Still I rise.

Hon gick sin väg och det blev ett jävla liv. Hade hon vetat att det skulle bli ett sådant liv hade hon stannat. Och väntat. Sen hade hon gått sin väg ialla fall. En dag i maj promenerade hon hem från öppet hus på barnens skola. Det var hon och barnen som gick hemåt en ljus, varm vårkväll. Solen sken och hon var lycklig. För hon visste att när hon kom hem skulle inte han vara där. Hon hade viljat skiljts i flera år och när hon lämnade hemmet för att gå till skolan så hade han sagt till henne att han inte kommer att vara kvar när hon kommer hem. Det var världens bästa dag. Den dagen skulle komma att följa henne resten av hennes liv, när hon gick hemåt denna varma, ljusa vårkväll. Det var sista lyckliga dagen på många många år. Sen bröt helvetet löst!

10574212_10152558587200435_8352180613458181075_n

Hur många historier lever inte i det fördolda, bakom lyckta dörrar? Dit ingen har tillträde. Där tystnad råder, för motsatsen är att uppleva allt igen. Eller för att det inte går att beskriva det obeskrivliga. Jag har en väninna som efter 10 år äntligen fått enskild vårdnad av sina barn. 10 år av smärta. Inget som synts på facebook. Av rädsla för represalier kanske? Hennes historier är mörka. Osannolika. En man jag känner har inte träffat sina 2 yngsta på 1 år. De små glömmer både sin pappa och sina andra syskon. Hur orkar människor att leva vidare i kaos som skapas av andra? Jo, för barnens skull. Förstås. Kärleken till barnen. För de måste finnas där när barnen en dag kommer tillbaka!

Vissa människor är onda. Jag som inte vill tro på ondska. Men vad ska man kalla det då? När barn lider? I botten ligger det säkert rädsla och osäkerhet. Men det är barn och andra människor som får betala priset.

f83ee45630fcabf8c8f94ee42e755c75

Vänner och familj tröttnar på att höra på allt elände. Men vem ska man vända sig till? Vem ska man ösa ur sig alla känslor över? All förtvivlan. All maktlöshet. Det är för mycket att bära för en stackars trasig människa. Men åren går. De passerar som ett enda långt grått töcken.

Till barnen. Alltid.

En dag höjer hon blicken och ser att dagen är ganska fin ändå! Livet är ganska häftigt att leva. Barnen står där de också. Och blickar ut mot sin framtid. Som vuxna idag. Det grå töcknet finns kvar där borta, där bakom. Och ger sig tillkänna ibland. Men blicken är vänd framåt och snart är det återigen maj. Fast 2015.

20fa44d86691c4fe0a2f93a0d749a0c5

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s