Smögen

Efter att ha jobbat intensivt de senaste veckorna så har jag 4 dagar ledigt framför mig. Vilken känsla. Att veta att jag kan lämna jobbet utan att ägna det en tanke de närmsta dygnen. Allt som kan göras är gjort. Allt är förberett och klart till att jag går på igen på onsdag. Vilken känsla att sätta sig i bilen kl 15.oo. Solen skiner och himlen är blå. Vilken känsla!

Med solen i ögonen styrde jag hemåt. Hem till min buddy! Yr av lycka både hon och jag haha! Hon sätter sig så fint på hallgolvet och inväntar att jag ska ha hängt av mig ytterkläder. Kavaj. Sen bryter det stora puss- och kramkalaset ut! Krypa ur skinnet i hallen. Studsa ut i köket och iaktta åt vilket håll jag ska. Sovrummet? Vardagsrummet? Jag sträcker ut armen mot soffan och hon är där sekunden innan min arm är helt rest! Hon flyger över fotpallen och kastar sig på magen i soffan. Snabb som en vessla. Och jag efter. Snabb som en människa! Puss och kram. Kasta sig på rygg. Klia mig på magen!! Ja, Matilda alltså. Inte jag! Upp i ansiktet. Ögonkontakt. Flämt och flås. Svansen dunkar mot soff-dynorna. Och jag kramar hårt, hårt!

Matilda har inte haft världens roligaste liv de senaste veckorna. Hon har fått promenader. Och mitt på dagen har min hyresvärd hämtat henne och tagit ut henne. Men idag bar det av ut till Kungshamn för att handla. Först lite gott krav-vin. Sen storpack spenat så jag har till smoothisar hela ledigheten. Efter det drog vi ut till Smögen. Med solen i ögonen på smögenbron körde jag sakta sakta för att beundra utsikten. Hela havet breder ut sig. Ingen trafik. Vi parkerade ner vid Göstas. Och jag kliver ut i luft som doftar fisk och hav. I en värld av blått, ljus, skri från fiskmåsar. En annan värld. En där jag hör hemma.

Jag och Matilda gick hela bryggan upp, vände och gick tillbaka. Nya ljud för henne. Små vågor som slår mot båtskråv. Fiskmåsar som cirkulerade högt upp i luften och som sänkte sig ner och landade i vattnet. Hal brygga. Fiskare som stod och pratade. Historia. Minnen från barndomen och när mammas farbröder pratade om deras liv som lotsar och fiskare. Jag säger det igen. Jag älskar att vara tillbaks hemma! Here I belong.

Vi vände åter hemåt. Stannade efter Smögen-bron och tog ett sista kort där solen går ner i havet. Kyligt och kallt. Ensligt och ödsligt. Men så vackert. Hem och tända upp stearinljusen. Äta lite. Hälla upp ett glas rött krav-vin. Krav, krav, krav. För min skull, för andra människors skull och för vår världs skull. Pretantiöst? Tycker inte jag!

10959709_448395028646484_6654719629455166856_nMatilda lyssnar på ljuden 🙂

10984130_448430015309652_2943635815594108296_nJag har alltid föredragit bohuslän på vintern

10968337_448430068642980_8801564841680016499_n Allt blir mer levande när det är dött

Visar 20150206_164224.jpgVi tackar för oss för denna gång. Solen är på väg ner.

SONY DSCVäl hemma faller mörkret medan dimman stiger.

SONY DSC Min älskade spiselkrans 🙂

SONY DSC Tarotkorten är redo. Jag med!

Nu ska jag njuta av ensamhet, mörker och ett glas gott rött. 4 dagar framför mig. Vilken känsla.

Trevlig helg till er alla

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Smögen

 1. Sandora skriver:

  Va spännande med tarotkort! Är du duktig? Jag har såna men har inte använt dem på länge.

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Sandora!
   Jag älskar min tarot-kortlek. Använder den några ggr/ve. Men duktig är jag inte! Haha. Jag har boken till hjälp. Och tolkar från mitt hjärta. Jag tycker t.o.m. om att bara hålla i dem. Det skulle vara spännande att låta någon riktigt kunnig lägga en stjärna åt mig :-).
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s