En helt fantastiskt, vanlig dag!

Att få vakna till frostig, kall morgon och på promenad med Matilda se att himmelen blir blå idag. Och att vara ledig. Vilken lycka. Det blev årets riktigt första vårdag. Jag var tidigt ute i trädgården för att rensa rabatterna från allt dött. Och oj, vad mycket grönt som letade sig upp under fjolårets döda. Fåglarna kvittrade och Matilda stod på altan. Och hyresvärden kom förbi för en pratstund. Jag pratade rabatter och ogräs och rosor. Och han sa åt mig att gå och hämta singel som låg under en presenning bakom mitt garage. Till min rabatt på framsidan huset. Jag ville ställa stora krukor uppepå. Sen föreslog han täckbark till övriga rabatter. Ja, vi stod där och hade ett gemytligt vårsamtal i vårsolen!

Sen skulle han vidare ut på promenad och tog med sig Matilda. Men denna gången följde hon inte med honom. Jag var ju hemma! Så han fick koppla henne för att komma iväg. Haha lilla skithunden då! Och jag njöt med händerna i jorden, solen i nacken och fågelkvitter bland träden. Sen hörde jag hur något kom galopperande i full fart. Flämt och flås. Jag vände på huvudet och ser hur Matilda kommer rusande i full fart. Hem till Matte. Glad som en kalv. Lilla, lilla dockan. Hon är så flockbunden. Så upp på altan med henne igen. Jag tänkte att hyresvärden förmodligen fortsatt sin promenad ensam i förvisning att Matilda sprungit hem igen. Men efter ett tag dök också han upp över back-krönet. Var är hon, frågade han. Hon är på altan, svarade jag. Han gick och hämtade henne igen. Vilket tålamod! Sen tog de promenaden. Med Matilda i koppel!!

Rabatterna blev rensade. Jag hämtade skottkärra och spade och fyllde rabatten med singel. Tog bort stora fula stenar och slängde i stenhögen uppe vid skogsbrynet. Placerade ut krukor uppepå singeln och ja, det blev riktigt bra.

Solen gassade. Matilda kom hem. Och pussade mig. Hon och jag tog rast på altan. Kaffe och Otleys Ikaffe. Mårbacka perlargonerna fick komma ut och sola sig. Så varmt det var! Det kändes som maj och det är bara början av mars. Senare blev det dags att ge sig av till veterinären. Matilda har ont i öronen. De kliar och stör. Hälsa Viveca, sa hyresvärden när jag åkte. (Livet på landet. Del 101). Alla känner alla! Världens sötaste djurklinik. Och en fantastisk veterinär. Matilda fick medicin som hämtades ut på apoteket i Hunnebo. Så nu ska lilla dockan bli frisk igen. Viveca hälsade tillbaka till min hyresvärd haha.

SONY DSCJag har hämtat singel.

SONY DSCStenar forslas bort!

SONY DSCResultatet.

SONY DSCMårbackan börjar ta sig.

20150309_140320Veterinärklinik på landet. Så gullig!

20150309_142828Matilda väntar på sin tur i väntrummet.

När vi kom hem igen låg det 6 säckar med täckbark på tomten! Så jag tog hand om dem i skymningen medan fåglarna fortfarande sjöng i högans sky! Så fint det blev! Ja, det som kanske verkar som en helt normal dag eller kanske en väldigt tråkig dag för somliga var för mig en helt fantastisk dag. Jag kan ägna min vakna tid åt att göra sådant som jag tycker om. Som ger mig näring. Bara jag vet vad dagar som dessa betyder för mig. De är guldklimpar. Jag älskar vanliga dagar. Jag ska ha många sådana i framtiden.

Nu ska Matilda få medicin i öronen och jag en kopp kvällste.

En helt vanlig kram till er

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s