Vitamix och sesamolja

Jag är en förespråkare för minimalism. För köpstopp. För ett icke-materialistiskt liv. Detta trots att mitt liv hittills varit tvärtom. Jag har ett garage fullt med grejer bl.a. Och ett hem där jag i och för sig skalat bort en hel del men som fortfarande har en approach tvärtemot ett minimalistiskt. Men mitt hem är mycket, mycket lättare idag än vad det var för 1 år sedan. Häromveckan möblerade jag om. Ut åkte ytterligare 1 bokhylla och dess invånare. Och i och med ommöblering blev mitt vardagsrum dubbelt så stort och dubbelt så lätt att andas i. Jag är en riktig hemmakatt. Jag älskar mitt hem. Har alltid gjort. Nu bor jag dessutom på en plats där jag och mitt hem platsar perfekt. Vi är som 2 pusselbitar. Nedre Kärr och jag.

Men idag har jag shoppat! För när jag väl shoppar då handlar jag kvalitet för att det ska hålla i många år. Helst resten av mitt liv. Jag har inhandlat mina drömmars mixer. Som jag önskat och drömt om i flera år. Mat är viktigt för mig. För min hälsa och för ett långt, friskt energirikt liv. Vitamix är en investering i min hälsa. Och jag kan inte vänta till den står i mitt kök och glänser! Mandelmjölk. Smoothisar med grönkål. Fruktsmoothisar. Glass. Soppor. Åh vad jag längtar!

vitamix-total-nutrition-center-5200-blackEn svart en :-).

Sen har jag också inhandlat färdigmognad sesamolja. Eko. Tack Finalina för tipset! Sesamolja används inom ayurvedaläran till massage och hudvård. Den har använts under tusentals år i Indien på gund av sina läkande effekter. Att masserera in över hela kroppen. Före dusch, efter dusch eller under dusch. Jag har otroligt torr hy så det här ska bli intressant. Eller att smörja in fötter på kvällen och sen på med strumpor. Sesamolja tränger fort och lätt in i huden och överflödig olja duschas bort eller torkas bort med en handduk. Åh vad jag längtar!

2363399-origpic-ea0c45

Sen är jag ute efter ett par vinterkängor. Av kvalitet. Ecco kanske? Men det får INTE vara skinn!!! Har jag tur så hittar jag ett par på rea :-). Ska åka in till Uddevalla om några dar och kolla i alla fall. Här hemma, när jag är ute i skog och mark, har jag på mig raggsockar och höga gröna gummistövlar. Men jag behöver något käng-aktigt för slaskiga höst- och vårdagar samt som även ska funka med raggisar i över vintern, när jag är ute bland folk och fä. Affirmera!!

header

Slutligen har jag anmält mig till Fuck Cancer and Run-loppet i Göteborg i September i år. Tack Annelie för tipset! Att skänka pengar till olika hjälporganisationer, forskning eller välgörenhet är en självklarhet för mig. Men det är också viktigt att leva som jag lär! Är man fysiskt aktiv har man mindre risk att drabbas av cancer. Och om man ändå drabbas av cancer har man en större chans att bli frisk då man har en stark fysik. Löpning går hand i hand för mig med mina livsval. Yoga och ett grönt liv. Meditation. Allt för att må bra innefrån och ut. Och jag ska ställa till med ett sjuhelvetes kalas när jag fyller 100 år! Who is coming?

SONY DSC

Min dag har f.ö. börjat helt underbart! Ledig. Tidig morgonprommis med Matilda i frostigt landskap. Ett städat hem. En brasa i kamin. Meditation. Rökelse. Te. Och tarokort. Jag ställde 2 liknade frågor och fick som svar samma kort. 2 gånger i rad. Någon försöker säga något :-).

Fick precis ett mess från en härlig polare. Jag har tydligen namnsdag idag, haha.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Vitamix och sesamolja

 1. pippilotti skriver:

  Håller med dig om precis allt! Om du visste vad jag skalat av mig saker de senaste åren. Har haft en hel del i magasin och insåg nu i veckan hur utmärkt jag klarat mig utan allt där. I två hela år. Nu ska minst hälften bort! Helst allt… Vårstädning! Och grattis till vitamixen!! Önskar mig också denna underbara mixer, men har dragit mig pga priset. Men tror det är den bästa investering man kan göra i sin (och familjens) hälsa. Nu har jag råd (eller ja, det är en prioriteringfråga) men har brottats med att det är fånigt, idiotiskt, omoraliskt, egoistiskt, snobbigt etc att lägga så mycket pengar på en lyxig kökspryl. Men vafaan! Jag röker inte, dricker inte, äter väldigt lite kött, äter inte godis, snacks, läsk och skräpmat, har inte bil, ingen lyxig möblering, ingen flådig garderob, konsumerar över huvud taget sparsamt och vettigt. Nej, ut med Jante och Luther också i vårstädningen haha  🙂 Tack för din inspirerande blogg. Kram!

  PS har testat samma sesamolja men tyckte det var för meckigt och kladdigt och trivdes inte med att gå omkring och lukta sesamolja. Berätta gärna hur det går!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej!
  Javisst är det en härlig känsla att skala av?! Min bokhylla har varit min käraste ägodel haha och nu har jag bara en del av den kvar. Jag ska lägga ut massa saker till försäljning igen, har haft en paus i detta arbete men ska ta upp det igen nu i vår när livsandarna kommer tillbaks!
  När det gäller vitamixen och priset håller jag med. Men i förhållande vad jag får är priset inte betungande. Den är en investering i min hälsa. Och för att få till maten jag äter så är den guld värd. Jag har haft en liten Gremlin på axeln som undrat över vad folk ska tycka däremot :-). Att de kommer tycka att köpet är onödigt eller löjligt etc. Det är Jante, som du skriver. Eller min fantasi!
  Jag är som ett barn på julafton. När kommer den???
  Jag har satt stort hopp till sesamoljan. Och hoppas verkligen att jag kommer gilla den. Att du inte trivdes med den oroar mig lite. Men jag ska testa den och återkommer i ärendet :-).
  Tack för ditt pepp!
  Kramar från oss i Hunnebo
  Pia

  Gilla

 3. finalina73 skriver:

  Heja heja och sesamolja – hoppas du kommer tycka om den. Kom ihåg att lägga i lite eteriska oljor i den, och lägga den i ett värmande litet bad, så den är varm och doftar gott när du smörjer in dig. Helt ljuvligt att smörja in sig med en värmande olja. Berätta gärna vad du tycker 🙂
  Stor kram Lina

  Gilla

 4. finalina73 skriver:

  Läste nu pipilottis kommentar om doften -ja, själva sesamoljan luktar inte sått gott. Den ayurvediska du har köpt luktar bättre än den i mataffärerna, men man måste stoppa i eterisk olja (bra ekologisk vegetabilisk olja), annars kan man mest känna sig som en köttbit som marineras när man går runt insmord i oljan 😉

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Tack för tipset! Inte lätt att köpa eterisk olja över internet. Jag vet ju inte hur det doftar! Men jag kan ju köpa lite olika, 2-3 st? Har du något förslag på doft, även om jag förstår att dofter är personliga! Och hur gör du för att värma upp den?
   Jag fick precis ett mess att oljan har kommit till posten. Ska åka och hämta den imorgon!! Vilket härligt flyt jag har för tillfället!
   Så tacksam över att våra vägar korsats :-).
   Många kramar till härliga du!
   Pia

   Gilla

   • finalina73 skriver:

    Ja hoppla vilket flyt du har – underbart 🙂
    jadu, det där med dofter är verkligen personligt. Jag kan inte så mycket. Jag häller ca30 ml oja i en glasburk, i den häller jag ca 5 droppar citronmyrten, 4 droppar lavendel och 1 droppe jasmin (dyr rackare den där jasmin) och sedan sätter jag glasburken i ett litet vattenbad där jag ”värmer” oljan.
    Lavendel brukar många tycka om.
    De har lite olika varianter på vedalila. Har köpt deras lavendel och den var bra. Annars beställer jag via Ingrid K, men hennes hemsida verkar inte fungera så man måste maila med henne och säga lite vad man vill att oljan ska tillföra en (vilket jag inte riktigt vet), så det kan bli kladdigt.
    Annars har du denna hemsida:
    http://www.organicmakers.se/5-ekologiska-eteriska-oljor
    Man ska inte ha för många droppar eterisk olja i heller, men inte heller för lite.
    Jag kan inte så mycket om det och har lite svårt att förklara kort här …
    Men hoppas du blir lite klokare av allt jag skrivit 🙂

    Ja visst är det härligt med våra korsade vägar 🙂

    Ha en strålande dag,
    Kramar Lina

    Gillad av 1 person

 5. iamittilivet skriver:

  Litet tips från en vandrare om kängor: köp med gore-tex! Andas, håller vatten ute och om de blir blöta så torkar de jättesnabbt. Det finns en mängd ”efterrapningar” på marknaden som heter -tex i slutet av sina namn, men lägg till pengar och få gore-tex. Lite skinndetaljer kommer du nog inte undan, jag upplever inte det som nå’t problem (och jag är ingen skoputsare).

  Gilla

 6. pippilotti skriver:

  Hallå Pia! Ska nu äntligen köpa mig en Vitamix. Måste fråga dig: vad heter din modell? Det verkar finnas flera olika modeller? Kram Pippilotti

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s