Namaste, I honor you!

Ok, hänger ni med i svängarna? Igår var förra året. Ett decenium bort! Men gårdagen slutade helt fantastiskt med en ny vän! Facebook ändrar våra liv. Från en vego-sida på fejjan fick jag kontakt med en likasinnad kvinna. Hon skickade en vänförfrågan och våra vägar korsades! Så häftigt. Jag behöver veganska vänner! Känner mig lite ensam i mitt val av mat. Känner mig ensam i min omtanke av djur. Djur som inte är husdjur eller vilda djur. Känner mig också stundtals ensam i min andlighet och i min rastlöshet. Den här kvinnan verkar promenera på samma väg som jag! Hon gillade bloggen och kände igen sig i det jag skrev. Tack för att du dök upp, Annika!

1472862_508235272653096_1126153134406923516_n

Hur många där ute som läser känner igen sig i det jag skriver om? Hur många vänner finns det där ute? Tänk om vi kunde komma tillsammans :-). Under ett och samma tak. Under 1 vecka lära av varandra och dela med oss av den kompetens och livserfarenhet vi har. Wow, vilken utopi haha. Ja, ja lite crazy måste man vara! Men vilken häftig vecka det skulle bli. Jag vet att det finns människor som läser som är duktiga på eko, på yoga, på hälsa, på ekonomi , andlighet. En som finns här är digital nomad. Ia du imponerar! Det finns introverta läsare och beresta läsare. Och 1 har skrivit en bok! Vilket häftigt gäng!

1479508_552838468142987_208284407_n

Idag är jag social och uttåtriktad. Vill möta människor och synas. Tanken på ett leva i ett kollektiv har funnits i mitt bakhuvud en längre tid. Idag träder tanken fram igen. Idag är jag inte introvert och självupptagen. Tänk att bo i ett kollektiv med massa människor som delar samma intressen. Som är varma, härliga, uttåtriktade (och ibland introverta), glada och hjälpsamma. Herregud, man skulle kunna förflytta berg! Att alltid ha nära till människor som är på samma våglängd, delar samma intressen. Vilket paradis! Men också självklart ha rätt till ensamhet och tillbakadragenhet för dem som behöver detta så starkt. Ja, detta är bara lite tokiga tankar som dök upp under min träning idag. Det finns iallafall helt klart massa människor runtomkring mig att lära av. Otroligt tacksam och ödmjuk inför detta är jag!!

536770_557641394270968_345430271_n

Jag kanske kommer att bo i kollektiv i framtiden. Inget är omöjligt i mitt liv. Jag ser massor av fördelar med att bo så. Ekonomiskt och socialt. Miljömässigt och utvecklingsmässigt.

Ja herregud vad det svävade ut idag. Var ju bara tvungen att ta igen gårdagen. Idag har jag tvättat, hängt tvätten på tork framför kamin, lagat ärtsoppa, pluggat och tränat inför milen! Bloggat. Samt planerat uppstart av ett kollektiv! Och klockan är bara barnet.

4e1539e610e50545b16aa24d827b4a83_1024

Om shanti Om

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Namaste, I honor you!

 1. finalina73 skriver:

  ”Om shanti om” – jag älskar det mantrat. Hur tolkar du det och vad symboliserar det för dig?
  Heja dig och din glädje – underbart att läsa om allt du sprider med mat, yoga, personlig utveckling, kollektivboende och mycket annat.
  Jag skulle vilja lära mig mer om veganmat; har du ngn bra sida på nätet att rekommendera? Med recept och så.
  Eller en riktigt bra kokbok du tycker är bra.
  Vill hitta roliga och goda rätter utan vare sig kött eller sojaprodukter. Använder oatlys produkter istället för mejeriprodukter.
  Tack för all inspiration du skickar ut här på bloggen – det är så härligt att läsa dina inlägg 🙂
  Stor kram Lina

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!!
   Ja, det finns ju en verklig betydelse för om shanti om. I buddismen finns om shanti shanti shanti. Om finns i allt och i inget men shanti står för peace. Jag tycker det engelska ordet är bättre än det svenska. Det handlar ju inte bara om fred på jorden :-). Peace inifrån och ut. Till alla levande varelser. Till alla ofödda. Till mig. I det buddistiska om shanti shanti shanti är betydelsen peace i tanke, kropp och i ord. Ja, för mig har det så stor betydelse så jag har svårt att förklara. Men i mitt avslut på bloggen ville jag sända ut peace till er alla, levande och ofödda. Djur och människor. Vår planet. Herregud så pretantiöst!!
   Jag gillar raw food men har tyvärr inte tid med tillagningen i den mån jag önskar. En grön smoothie dricker jag dock varje dag. Sen äter jag lunch/middag på jobbet varje dag och då blir det tyvärr inte alltid veganskt utan fisk slinker ner! Jag googlar ganska mycket på ingredienser jag har hemma. Annars har jag Erika Palmkrantz raw food-kokbok, jag har ”vegetariska kokboken” utgiven av Ica bokförlag och skriven av Inga-Britta Sundqvist dessutom ska jag köpa ”vår kokbok vegan” som ges ut av Norstedt. Den ser jag jättemycket fram emot!
   Jag har slutat helt med mejeriprodukter. Oatley är ju fantastiska. Jag älskar Ikaffe! På jobbet har de tagit hem Imat havregrädde som jag tar i kaffet. Så lycklig för det. Jag tycker inte ens det smakar gott med mjölk elr grädde längre.
   Vilket långt svar detta blev!
   Tack för dina heja-rop. De värmer! Du är en fantastiskt varm och kärleksfull människa.
   Tack för att du hänger här på bloggen!
   Kram
   Pia

   Gilla

   • finalina73 skriver:

    Tack för tips på böcker – ska kolla upp!
    Jag tycker också att rawfood tar för lång tid. Och den där torkugnen … ”Ställ in plåten i 14 timmar … men kom ihåg att ha blötlagt nötterna i 8 timmar inna …” hahaha – näe. det är inte ngt för mig, men det ska bli spännande att ser hur jag mår av att äta rawfood under så pass många dagar 🙂

    Ikaffe!!! Jag äääälskar det. Det dricker jag varje morgon – jag tycker smaken när det hamnar i kaffet påminner lite om kaffegrädde. Såååå gott – slurp (längtar redan till morgonkaffet imorgon 😉 )

    Ha en kalasfin kväll,
    Kramar Lina

    Gillad av 1 person

 2. Vilken härlig energi i det här inlägget, så great att läsa.

  Önskar dig en fenomenalfantastisk dag!

  You Rock!!!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hallå där :-)!
   Jag tyckte själv att det var ett litet förvirrande inlägg helt utan röd tråd. Men med härliga, galna tankar! Kul att du gillade energin! Och tack för att du gav ditt intryck till mig!
   Min dag har varit så häftigt härligt. Så nu önskar jag dig en fenomenalfantastisk kväll! Jag älskar uttrycket btw!
   Varm go kram
   Pia

   Gilla

 3. iamittilivet skriver:

  Här var det energi och full fart! Roligt om jag kan inspirera. Och jag är faktiskt själv imponerad stundtals när jag ser bakåt…
  Att samla alla som läser din blogg är en idé, men visst är det digitala fantastiskt! Utan den tekniken hade vi troligen inte möts alls, i alla fall inte allihop!!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Klart du ska vara imponerad! När man tittar bakåt så ser man hur långt man kommit. Ibland ser man också hur långt man har kvar haha. Be in the moment!
   Nä, dagens it-samhälle bjuder verkligen på tillfällen som aldrig dök upp tidigare. Tänk alla dessa möten vi har över nätet. Vad vi lär av varandra! Att träffas är en rikigt härlig fantasi som faktiskt skulle kunna inträffa :-).
   Ha det gott och vi hörs!
   Pia

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s