Livet på landet. Del 85.

Imorse, kl 06.00, ljöd Kelly Clarksons senaste låt ut över nejden på Nedre Kärr. Ut över åkrar, ut i mörkret. Jag och Matilda tog vår morgonpromenad. Slut är det på Matildas frihet att springa lös. Slut är det på morgonprommisar i tystnad med knarrande snö under stövlarna. Imorse gick hon i koppel medan Kelly Clarkson sjöng i högans sky!

Jag har ju tidigare skrivit om det vildsvin, den strögalt som finns i grannskapet. Han har kommit för nära nu. En morgon när jag vaknade hade han besökt min trädgård. Trädgården var full i kratrar. Brun jord blandad med vit snö. Hyresvärden berättade senare att det såg likadant ut i grannarnas trädgård.

1e6f34a769b1953cea12c37b6e08c265

Men Matilda fick springa lös på morgonen i alla fall. Hon skällde på min befallning var 10e meter, bara så att galten skulle veta att vi var ute och gick. Häromkvällen mötte jag en jägare med liten gullig tax. Han berättade att det är lönlöst att låta Matilda skälla. Galten låter sig inte skrämmas av hundar! Oops! Morgonen därpå gick jag och pratade högt medan Matilda skuttade omkring fri och lycklig. Jag pratade med Matilda om vilken kall morgon det var. För att galten skulle veta att vi var ute och gick!

För 2 veckor sedan, också på morgonpromenaden, ställde sig Matilda helt plötsligt blixt-still, kollade rätt in i skogen intill och satte igång och skälla utav helvete. Det brakade till inne i skogen och Matilda for in och stannade där detta något, sekunderna innan, hade stått. Jag kallade på henne och hon kom. Och jag reagerade över att hon inte satte av efter det djur som stått där. Helt klart var det inget rådjur eller någon hjort hon hade skällt på. För hon skäller inte på dem, hon bara sätter av i en jäkla fart och jagar. Det var galten hon skällde på. Och som hon inte vågade jaga. Hon nosade som en galning dock! Galten var 10 meter ifrån mig!

51dd91b2e48543cd3fa9275733125c5c

Igår efter jobbet berättade hyresvärden att han och Matilda på sin dagliga promenad hade fått syn på galten när den sprang tvärsöver åker och in i skog. Matilda var kopplad. Annars hade hon kanske börjat jaga galten?! Nu är han för nära. Matilda får inte längre vara lös. Han kommer skada henne. Han kommer döda henne. Om de korsar varandras vägar.

Jag vill att lilla grisen flyttar till nytt revir! För detta revir är taget av Matilda! Lilla grisen får vara här så mycket han vill för mig. Men om det står mellan grisen och Matilda så väljer jag Matilda. Jag vill få bort honom!! Och nu är jägarna efter honom också. De har också hundar som de älskar. I den bästa av världar så får de inte tag på honom för att han har lämnat våra marker! Men om inte, då kommer jägarna inte ge sig förrän de fått honom. Så, trots att jag vill ge tillbaks Matilda hennes frihet så tycker jag samtidigt att galten borde få leva.

93d34b90a57ca239ee840b801d0e8b2d

Jag hoppas att han ger sig av. Med livet i behåll! Och att han håller sig långt, långt bort från min Matilda! Men till dess får Matilda vara kopplad. Och i fortsättningen är det jag eller  någon annan liten sångfågel som sjunger om morgonarna. Ut över åkrar. Ut i mörkret.

Namaste lilla grisen

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Livet på landet. Del 85.

  1. iamittilivet skriver:

    Stackars galt! Vildsvin är ju reserverade och skygga så han är väl alldeles förvirrad pga att han jagas. Hoppas han hittar nå’t lugnare ställe.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s