En dag fylld av längtan till imorgon

Idag är ingen glad dag. Vad beror det på att somliga dagar känns allt bra, energin flödar, jag blickar framåt, positiv till tusen? Sen helt plötsligt in i mellan så dyker jag ner i nån slags mellankoli?! Varför? Tankarna är mörka och olycksbådande. Jag får inte gjort det jag planerat att göra. Tiden bara går. Inget är kul. Inget finns att vara tacksam och glad över! Ja, så är det. Jag har dagar som dessa. Och jag gillar dem inte! Imorgon är förmodligen allt glömt och jag kommer inte alls förstå varför jag var låg idag.

Dessutom utstrålar jag ju negativitet dagar som dessa. Jag tycker att folk är korta i tonen mot mig, att de inte alls är lika trevliga som vanligt. Förmodligen pga min sinnestämning. Jag som brukar bli bemött så himla trevligt i vanliga fall…jag känner själv att jag inte ger av mig till andra som jag brukar. What I give, I get! När det egentligen är sådana här dagar jag borde bli översköljd av varma goa människor. Var är ni?

12345_633666649990978_701119224_n

Men om jag anstränger mig för att se igenom den grå dimman denna kväll, när tråkiga dagen passerat, finns det guldkorn. Trots att jag inte vill se dem utan bara gräva ner mig i självömkan, så finns de där.

 • Jag träffade min pappa idag. Och vi hade ett härligt samtal. Vi var båda glada åt mötet.
 • Jag stod högt uppe på ett berg tillsammans med Matilda och beundrade utsikten. Se bild nedan.
 • God vegansk middag. Korv och mos. Jag har lagt gula ärtor i blöt för att imorgon göra ärtsoppa. Med rökt tofu i.
 • Planerat och funderat över att hyra husbil 1 vecka och dra norrut och vandra i fjäll-trakter till sommaren. Någon som har en husbil att hyra ut?
 • Hittat Bodil Malmstens blogg

Ja, så mycket mer kan jag inte komma på. Här är bilden från idag. Taget över Lysekil, gamla delen, och ut mot havet.

20150118_134104-PANO

Elden har falnat i kamin. Te´t svalnar i koppen. Klockan är bara 19.40 och jag har lust att gå och lägga mig, dra täcket över huvudet och invänta den härliga, till bredden fylld av energi, morgondagen!

Fast så låg är jag inte att jag inte har styrkan att önska er alla en härligt glad och välmående söndagskväll! Om jag inte sänkt er, förstås!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En dag fylld av längtan till imorgon

 1. Christina Olsson skriver:

  Lysekil är fint! Och i imorgon är en annan dag. Då får du en ny chans att bli ditt bästa jag. Eller vad du vill… 😎

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, imorgon har hunnit bli idag och idag är jag en helt annorlunda person mot den jag var igår. Så som jag visste det skulle bli. Jag har ju varit med förr :-)! Men när det är mörkt är det verkligen mörkt! Tack för att du ville ge av dig till mig i denna situation. I am greatful!
   Kram
   Pia

   Gillad av 1 person

 2. finalina73 skriver:

  Åååh vilken vacker bild. Så otroligt fint du bor. Älskar de små stugorna/husen vid havet. Inget jag är bortskämd med här i Malmö 😉
  Vi var i Hälleviksstrand och Käringen för några år sedan – det var otroligt vackert, pittoreskt och romantiskt 🙂
  Har du draget HSP? Jag har det och jag känner igen mig i det du skriver. Ena dagen kan jag vara på toppen och stå och prata glatt inför alla människor i hela världen, medan jag andra dagar bara vill låsa in mig och gömma mig under en filt och känslan där och då är att jag bara längtar till morgondagen, för jag vet att jag mår bättre då.
  Stor kram Lina

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Bohuslän rinner i mina ådror. Jag älskar att befinna mig nära havet. Men som sagt, det har funnits tider när jag bara viljat härifrån!
   Wow, säger jag bara. Du är inte dålig du! Man skulle kunna sätta ett likhetstecken mellan mitt namn och HSP! Jag känner av mer än vad jag önskar. Its my curse! Jag skrev inte allt i inlägget igår. Dels för att jag tycker det skulle lämna ut mig för mycket men också för att andra inte skulle känna sig utpekade. Du läste mellan raderna på det jag skrev och kände av det som jag inte berättade. Precis som jag själv gör ideligen, ideligen. Det går liksom inte att stänga av alla intryck.
   Det känns häftigt på något sätt att du och jag delar denna biten. Vi förstår varandra som inte andra gör kan jag gissa. För jag vet vad du går igenom. Och tvärtom.
   Klockan stannade där ett tag när det gick upp för mig vad du skrev. Häftigt att du förstod. Fastän att det är så självklart att du förstod 🙂
   Kram FinaLina!

   Gilla

 3. iamittilivet skriver:

  Det är väl så livet är, lite som en berg-o-dalbana. Om vi inte svängde neråt ibland skulle vi kanske inte känna igen och njuta av topparna. Ha det gott! Kram

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Ia!
   Precis de orden sa en kompis till mig igår. Så självklart egentligen. De goa bra dagarna blir mycket bättre tack vare dagar som igår. Och idag är en helt uuuuunderbar dag!
   Hoppas allt står bra till på Ön
   Jag följer dig :-)!
   Kram
   Pia

   Gillad av 1 person

 4. Ann-Mari skriver:

  Jag var bara tvungen att kommentera detta äldre inlägg, läser ikapp på din blogg nu och känner ofta igen mig. När Finalina skrev dessa rader kom tårarna igen, inuti mig. SOM jag känner igen mig…. Har precis gått igenom det och är på väg upp igen;

  ”Ena dagen kan jag vara på toppen och stå och prata glatt inför alla människor i hela världen, medan jag andra dagar bara vill låsa in mig och gömma mig under en filt och känslan där och då är att jag bara längtar till morgondagen, för jag vet att jag mår bättre då.”

  SOM jag undrat vad som är fel på mig när jag bara vill försvinna en stund, när jag liksom inte kan andas längre… vill bara gömma mig från omvärlden. Ändå vill jag vara där, mitt i min underbara familj och få ta del av all kärlek.

  När jag läste om HSP första gången blev jag lite ställd, det var ju mig de beskrev.

  Idag skiner solen och kraften och orken är på väg tillbaka. Inser att jag kan så mycket men behöver lära mig desto mer om mig själv. Tur att det går framåt varje dag!

  För några år sedan var vi till Getskär (har jag för mig att det heter) och kände havsluften. Jag har ju annars som barn växlat mellan skogen, storstan och östersjöns hav. Havet drar! Funderar på en liten ensam retreat till västkusten i vår, om det går. Har lagt ut krokar om en liten stuga att vara ensam i ett tag. Vore så skönt!

  Ha det gott!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂
   Visst är det hemskt att människor går omkring och tror att det är något fel på dem?! Herregud vad jag har gömt mitt rätta jag genom åren. Men inte längre! Det är inget fel på mig. Och det är inget fel på dig. Det är inget fel på någon! För vem är normal? Vill någon vara vänlig att peka ut den människan åt mig :-)?
   Jag är introvert med allt vad den innebär av svagheter och styrkor. Jag väljer att fokusera på styrkorna förstås! Jag är högkänslig, med dess svagheter och styrkor! Hela jag är svagheter och styrkor! Precis som du och alla andra! Det viktiga är att lära känna sig själv och förstå sig själv. Jag har kommit en bra bit på den vägen idag!
   Hoppas att du hittar en liten stuga att ”gömma” dig i, nära havet!
   Varma kramar
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s