Vad är det jag vill?

”Det finns bara en verklig framgång – att kunna tillbringa sitt liv på det sätt man själv vill” -Christopher Morley

Jag är ledig i 3,5 dag. 1 dag har precis passerat. Den första dagen går alltid till att göra ärenden. Det har jag gjort idag. Men sen har jag också fattat ett beslut. Jag ska inte surfa på internet under min ledighet. Att blogga är ok. Att söka efter information i mitt kreativa arbete är ok. Men i övrigt stänger jag ner. Jag har under eftermiddagen tagit mig tid till att bara vara. Och wow vilket resultat. Badrummet har fått växter och stearinljus. Lite bohemiskt mysigt blev det genast där inne. Mysigt ställe att utföra min kvällsritual med massage och sesamolja!

Sen satte jag mig ner och skrev ner mina vildaste drömmar och önskemål. Mål. Hur vill jag att mitt liv ser ut om inga hinder fanns? Jag älskar att fantisera. Och drömma. Jösses vad jag skrev. Inte några meningar. Utan bara drömmar. Enkelt. Jag skapade människor, känslor, platser som jag vill ska ingå i mitt liv. Drömmar av sådant jag vill ha, göra, vara och dela med mig av.

11001837_10153122181047863_2629247943851485440_n

Efter det skrev jag vilket år jag ville att drömmarna skulle uppfyllas. Det var allt mellan 1 år och 4 år fram i tiden. Men det kunde lika gärna ha handlat om månader. Men jag ville hålla mig till hela år. Sen valde jag ut 4 mål som skulle genomföras i år. De 4 mål som jag kände betydde mest för mig. Det här var ett roligt arbete. Jag visste inte hur det skulle bli i början av mitt fantiserande och medan jag höll på så visste jag heller inte vad eller var jag skulle hamna. Jag skrev ner varför jag just ville förverkliga de här 4 målen. Varför jag trodde att jag skulle nå dem och varför det var viktigt för mig att nå dem.

10933904_10152708716553460_8847592143972980189_n

Det är viktigt att förstå när man sätter mål att det verkligen är mål man vill uppfylla. På det sättet jag gjorde ovan så benades ju varje mål ner i beståndsdelar. Speciellt viktigt är att veta hur målet skulle få mig att må när det nåddes. Handlar det inte om eufori, passion, lycka eller liknande starka känslor så kommer jag förmodligen inte att uppnå målet.

Vidare, för att nå målen behöver jag resurser. Vad har jag själv för resurser för varje mål jag vill uppnå? Kan jag ta hjälp av andra? Utbildning, tid, ekonomi, styrkor, färdigheter? Etc.etc. Sen kan jag också tänka på tillfällen när jag lyckats med något. När något har gått mig riktigt väl i händerna. Hur mådde jag då? Hur handlade jag för att resultatet blev det det blev? Och sen handla på samma sätt igen för att uppnå de uppsatta målen.

10897976_10152643535048460_1823071516712999443_n

För att nå mål krävs förändringar i mitt liv. Vad/vem behöver jag vara för att nå mina mål? Disciplin och attityder. Beteenden och färdigheter. Vad behöver jag själv besitta för att uppnå det jag eftersträvar. Här tänker jag också på den mentala biten. Tankens kraft. Positivt tänk. Och en stark tro på mig själv och mina förmågor.

Jag behöver också se till att min omgivning är rätt. Att jag trivs där jag är. Att jag äter rätt för att må bra. Fysisk aktivitet och en kost som stärker är A och O. Också ro och vila. Yoga och meditation. Sen är det bara att titta på vilka de första stegen är som jag behöver ta för att börja arbeta mot min mål. Jag kan plocka fram 3-5 personer som nått de målen som jag vill nå. Och efterlikna dem! Hur pratar dem? Hur ser deras kroppspråk ut? Vad har de för egenskaper och beteenden? Sen är det bara att kopiera :-).

6a019aff1c6526970c01a3fd350439970b

Slutligen skapade jag den perfekta dagen. Hur den skulle se ut. När målen är uppfyllda. Var är jag, var befinner jag mig, vem är jag tillsammans med, vilka redskap använder jag mig av? Det här är den bästa biten av allt :-). Att drömma fritt. Skapa i min fantasi. Hur ska drömmen kunna uppfyllas om jag inte först har fantiserat den hela vägen fram?

1610869_785366214831817_8735753290213988958_n

Så stäng ner datorn för några dagar och skapa din framtid. Att tänka är det hårdaste arbete som finns!

Och lycka till!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad är det jag vill?

 1. FrökenSpara skriver:

  Åååå vad jag blir glad av att läsa din blogg! 🙂
  Underbart inlägg om dina barn och inlägget om vart jag är nu gjorde mig också glad! 🙂

  Nu när jag undviker internet och datorn så mycket som möjligt har jag faktiskt också gjort en ”vad är det jag vill lista”. Jag har tänkt att göra en med min sambo också. Det är så himla roligt. Jag skriver som att jag/vi redan har det! 🙂 Läser Jerry och Esther Hicks böcker om attraktion, suger åt mig allt. Just nu är det pengar och attraktion men de tar även upp om hälsa i den boken. Jag ska ta till mig om hur du gör med, sno lite av dina idéer! 😉

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej FrökenSpara!!
   Jag blir glad av kommentarer haha! Tack snälla du för att du så frikostigt delar med dig!
   Ja, gör som jag! Sno! :-). Det är ju det det handlar om. Att man plockar smultronen för det man tror funkar just för mig. Det gör jag hela tiden. Jag inpspireras av allt möjligt jag ser och hör omkring mig. Sen är det härligt att dela med sig. Varför sitta och ruva på ett vinnande koncept? Nä, vi måste dela med oss :-).
   Att sätta mål, så som jag beskrev det, är ju faktiskt precis som i attraktionslagen. Du skapar bilder i hjärnan, ser dig ta dig dit. Känslan. Osv. Fantisera, fantisera, fantisera…osså jobba lite haha!
   Kram och ha en härlig dag i drömmarnas värld. Skit i facebook!!
   Pia

   Gilla

 2. Ann-Mari skriver:

  Kära du!

  Jag blir så glad när jag får människor i min väg som är svaret på det jag bett om. Och jag blir alltid lika rörd.

  Sitter här med min kropp som knutit sig i förtvivlan, med mina känslor som är ett kaos och precis ”all over the place”, med min förtvivlan över hur livet drar omkring på mig och förtvivlan över att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till de relationsproblem som nu blir mer och mer påtagliga. Men jag sitter också här med en stark övertygelse om attraktionslagen sedan några år tillbaka och en stor önskan och vilja om att få det att funka. Jag vill, jag VILL.

  Då blir jag ännu mer förtvivlad när jag lyckas lyfta mig, ha hopp och tillit, känna känslan och ett wow… för att sedan tappa allt och hamna på gränsen till nedstämdhet. I ett tillstånd som jag inte känner igen mig själv i och där jag inte alls har speciellt lätt att ta mig ur helt plötsligt. Förra veckan var ju allt så bra…. eller var det inte det – egentligen?

  Vad jag vill säga är att jag i min förtvivlan bad om någon att bolla med, som kunde förklara och bena ut. När jag läste ditt inlägg blev jag tårögd och vore jag inte på jobbet skulle jag nog släppa på spärren och gråta en skvätt. Jag fick det jag bad om – åtminstone till en del. Även om jag inte hittat min ”terapeut” så har jag hittat någon som ännu en gång öppnat en dörr och visat en väg till känsla och handlingskraft.

  Fasen Pia – vad glad jag är att jag hittat din blogg! Jag har precis börjat läsa och jag inser att jag kommer att ha många sköna stunder framför datorn med dina inlägg och en kopp te.

  Kram!

  … och vet du någon som man rent handgripligt kan prata med så tipsa gärna… jag vill verkligen jobba med mig själv i detta i framtiden. Behöver bena ut saker….

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Ann-Mari!
   Wow vilken kommentar du delade med dig av! Jag blir så berörd! Och rörd! Vet du? Faktum är att jag hade behövt mig själv för 8-10 år sedan såsom jag utveckats och blivit till idag. Kan jag, på även minsta sätt, vara till inspiration eller inge styrka och hopp till en annan människa är det min högsta önskan. Vi lär och utvecklas hela livet. Tack och lov.
   I en del i min utbildning till mental coach ingår det att coacha 2 personer under en viss tidsperiod och under x antal sessioner. Detta är iofs först om 4-6 månader men du kan väl tänka på det om det låter intressant? Det är förstås helt kostnadsfritt!
   Det finns en mening i allt som händer oss, det är min tro. Det tar bara olika lång tid för oss att inse vad vi lärde oss :). Idag är jag t.ex. oerhört tacksam över vad jag genomgått eftersom jag är där jag är just nu, tack vare det. Däremot var det närstående som också for väldigt illa och det har jag ännu inte riktigt kunna förlika mig med! Men det är inget som jag dagligdags hänger upp mig vid. Livet ska levas! Nu! Inte då :)!!
   Kramar i massor till dig
   Pia

   Gilla

 3. Ann-Mari skriver:

  Tack Pia!

  Tänkte återigen på det jag bad om förra veckan och inser att det förverkligats, även om det inte alltid sker som jag först tänkt mig. Men så är det ofta.

  Det finns däremot en hel del negativa föreställningar och oro som jag verkligen skulle vilja bli av med. Lika mycket glädje jag känner över att ha upptäckt attraktionslagen och annat i samma linje att tänka, lika mycket frustration kan jag känna när jag inte får ihop allt och framförallt, när jag inte får sättet att tänka och agera att fastna i mig – på riktigt, som en naturlig del av mig. Ibland känns det verkligen som om jag tar 2 steg fram och 3 tilbaka – hela tiden! Men jag inser att jag nog aldrig riktigt går tilbaka till början utan alltid har utvecklats, åtminsotne lite. Men frustrationen är stor när jag liksom inte får till det. Just detta att ha tillit, tro och tålamod i en orolig tillvaro är en prövning….

  Jag har tänkt och eftersom du redan givit mig ett svar på det jag bett om tackar jag gärna ja till ditt förslag om coachning. Du har min mailadress så hör bara av dig så tar jag tacksamt emot ditt erbjudande!

  Känner att min ”omprogramering” börjar på riktigt nu… famlar lite men du ger massor av vägledning i din blogg och du är en inspiration! Dessutom är det lite extra roligt eftersom jag för en kort tid sedan bestämde mig för att komma tillbaka till träningen igen (som jag tagit paus i sedan ett halvår) och har som mål att springa milen senast i mitten av september, meditera mera och yoga regelbundet.

  Run Forrest – run!

  Ha det gott och TACK!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej igen Ann-Mari 🙂
   Vad kul med coachingen. Jag återkommer längre fram med detaljer osv.
   Att tänka och agera rätt är ett ständigt pågående arbete. Hos mig liksom hos andra. Men det gäller att ha tålamod. Det tar tid att lära och det tar tid för livet att utvecklas i den riktning man önskar! Du sår i dag, skördar imorgon. Men när kommer morgondagen? Tålomod. Vilket jag arbetar med mig själv. Ständigt. Jag har på inget vis alla svar. Bara dem svar som är för mig och inom mig. Dina svar finns i dig.
   Jag är så tacksam över att du får inspiration och vägledning av mina texter. Plocka det du känner stämmer överens med din inre vägvisare. Och lämna annat till andra :-).
   Ja, det är dags att ta upp löpningen igen. Ge dig iväg och ut!
   Kramar
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s