Snöstorm, kamin och min prins

Vaknar kl o7.00. Matilda hoppar upp och lägger sig tätt, tätt intill. Jag kliver ur varm säng och lämnar gosig hund för att sätta fötterna mot iskallt golv. På med varma tofflor. Morgonrock. Och ut i mörkt kök för att sätta på kaffe. Tända något enstaka stearinljus. Jobba tyst, så tyst. För sonen ligger i soffan och sover. Med rykande kaffemugg i handen smyger jag tillbaks till varm säng där gosiga Matilda ligger och är finurlig. Jag dricker mitt morgonkaffe medan snöstorm rasar på utsidan. Och jag älskar där jag är!

20150124_081801

Kl 08.00 lämnar jag och Matilda vårt varma bo. Jag klär på mig ordentligt. Raggsockar och gummistövlar. Stor varm jacka med kapuschong. Och vi kliver ut i ett vitt, blåsigt, tyst och ljust vinterlandskap. Snön går vågrätt. Matildas päls och öron hårt bakåtliggande. Jag går framåtlutad. Vi ger oss ut i naturen där det vi sätter ner våra fötter/tassar på är tyst, tyst medan blåsten viner och tjuter. Skulle vi möta vilda djur nu beror det på att de inte hört oss komma. Jag har inte lust att bryta allt det magiska med att be Matilda skälla. Så vi fortsätter framåt. I tystnad. Och jag hoppas att vi inte möter den strögalt som rev upp gräsmattan på min tomt förra veckan. Som bökade upp hos grannen. Som Matilda fick syn på på avstånd och skällde på härom natten. Jag hoppas han är någon annanstans idag.

20150124_083243

Matilda hoppar och är glad. Plöjer sig fram med nosen i snön. Jag njuter av vädrets makter och att jag och Matilda är ensamma i naturen. Ingen annan är ute i väder som detta. Och definitivt inte så tidigt. Bara vi. Och strögalten då. Men han syntes inte till! Jag kastar snöboll till Matilda. Hon flyger 1,5m upp i luften och tar dem. Hon är en riktig circushund. Vägen för oss hemåt igen. Jag fotar lite. Och älskar där jag är.

Väl hemma väcker vi sonen. Jag pussar honom på tinningen. Han blir 19 i år. Matilda väcker också. Hon hoppar upp till honom och lägger tassen över hans ansikte. Jag tänder i kamin. Tänder stearinljus. Tänder rökelse. Sopar altan. Sopar trappen. Sätter mig att äta frukost. Där ute ökar vindstyrkan. Där ute blir snöflingorna större och fler. Jag pysslar om min son. Jag ger honom att äta. Jag betjänar och tar om hand. Han njuter av att vara hemma, det märks. Vi pratar. Jag älskar att ha honom hemma. Jag älskar där jag är.

SONY DSC

Jag tror så starkt på attraktionslagen. Se dig omkring vad du själv har åstadkommit och dragit till dig. Du är precis där du själv placerat dig. Jag har jobbat aktivt med LOA de senaste åren. Jag har inte alltid varit lycklig över där jag själv placerat mig. Jag har fokuserat så fel. Så fel! Men jag har inte kunnat skylla på någon annan än mig själv. Och den insikten är häftigast av alla. Om jag har placerat mig fel innebär att jag också kan placera mig rätt. Idag sa jag till sonen: -Om jag har stearinljus, rökelse och kamin. Vad behöver jag då mer? Haha ja lite så tänker jag! Att vara tacksam över det lilla men som i min värld är så stort, så stort.

10575395_698029183618014_5218851198554381068_o

Idag njuter jag av min ledighet och en väderlek jag formligen älskar. Vinter. Snö. Blåst. Och att min prins är hos mig!

Ha en härlig lördag

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s