Karriär på mitt sätt.

Igår la jag tid på att sätta mål. Långsiktiga och kortsiktiga. Och jag jobbade med att bena ut bland de kortsiktiga målen jag har. Dem som jag vill ska genomföras i år. 4 mål la jag fokus på. I ett led till detta arbete så har jag idag gjort upp bilder i mitt huvud där målen redan är uppnådda. Stora bilder, klara bilder. Och känslorna som följer. Dessa bilder kommer jag plocka fram titt som tätt. Kanske varje dag? Förmodligen, för de betyder så mycket för mig.

Sen satte jag mig och skrev om ”Den perfekta dagen”. En dag som inte finns idag men i min framtid då målen är uppnådda. Nu la jag i och för sig också till några av de långsiktiga målen. Jag sprang lite före så att säga. Men vad gör det? Det är mitt liv och mina mål och mina drömmar. Inte dina! Så jag skrev ner om var jag var, tillsammans med vem/vilka, hur dagen började. Årstid. Från det att jag vaknade till det att jag somnade. Jag skrev om hur min perfekta dag var, vad jag gjorde under hela dagen. Hur jag kände mig. Vad jag såg i min omgivning. Vad jag hörde omkring mig. Mina 4 mål var förstås uppnådda och jag skördade frukten. Känslan som följde mig hela dagen. Alla önskningar var uppfyllda och jag levde det liv jag själv skapat. Den känslan som infann sig sedan när jag läste vad jag skrivit var underbar! Wow, säger jag bara. Jag ska dit. Till det livet.

1920516_933560483344541_5370840521240070430_n

Har jag nu blivit galen undrar ni?! Och nej, det har jag inte!! Detta är vad jag tror på! Detta tillvägagångsättet är vad jag tror på. För jag har gjort det förrut! Under olika tidsepoker i mitt liv. Människor har frågat mig hur faan jag fixade olika situationer jag genomlevde. Det har varit tuffa år. MÅNGA tuffa år! Vid olika tider i mitt liv. Men min tro är stark. Min tro på min egna förmåga att inte låta mig knäckas av händelser skapade av andra och/eller i förlängningen mig själv. Jag fokuserar på rätt saker. Stänger ute det som stormar! Går in i mig själv och fokuserar på önskat läge.

Se nu sist t.ex. För 1,5 – 2 år sedan hade jag mål som jag ville uppnå. Jag affirmerade och visste hur jag ville att livet skulle bli. Jag tog reda på vad som krävdes av mig för att nå dit. Då, för 2 år sedan, var mycket kaos. Men jag var på väg. Jag fokuserade och stängde ute det besvärliga. Här är målen jag satte upp och genomförde:

  • Flytt till Bohuslän
  • Jobb på VANN
  • Bil (betald)
  • Skuldfri
  • Litet, litet hus. Med kamin, altan och perfekt planlösning.
  • Bo på landet
  • Examen i ledarskap
  • Ett bra liv för Matilda
  • En blogg som intresserar andra

1385998_10151785857433380_144394442_n

Jag kan inte nog tala om vikten av att affirmera! Vissa saker kan jag inte påverka rent tekniskt. Men med tankens kraft kan jag påverka allt! Allt som har kommit i min väg de senaste 2 åren har jag affirmerat! Och nu när jag har landat i allt detta härliga så är det dags att fortsätta vidare mot nya mål och drömmar! Och de fröna sås här och nu!

Egentligen är jag mitt uppe i min dröm, mot mitt mål. För det handlar inte om 2 år fram i tiden. Det handlar om i år. Allt ska genomföras i år och jag håller på att genomföra dem. Fast min ”perfekta dag-skrift” var förstås ytterligare lite längre fram. I den hade jag landat i det liv jag bygger grunden till idag, detta år. Där hade jag landat och levde det liv jag en dag kommer göra! Karriär på mitt sätt!

1384160_10152697442971211_9023167418336458693_n

Så medan jag är tacksam och stolt över allt som är i mitt liv idag och vad jag har åstadkommit hittills så blickar jag ändå framåt mot dit jag är på väg. Livet är väl ändå häftigt! Eller hur?

Skolboken väntar!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s