#vadskajagblinärjagblirstor

Vad är din passion? Vad får dig att glömma tid och rum och bara hänge dig åt det som du nu hänger dig åt? När är du i ditt ”flow”? När allt bara går enkelt, allt flyter på och du är helt inne i det du gör? Du kan ha fler passioner. Det behöver inte bara var en! Men oftast hänger de ihop, man kan liksom föra dem tillsammans. Jag älskar att skriva. När jag skriver mina inlägg så dansar mina fingrar över tangenterna. Mening efter mening dyker upp lagom till att sättas på pränt. Jag glömmer tid och rum. 1h? 2h? Jag skriver direkt från hjärtat. Men jag är oftast noggrann med meningsbyggnad och stavning.

1969347_558548394259439_1937280794_n

Jag som aldrig förr haft problem med de och dem har de senaste månaderna funnit mig osäker på när det ska vara de och när det ska vara dem. Jag vet inte var denna osäkerhet helt plötsligt kommer ifrån. För förr har jag varit bombsäker, det har bara gått av sig själv. Så jag skiter i den där osäkerheten för jag anser inte att man ska tänka för mycket. Om ni förstår. För då blir det genast jävligt krångligt. Och det är kanske där problemet startade från början! Att jag började ifrågasätta mig själv varför jag skrev de eller dem vid de olika tillfällena. Jag lägger härmed de/dem-problemet på hyllan!

Sen kan detta med att välja bilder till mina inlägg ibland ta längre tid än inlägget själv. Jo, det är sant! Jag är en pedant när det kommer till detaljer i mina texter. Detaljer som för mig är pricken över i. En fel bild kan förstöra hela inlägget. Fel meningsbyggnad och hela inlägget irriterar mig. Fast ja, jag måste erkänna att jag ibland fuskar och ser mellan fingrarna.

984028_10152323061741211_8800208104888928804_n

Men om någon skulle fråga dig vad du gör ”for a living”. Och om inte pengar hade någon betydelse. Om du visste att din tid var räknad och att du kunde ägna dig åt det du älskar. Din drivkraft. Skulle du då svara polis, sekreterare, servitör, tjänsteman? Jag skulle inte svara konferensvärdinna eller hotellreceptionist. Jag skulle svara författare! Inspiratör, föreläsare, rådgivare, coach. Jag älskar att skriva. Jag är livrädd för att skriva! Jag antar att det är så för allt kreativt arbete. Jag är rädd för att bli sågad längs fotknölarna. Vilket jag inte blivit hittills men det är ju ingen garanti för att det inte kommer att hända där borta i framtiden! Jag är livrädd för att kreativiteten helt plötsligt ska ta slut. Vilket är en jävla korkad idé eftersom den inte har gjort det sedan dagen jag lärde mig skriva för 41 år sedan. Det där gå ju hand i hand. Jag älskar att skriva pga att jag är kreativ. Så kreativiteten är här för att stanna. Säg det till mitt förstånd när rädslan kommer krypande!

1012052_701231679897775_2147379869_n

Jag vill skriva en bok men är livrädd för att den ska kritiseras för hårt. Och orättvist! Alltså, jag är nog inte så bra på att ta kritik. Jag tar åt mig och blir ledsen. Inte arg! Eller ve och fasa, tänk om den inte kritiseras överhuvudtaget. Bloggen har lärt mig att, när rädslan sätter in, fokusera på alla de fantastiskt positiva kommentarer jag fått. Och all feedback. Så jag antar att jag skulle göra detsamma med en bok. Om 10 tycker den är skitbra så måste det finnas 10 till som skulle kunna tycka det. Och 10 till. Och vips är det 100! Haha tänk på vad du tänker. Attraktionslagen!

Jag kan se mig själv sitta där och skriva. Skriva, skriva, skriva! Hela dagarna. Dricka kaffe. Glömma äta. Ut och springa med Matilda. Och skriva igen. Problemet är bara att jag inte har något att skriva om! Så därför har jag slängt ut en förfrågan till lite olika människor i min närhet. Människor som känner mig från olika tidsepoker i mitt liv. Det skadar ju inte att fråga vad andra tycker. Är det något jag lärde mig under min ledarskapsutbildning så är det att vi alla tänker helt olika. Att vi ser på saker och ting helt olika. Det som är rätt för mig är helt fel för dig. Och jag har lärt mig att lyssna till andras åsikter. Så jag har ställt frågan! Vad ska jag skriva om? Ni som läser min blogg och bara känner mig från bloggen, vad skulle en bok skriven av mig handla om? Roman, novell, något som jag är och som jag kan dela med mig av, barnbok kanske? Faktum är att jag funderat på barnböcker för jag har en jäkla fantasi. Jag hittade på värsta historier och tokiga saker med mina barn när de var små. Men själv så känner jag nog att det enklaste att börja skriva om är något som jag är. För är det något jag kan så är det ju mig själv! Så vad/vem är jag? Kan någon svara på det :-)?

1370489_238703729615616_530586625_n

Jag tror att det är samma med att skriva bok som att skriva ett blogginlägg. Har jag inget som behöver komma ut så blir det inget blogginlägg. Har jag inget att dela med mig av så blir det ingen bok. Men det vägrar jag att tro. Men jag behöver lite input. För att skilja agnarna från vetet. Har du någon ide som du vill dela med dig av så är jag evigt tacksam. Sen får vi se vad som händer. Men jag älskar att skriva och skulle vilja vara i den känslan jämt eller i alla fall under jävligt lång tid!

Tack för er tid

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till #vadskajagblinärjagblirstor

 1. Carina skriver:

  En inspirationsbok? Med olika verktyg för att nå dina drömmar dvs praktiska tips också. En spontan tanke! 🙂

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej Carina!
  En inspirationsbok? Kan jag, kan du! Hur gjorde jag för att ta mig från A till B? Så kul att du skriver just detta ämne. För det finns i mitt bakhuvud. Man kan inspirera på så många olika sätt, på så många olika nivåer och i så många olika livssituationer. Wow haha!! Och alla drömmar är inte nådda ännu heller, det bör man ha i åtanke.
  Tack för att du delar med dig och för att du får min hjärna att spinna! Jag lägger iden bland andra för att ta fram och titta på då och då :-)!
  Hoppas du har en härlig eftermiddag/kväll
  Love and Light
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s