Älskar min vitamix :-)

Idag, måndag, var jag och hämtade min vitamix. När beställde jag den? I torsdags, kanske? Men ialla fall. Vilken snabb leverens!

Vill bara berätta att jag älskar den! Stor, svart, snygg! Och ett jävla drag. Matilda skällde ut den! Men nu har jag gjort min första gröna smoothie. Och jag säger bara det! Jag har inte druckit smoothie förrän idag! Vad jag har druckit/ätit innan är någon, visserligen med god smak, bitig/sörjig/trådig kräm! Vad vitamixen levererade idag var en len och mjuk grön drink! Jag gråter nästan haha! Maskinen körde knappt 1 minut! Och vips så var det klart!

SONY DSC Spenat, selleri, vetegräspulver, ingefära, äpple, apelsin, citron och vatten

SONY DSCMaskinen har kanske kört i 20 sekunder och redan ser det klart ut!

SONY DSCVoila!

Var ska jag placera denna vackra tingest? Vilket lyft för mitt kök! Nu ska jag sälja av min gamla mixer samt hushållsmaskin och även stavmixern! Vad mycket lättare det blir att laga mat nu. Happy, happy me :-)!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Älskar min vitamix :-)

 1. finalina73 skriver:

  Åååååh …
  Nu är jag avundsjuk … 😉 Jag ska också köpa mig en. Min syster kanske ska bli återförsäljare så jag avvaktar ett tag tills hon vet.
  Har du provat göra smoothie med grönkål än? Är väldigt nyfiken på hur len och fin den blir med vitamin, för med vanlig mixer är det ju oerhört många ”bitar” i, blir mera en tuggvänlig smoothie 😉
  Vad jag har förstått så kan man även värma soppor och sådant när man gör dom i vitamixen, det låter helt galet fantastiskt. Provade att göra en thairawfoodsoppa i min vanliga mixer häromdagen. Smaken var underbar, men vlärk vad mycket klumpar det blev. Blev inte slätt alls, så det funkade inte riktigt.
  Vad mer kommer du att använda vitamixen till? (behöver höra fler grejor som är bra att göra med den så jag kan övertala mig själv att köpa den hehe).
  Ha en underbar dag och krama vitamixen från mig 😉

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där!
   Nej jag har inte provat med grönkål ännu men jag tror det kommer att bli perfekt. Asså, jag la i en hel apelsin! Tidigare har jag pressat en apelsin för att tillsätta apelsinjuice, men nu la jag i hela apelsinen och den bara ”försvann”! Ingefäran likaså. Helt otroligt. Jag ska köpa grönkål nästa gång jag handlar och jag är säker på att det inte kommer bli några småbitar alls kvar.
   Japp, soppa tänker jag testa. Man kör maskinen i 4-6 minuter och den värms upp av friktionen! Man tar bort den lilla plasthylsan i locket för att se om soppan är klar. Kommer det ut ånga så är den färdig :-).
   Jag kommer göra min chokladsmoothie, juicer, mandelmjölk. Sen beroende på hur man ställer in vitamixen så kan man ”hacka” morot, vitkål etc. Rawfood helt enkelt. Glass (utan mejeriprodukter), Det medföljde en helsickes massa recept också. Jag är i sjunde himelen hehe.
   Kram från mig och vitamix!

   Gilla

   • finalina73 skriver:

    Åååååååh, jaaaaag viiiiiiiil haaaaaaa 🙂 Ska köpa, ska köpa, ska köpa! Låter som en dröm. Låter som något jag saknar här hemma …
    njut för mig också och meddela hur allt går, Det där med att apelsinen ”försvann” låter ju helt ljuvligt. Och ingefäran … Wow. Den har jag först i råsaftcentrifugen för att sedan hälla i mixern. Wow … Jag är kär på nåt sätt 😉
    Stor kram

    Gillad av 1 person

 2. Beatrice skriver:

  Jag förstår din lycka och eufori :). Jag bytte från Kitchen Aid till Vitamix för några år sedan och är supernöjd. Vitamix’en är suverän och mixar fantastiskt lent samt är enkel att göra rent.

  Jag gör smoothies i perioder men det jag absolut älskar med Vitamix’en är att göra glass av fryst, lätt tinad frukt. Jag har alltid frukt i bitar/skivor i frysen (ex bananer som börjar få fläckar) och låter dem tina i 10-15 minuter innan jag kör dem i Vitamix’en. Man kan även ersätta en fryst banan med en färsk eller en avocado för lite smidigare konsistens men jag föredrar enbart fryst. Till två glass-sugna personer är det lagom med 2 frysta bananer i skivor och ca 3-4 dl mix av annan frukt ex hallon/mango eller vad du nu är sugen på. Det blir så gott att även maken som kan äta “vanlig gräddglass” föredrar “min glass” :). Gott betyg.

  Jag har gjort smoothies med grönkål och det går alldeles utmärkt. Inga ”träflisor” kvar att sila mellan tänderna ;). Ett annat tips är att skala av det yttersta gula på apelsinen men låta det vita vara kvar då det tydligen finns en del nyttigheter där.

  … och Lina, nu blir du extra sugen på Vitamixen ;).

  Njut och experimentera. Du har magiska dagar framför dig 🙂

  Kram från en annan Västkustbo 😉

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där Beatrice!
   Tack för tipsen!! Jag har alltid fryst banan hemma. Till min chokladsmoothie. Men nu ska det göras glass också. Det finns frysta jordgubbar i frysen också. Haha. Jag är som ett litet barn. Och jag bara älskar att kunna använda mer grönkål i smoothisarna.
   Tack för din härliga, positiva, smittsamma anda!! Love it.
   Kramar till dig från mig och Vitamix!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s