Be calm, be positive, dont let it get to you! Breeeeeath in, Breeeeeeath out…

Ledig dag. Den första av 3. Och har jag blivit testad idag, eller vad? Vaknade kl 04.00. På min lediga dag! Kändes inte alls onödigt, nejdå! Nu kommer jag få en riktigt lång, ledig dag tänkte jag och drog ut med Matilda i mörkt vinterlandskap redan kl 06.00.

Knappt hade vi kommit ut förrän Matilda sätter av i en jävla fart. Rätt ut på en åker och sen fortsatte hon bara att springa mot skogen där långt, långt borta! Inget skällande. Helt ljudslöst försvann hon i mörkret. Och borta var hon! Detta har aldrig hänt tidigare. Hon kan sätta av efter rådjur om hon ser dem innan jag ser dem, men då skäller hon som en galning. Nu försvann hon tyst och snabbt. Och jag blev ensam kvar i ett mörker fyllt av tomtar, troll och flodhästar! Så jag vände och gick hem i hopp om att hon skulle återvända när hon kom på att hon var ensam. Men icke. Jag satte igång att fylla vedlåren och traskade mellan carport och altan. Jag tittade bortåt vägen. Ingen Matilda. Jag jobbade vidare. Sopade altan ren från snö. Då tyckte jag mig se henne där borta uppepå back-krönet. Hon bara stod där. Men jag var inte säker. Det var ju så mörkt! Jag kallade på henne. Och hon var borta igen. När jag sopat klart började jag gå bort på vägen igen. Det hade börjat ljusna så smått och jag måste leta rätt på henne därborta i skogen. När jag kom upp på back-krönet så ser jag henne snett nedanför, en bit ut på en åker. Hon beter sig konstigt. När jag närmar mig vänder hon ryggen till. Hon har något i munnen. Jag säger åt henne att släppa och med min kropp ställer jag mig mellan henne och det hon släppt. Ett dinosaurie-ben! Hon hade känt lukten av stort ben, sprungit iväg och käkat och sen burit med sig middagen hem till lyan. Men nu var det dock slut på partyt. Jag kopplade henne och slängde benet i soptunnan!

5f1b23f6a1234d18d560d2994982373c_500

Hon återvänder alltid till mig. Hon skulle aldrig springa bort. Det känns positivt. Sen fick jag ju fyllt vedlåren och sopat altan…mitt i natten! Skitbra ju!

Åkte till återbruket och fick slängt sådant som samlats på i förråd och diverse utrymme. Åkte vidare till Kungshamn för att tanka upp bilen. När detta var gjort skulle jag kolla oljan. Jo, tjena. Olja över hela jävla motorn. Jag hade glömt att sätta tillbaks oljelocket sist! In i butiken och fråga om råd. 2 män tog sig för pannan och ojjade sig över hur illa det såg ut och hur dumt gjort det var av mig. -”Du kan ju inte åka utan oljelock!!” Precis som om jag skulle gjort det om jag vetat! Duh! Och jag kan väl inte vara den första i världshistorien som glömt oljelocket? Men faktum kvarstår, motorn hade kunnat börja brinna eller den hade kunnat skurit om det kommer ner skit i den! Hem till min hyresvärd! Han gick och hämtade sitt oljelock för att se om det passade. Och det gjorde det! Så, så länge eller idag kan jag köra bilen ialla fall. Med hans oljelock. Jag gick upp till mitt garage för att hämta olja att fylla upp med. Jag vände på huvudet och ropade till honom: -Förstår du hur skönt Jari i Västerås har det nu när jag har flyttat? Han skrattade gott. ”Ja, du har sagt det haha”.

1622114_10152499264737819_2232009775174455354_n

Ja, för så var det. När jag flyttade skojade Jari och sa att ”Gud, vad lugnt och skönt det kommer blir när du har flyttat!” Han borrade och skruvade, han mekade och lagade. Fullt sysselsatt av mig! Fast för ett litet tag sedan när jag pratade med honom sa han att han och barnen saknade mig, det hade blivit lite tomt när jag drog haha! Men dagar som denna påminner mig om hur bra jag har det. Att jag bor som jag bor. Att hyresvärdar (Jens och Louise) är omtänksamma och snälla. Huset, planlösningen, platsen, människorna. Tacksam till tusen!

Nu har jag beställt nytt oljelock från opel-verkstaden inne i Uddevalla. Det skickas till mig på onsdag. Sen om några timmar ska jag köra ner till Uddevalla och möta upp min lilla-stora son. Han ska tillbringa helgen hos mig. Min lilla prins. Han är lång som få. Stark. Han kommer hjälpa mig med alla varor jag måste handla. Dessutom har han klippt sig. Min långhåriga son är numera korthårig. Jag vet inte vad jag ska tycka om det. Han säger själv att det blev bra och det är ju viktigast. Det ska ialla fall bli så skönt att ha honom hemma en stund.

10383087_843837715636444_6465500906788652882_n

Halva dan har gått och jag har redan varit med om en del idag. Återstår att se vad resten av dan har att erbjuda…än så länge har jag andats, varit lugn och sett till den positiva sidan. Jag har inte svurit, mordhotat, viljat slå någon eller kört vårdslöst i trafiken.

Strax in till Uddevalla och krama om min Prins!

Trevlig helg alla!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Be calm, be positive, dont let it get to you! Breeeeeath in, Breeeeeeath out…

  1. Christina Olsson skriver:

    Kul läsning! Njut av helgen. 🐱

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s