Jari

Jag har några coola vänner. Ibland har jag tillägnat dem ett blogginlägg. I denna blogg och i den andra jag skrev i före denna. Vissa står mig nära. Och de förundrar mig alla på sitt egna sätt. De är alla olika och skulle förmodligen inte se i varandra det som jag ser. Jag har inte analyserat vad den röda tråden består i. Finns ingen orsak känner jag. Dessa människor finns i mitt liv och de bara är. Vi har sporadisk kontakt. Ett fåtal gånger/år. Men när vi ses eller pratar i telefon så har ingen tid alls passerat. Om en vecka t.ex får jag besök av en väninna jag lärde känna 1998. Det är nog exakt 1 år sedan vi hördes av. För två veckor sedan fick jag ett mess. Hon är i Lysekil och undrade om vi kunde träffas. Så hon kommer stanna hos mig i 2 dagar. Vi har fortfarande inte pratat mer än så om detta tillfälle. Inget mer mess, inget telefonsamtal. Det behövs inte oss emellan.

Sen finns det en man bland alla dessa kvinnliga vänner. Han var från början en vän till min f.d. sambo. Idag är han MIN vän. Bara. Jag träffade honom första gången när han, hans fru och 4 barn hade parkerat sin bil bredvid vår utanför ett shoppingcenter i Västerås. Jag visste om honom men hade aldrig träffat honom. En stor Chrysler Voyager. Fru. 4 barn. Och han. Min sambo och han pratade. Frun sa något. Jag lyssnade och iakttog i vanlig ordning. Han var normalbyggd men tog stor plats. En beskyddare av fru och barn. Ett lejon. Senare visade det sig att han är född i lejonets tecken :-). Men jag såg honom. Då den där första gången.

Genom åren träffades vi några gånger. Han körde mig och min sambo när vi köpte ny bil. Han hjälpte min son att få upp cykel-låset när han tappat bort nyckeln. Taklampan i mitt vardagrum kommer från honom och hans familj när de flyttade in på det område där vi bodde. Den blev över och jag fick den. Genom åren så var vi sammanlänkande tack vare sambon och hans vänskap. Det var inget märkvärdigt. Han fanns där som så många andra. På yttersta flanken. Men han var cool. Jag noterade det.

10644811_10152678997512863_8816684038824436081_n

Han skiljde sig. Senare gick jag och sambon skilda vägar. Hans och sambons vänskap var skör och bröts. Min och hans vänskap tog ny vändning. Vi tog upp tråden, i telefon. Pratade, pratade, pratade. Samma våglängd. Hans klarsynthet förundrade mig. Han är klok. Andlig. Intuitiv. Jag var i Bohuslän vid tillfället när vår vägar sammanlänkades igen. När jag kom hem till Västerås igen bestämde vi oss för att träffas. Jag och sonen och Matilda gick hem till honom och barnen för att kolla film. Life of Pi. Dörren öppnades och där stod den där karln jag ”känt” i så många år. Men den dagen stod han där som en helt annan människa. Fortfarande ett lejon! Och med ljusa blå ögon. Jag hajade till där och då i dörröppningen. Det här var en annan människa men ändå inte. Strange feeling. Härlig kväll blev det iallafall. Vin och film. Chips och ungar. Skratt. Och han satt bredvid mig.

10544411_927041754002887_8993874617874264290_n

Under kommande år pratade vi då och då i telefon. Samtalen var långa och djupa. Vi messade. Han och barnen hjälpte mig och Magne med Matilda när jag arbetade i Bohuslän. Han fixade bilen åt mig. Borrade och skruvade i mitt hem. Vi bodde grannar. Vi gick ibland promenader med Matilda. Jag, han och barn. Jag körde ner honom till stan när han skulle på krogen med vänner. Vi delade på en flaska vin vid flera tillfällen. Vi fanns där i varandras liv.

När jag var låg vid ett tillfälle. När jag var långt hemifrån och inte kunde sova. Ångest. Och dumma demoner som besökte. Jag i min säng med täcket över huvudet och han i telefon och tyst samtal. För att inte störa mina föräldrar sent på kvällen. Jag blottlagd och han med ord som jagade bort det som trängde på. Han är ett lejon, jag återkommer alltid till det. Han kliver in och tar över. Är lojal och omtänksam. Och jag somnade gott den kvällen och vaknade med ett leende. Vissa ögonblick stannar. Den kvällen kommer alltid stanna i minnet. Jag plockar ibland fram orden han sa den kvällen. Jag plockar fram dem när jag behöver dem.

10846134_10152899497127863_624996250924339457_n

Ja, det är ingen märkvärdig vänskap. Men ändå är den det. För ingen vänskap jag har är som den jag har med honom. Anledningen är förmodligen för att han är man. Opposite attract. Hela mitt jobbiga 2013 fanns han vid min sida. Ett telefonsamtal bort. Vi bodde ett stenkast ifrån varandra. Han får mig att skratta. När jag flyttade tillbaks till Bohuslän körde han en av flyttbilarna. Efter flytten har vi haft telefonkontakt. En gång pratade vi i telefon i 5h. Igår ringde han. Då pratade vi i 3,5 h! Vi är på samma våglängd. Ser på livet genom samma ögon. Andligheten står högt på agendan. Att leva mer ”ett med naturen”. Samtalsämnena tryter aldrig. Han pratar mest. Jag lyssnar mest. Men när jag pratar känner jag att han lyssnar med hela sin själ. Han lyssnar till varje ord. Han lyssnar till det jag inte säger haha. Precis som jag gör! Lite coolt.

af0ac5988af55c3a3567fefc464af217

Igår, vid vårt samtal, föddes framtidsplaner. Gemensamma. Jag är här just nu. Jag är precis där jag ska vara. Jag behöver vara här just nu. I några år. Men om några år kommer livet ta en ny vändning. Det vet jag. Det är planen. Men jag vet inte på vilket sätt. Igår föddes härliga drömmar. Som han delade med sig utav. Och jag är på. Direkt. Haha. Man är ju inte vädur för inte! Framtiden får utvisa. Men jag tror absolut att han öppnade en dörr på glänt åt mig igår. Sitta still i båten var det, ja! Och det gör jag. Och svaren kommer. En efter en efter en.

10624973_10152238000071296_88108494232059385_nNope he doesn´t!

Jag är rik på nära vänner måste jag säga! De är få men livsviktiga. Jari är den senast tillkomna av nära vänner. Han är bara 2 år men han klev in och tog sin självklara plats efter bara ett telefonsamtal. Och nu låter jag honom inte gå :-).

Jag finns på västkusten. Men ibland vänder jag mitt allt österut. Mitt jag liksom vänder sitt fokus bort, jag vänder mig om och spejar över 40 mil bort. Han finns där med alla sina idéer och tankar. Och tar plats.

And I can feel you.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s