, och förstås inte piskor! Forskning har visat att det tvärtom kan ta död på motivation och kreativitet med morötter! Att bonusar etc lägger sordin på kreativiteten. Det har visat sig att de företag som går i bräschen för nytt tänk har kommit längst i produktivitet och vinst. De har gett sina anställda fria händer 20% av arbetstiden, dvs 1 dag/ve vid heltidsarbete. Dessa 20% får de anställda göra precis vad de vill. De behöver inte vara på arbetsplatsen. Ni känner ju till postit-lappar, eller hur? Det var en anställd som kom på denna idé när hen hade sina 20% ”fria tid”. Gissar att det företaget är jävligt tacksamma. Eller vad säger ni om gmail? Jag har själv gmail. Google har infört detta sätt att jobba. Gmail kom till under fri tid. Så också google maps. Wow, säger jag bara. Jag känner så igen mig. Ge mig fria tyglar and I can change the world haha!

1234507_613913188678235_4153693796737810419_n

Detta sätt kanske inte passar alla yrken men med lite kreativitet-tänk så kan nog mycket förändras där ute på arbetsmarknaden! Och jag tänker på mig själv. Mitt kreativa tänk har varit mycket lågt denna vecka. Min hjärna har varit fokuserad på annat och min kreativa hjärnhalva har fått stå tillbaka. Jag har jobbat!

Nu sitter jag här med hela 3 dagar ledigt framför mig. Jag antar att jag kommer skriva mer dessa dagar än vad jag gjort måndag-torsdag! Återstår att se dock. Idag när jag kom hem åkte jag och Matilda till Hunnebostrand. Bara för att hon skulle får komma ut på nytt. Lukter och rörelse. Människor och hundar. Socialisering. Både för henne och mig ;-). Jäklar vad det blåste. Bohuslän igen. Love to be back home! Jag önskar jag kunde ge er doften av att promenera i ett fiskesamhälle när det är ett par plus-grader och blåser! Jag önskar jag kunde ge er ljuden! Matilda gick med sänkt huvud när vi gick mot vinden. Hon stretade och drog. Nere vid havet, mellan hus stannade vi och drog in doften. Asså, jag var 12 igen. Och det var inte Hunnebostrand utan Havstenssund. Lukterna och ljuden. Och mörkret.

hunneboss Jag i blåsten, som ni varken hör eller känner eller doftar. Sorry. Men jag var där. Och njöt!

hunnebo Hör ni hur vinden tjuter? Känner ni hur blåsten vill föra med er? Känner ni doften av hav, tjära, tång? Jag var där. Jag hörde, kände och luktade!

Jag handlade på konsum. Folk känner varandra, de står och pratar om ditt och datt. En man ropar till en annan: ”Har du tagit mc-kortet ännu?” En kvinna till en annan: ”Jag är sjukskriven.” Det känns så hemtamt. (Konstigt uttryck, heter det så? Hemtamt)? Framför mig i kassan står en gammal fiskare. Hur vet jag det? Jo, hans händer är svullna, väderbitna och röda. Jag betalar och promenerar ut i mörkret. Folk vinkar på mötande bilar. Och jag känner att inne i butiken är jag lite iakktagen. Kanske inbillning från min sida. Men det känns som om somliga undrar vem jag är.

Elden sprakar i kamin. Jag har hällt upp ett glas KRAV-vin. Matilda ligger nära och myser. Och jag har äntligen skrivit ett blogginlägg! Thank God!

Avslutar med en dikt. Jag älskar dikter. ”Poetry is when an emotion has found its thought and the thought has found words” -Robert Frost

5d67d51bda28807b9f93690b68f57e7e

Kram och en trevlig helg till alla

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i poesi, the road not taken och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hur var det nu med kreativiteten. Krävde den tid, eller?

 1. finalina73 skriver:

  Innan kände jag alltid press över att skriva inlägg, men efter ett tag släppte jag det. Det kommer ett inlägg när jag känner för att skriva ett och har något att dela – det kan vara två ggr på en dag eller kanske två gånger på en månad.
  De som bloggar flera inlägg om dagen har ofta inte så djupa och filosoferande inlägg som vi har. Om du och jag hade bloggat om vad vi shoppat, eller ätit till frukost/lunch/middag, vilket träningspass vi gjort, vem vi fikat med (och var), etc – ja, då hade det kunnat komma hur många inlägg som helst på en dag 😉

  Det är alltid gott att läsa dina inlägg – vare sig de kommer ofta eller sällan. De kommer när de är menade att komma.

  ha en underbar dag,
  Stor kram Lina

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Fina, finalina du har så rätt. Men det där vet jag ju! Egentligen, innerst inne. Men jag vill ju så gärna ge. Och så var det helt tomt! Alternativet är ju att leverera något halvdant och tunt…och det vill jag verkligen inte. Så jag sitter still i båten och inväntar ordflödet. Och du har också rätt i hur olika bloggandet ser ut! Ska vi jämföra oss så kan vi inte jämföra äpplen med päron. Tänk vad klok jag är! Jag borde lyssna till mig själv haha.
   Tack för pepp och påminnelse!
   Ha världens bästa dag idag, Lina!
   En bamsevarm kram
   Pia

   Gilla

 2. Christina Olsson skriver:

  Varje dag är inget krav. Att skriva ska vara ROLIGT, inte en press! Bättre att ha något tänkvärt att dela med sig av, än att mata ut poänglöst småprat, är min filosofi. Må så gott i blåsten! 🐻

  Gilla

 3. Frihet i blodet skriver:

  Hej Christina!
  Ja, det ska verkligen vara roligt att skriva. Men det var väl jag som kände lite smått panik där mitt i veckan. Så dumt! Jag vill ju inte ägna mig åt poänglöst småprat som du så klarsynt uttrycker det. Då är det bättre med några dagars vila med bloggen.
  Tack för pepp! Mitt ego behövde det :-).
  Jag antar att det blåst en del på dig också
  Ha en fin söndag
  Varm kram
  Pia

  Gillad av 1 person

 4. iamittilivet skriver:

  Håller med föregående kommentarer! Vill tillägga att kreativitet tar inte bara tid utan också kraft och energi så vem skulle orkar vara kreativ hela tiden. Jag kan ibland känna att jag måste ha mycket att skriva, men en kort fundering eller liten kul vändning fungerar ju också. Så vi fortsätter blogga för det är kul och vi gör det när vi vill och har lust! Våra bloggarna tillhör oss, eller hur!?
  Ha det gott! Kram

  Gillad av 1 person

 5. Frihet i blodet skriver:

  Jag brukar säga att min blogg är min frizon. Där skriver jag för att jag vill. För att det är kul. För att jag vill dela med mig. Men också för att jag har ett skriande behov av att skriva. Så att tänka som jag gör ibland, att jag jämför mig och ställer krav på mitt bloggande är ju skit-dumt! Och jag som är så intelligent? Jag vill ju inte heller leverera något halvdant. Nä, jag får lyssna mer på er och försöka komma ihåg att jag håller med er i vad ni säger :-)!
  Tack för din återkoppling. Jag behövde den!
  Kramar i massor
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s