Vad väntar du på?

Frihet för mig är

Att åka hem till ett hem som jag älskar. I en bil som jag äger (inte banken). Hem till en hund som inte är en hund. Hon är en aussie! Att besiktiga bilen, skotta snö, bära ved, tända i kamin. Sätta på musik högt. Dansa helt crazy utan att någon ser. Inte ha någon att prata  med. Inte ha någon att hålla upp humöret på.

cd7e5b9b7413da19094e37477f9415fd

Frihet för mig är

Lämna huset utan att behöva tala om för någon var jag går. Pengarna är bara mina. Räkningarna är bara mina. Promenera i ett samhälle utan att någon känner mig. Åka och handla mat när det passar mig. Bara handla mat som jag vill ha. Umgås med vem jag vill. När jag vill. Ingen har koll på mig. Ingen vet var jag är. Ingen vet vem jag är.

edfb3a6bf1c5f5fdd6ded50cea47d37e

Frihet för mig är

Planera min framtid själv. Läsa när det passar mig. Köra bil. Kliva ur sängen när det passar mig. Krypa ner under täcket kl 19 om jag vill. Leka med Matilda. Dricka vin själv. Äta när jag vill. Ha vilka vänner jag vill. Och inte behöva dela dem. Skratta skithögt. Vara kreativ. Stå upp för mig själv.

10906005_10152916458661211_4924671356025960665_n

Men i ett större perspektiv och i en framtid betyder frihet att jag också äger ALL min tid. All, all, all! Först då är jag helt fri. Ingen ska bestämma över när jag ska göra, vad jag ska göra eller hur jag ska göra! Eller med vem.

theworldismyofficemanifesto

En vacker dag kommer en man att köra upp längs med den vägen som jag reser på. Han kommer köra upp jämsides och våra vägar kommer bara glida in i varandras. Han kommer inte kväva mig. Och jag kommer definitivt inte kväva honom. Hoppas han kör en Jeep!

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad väntar du på?

 1. malinwestfelt skriver:

  Härligt inlägg! Låter som om du har känt dig låst tidigare i ditt liv och nu är i stort behov av frihet. Jag fattar. Läste ditt inlägg ang högkänslighet förresten. Nästan skrämmande hur väl jag känner igen mig i dig. Har du förresten läst Den högkänsliga människan av Elaine N Aron? Jag har inte läst den ännu men den verkar väldigt intressant. Här hittade jag infon om boken: https://kroppsmagi.wordpress.com/behandling/

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej Malin.
  Behovet av frihet har jag haft så länge jag kan minnas. Långt innan jag blev vuxen. Men min historia har tagit mig dit jag är idag. Och min historia har jag skapat helt själv :-).
  Jag kom i kontakt med HSP på internet först 2011 och då fanns det inget på svenska. Däremot en del intervjuer med författaren du nämnde. Jag har inte läst boken men skulle självklart vilja. Det var en sådan jäkla aha-upplevelse att läsa om hsp, då 2011. Allt föll på plats liksom. Udda och tillbakadragen…thats me haha. Tack för länken.
  Massa kramar till dig.

  Gillad av 1 person

 3. iamittilivet skriver:

  Ibland måste man hitta sig själv för att kunna möta och släppa in andra, eller hur?
  Har han en bror kan du väl skicka hit honom…. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s