What would love do now? Let love lead the way.

Ja, då har det varit lite turbulent i mitt inre igen. Jag låter mig påverkas av yttre omständigheter och dras med. Människor som står mig allra närmast, blodsbandsmässigt, har kraften att få mig ur balans. Och jag vill en gång för alla få ett slut på det drama som alltid omger mig. Jag vet att det är en spegling av vad som sker i den personen som får mig ur balans. Men i stundens  (inte stridens!) hetta så såras jag och blir så ledsen. Men det som sker är också en spegling av vad som försiggår inom mig själv. En gång för alla behöver jag gå till botten med varför just jag i min familj råkar ut för situationer som sårar mig . Jag hjälper inte mina närmaste genom att gå i försvarställning eller rätta mig efter deras åsikter om sakernas tillstånd. De har ansvar över det som de säger, tänker och gör och så har också jag.

10980731_10153131604472863_5404723367690217581_n

Personlig utveckling och andlig utveckling är just utveckling. Det är ett ständigt pågående arbete. Du kommer aldrig fram, liksom. Och det är inte det som är meningen heller. Vi är här för att lära och utvecklas. Och för att ha kul! Har du kul? Av de mål jag satt upp för mig själv i livet så är den röda tråden att jag vill ha kul! :-)! Att dra till sig drama hela tiden är inte kul. Så jag tänker gå till botten i vad det grundar sig i. Och då tänker jag inte leta i vad som felas hos andra förstås. Utan i mig själv. Jag vill leva ett lugnt, harmonsikt och lyckligt liv…visserligen fyllt med äventyr och frihet men ändock. Lugnt och harmonsikt. Så jag får helt enkelt ta mig en titt på vad hos mig jag sänder ut som får andra att ilskna till, och nej, jag menar inte att andras beteende är mitt ansvar – det är deras att själva ta sig en titt på. Men vad i mig gör att jag drar till mig situationer där jag såras, förvånas och blir ”angripen”? Mitt liv och mina känslor är mitt ansvar. Mina tårar är inte ditt ansvar. Det är mitt. Och jag tänker ta det.

10403081_496055323828580_8927277457208543000_nFrån en person som i alla år fått mig att skratta ihjäl mig.

När jag stod där i all min förvirring och ledsnad vände jag mig till en väninna som stod utanför allt och tittade in. Är man inte själv indragen så ser man allt så klart! Jag stod där i försvarställning och inte ett dugg lyssnande till henns ord. Hon pratade med en betongvägg. Bara känslorna jag hade där och då med henne var ju varningssignaler så det bara skrek om det! Jag var inte mottaglig! Innerst inne visste jag att hon hade rätt förstås. Men det tog några timmar innan hennes ord landade. Hon tipsade också om en medition rörande om förhållanden av Abraham Hicks. Jag länkar den till er alla att lyssna på. För den rör oss alla. Håll till godo.

Jag älskar dig. Alltid, alltid, alltid. För evigt och för alltid. I detta liv och i nästa och i alla dem som redan passerat. Jag älskar dig.

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till What would love do now? Let love lead the way.

 1. Ann-Mari skriver:

  Läser du horoskop? Tror du på sånt?

  Jag läser Helenas Horoskop: http://blogg.amelia.se/helenashoroskop/?_ga=1.139069558.496581707.1426570165

  Perioden just nu verkar minst sagt dramatisk…..

  Just det där med relationer tycker jag är så svårt. Vill lära mer. Vill veta hur jag ska förhålla mig. Min egen resa mot förståelse för mig själv är ju en god början.

  Tack för inspiration och nyfikenhet!

  Meditationen var helt perfekt! Har ju läst Hicks böcker men inte fattat att de kan finnas på detta sätt. Underbart!

  Namaste!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jag läser absolut horoskop! Faktum är att jag tänkte ägna nästa blogginlägg i ämnet. Wow, att du just frågade nu. Jag läste nämligen i går om perioden som vi är mitt uppe i och som startade 2011 och kommer pågå till 2019. Jag t.o.m. messade en vän i ämnet igår. Tack för länken, jag kommer fortsätta att läsa den bloggen :-).
   Ja, där satte du huvudet på spiken. Det är precis det som relationer handlar om, att få en större förståelse för sig själv. Jag kan bara ta ansvar för allt som jag säger, tänker och gör. Vad du säger, tänker och gör är ditt ansvar så att säga. Jag önskar bara att fler människor ville titta lite närmare på sig själva istället för att kritisera andra :-). För den enda du kan förändra är du. Och sen har vi ju attraktionslagen också…:-)!
   Tack för en klok feedback. Och varma ord!
   Kram
   Pia

   Gilla

 2. pippilotti skriver:

  Yes 🙂 Klickade på meditationen om relationer, som egentligen inte var av intresse just nu men var lite nyfiken. Och den var så där underbart perspektivskiftande – precis det man behöver, att höja blicken och se den större bilden. Men efter några minuter pausade jag, och sedan spelades plötsligt en helt annan meditation upp – om abundanc! Om du visste vad jag letat efter precis en sådan meditation! Stort tack!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Haha, Pippi!! Universum har sina vägar att nå fram :-)! Och den där relationsmeditationen är ju intressant även om man inte har några större relationsproblem i livet. Eftersom den berör alla möten vi har hela tiden. Varför irriterar vi oss på somliga människor? Eller varför irriterar sig somliga på oss? Vi kan inte förändra andra men vi kan förändra oss själva. Power!!!
   Kramisar i massor och tack för att du delar med dig av dina tankar och upplevelser.
   Pia

   Gilla

 3. pippilotti skriver:

  Vill bara säga att mina relationer är långt ifrån perfekta, bara inget akut just nu. Och det där med att man stör sig på andra… där finns mycket att göra. Jag har t ex tyckt det är ok att jag avskyr människor som är intoleranta, elaka, snåla, mobbare etc. Men gissa vem som losar på det hatet? Precis – ingen annan än jag. Jag är alltså intolerant mot de intoleranta – riktigt komiskt, när man tänker på det 🙂 Happy Wednesday!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ojojoj Pippi vad du skriver det jag tänker. Det är just sådant som jag behöver arbeta med mig själv. Vad är syftet med att jag med ord påtalar negativietet? Vem vinner på det? Och vem är jag att säga vad som är rätt och fel? Det som är intolerant för mig kanske för dig är något helt annat! Negativa känslor drar till sig mer negativitet. Och även jag dippar på detta område haha :-).
   Tack för att du får mig att skratta med ditt sätt att uttrycka dig.
   Kram.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s