Skriva, läsa. Reflektera, anteckna. I en dag som håller andan.

SONY DSC

Så här ser det ut framför mig just nu. Tidningar, böcker, dagbok, kortlek! Jag pluggar, reflekterar och gör anteckningar. Mellan varven läser jag i en gammal roman från min bokhylla. Jag mediterar och i rätt stämning lägger jag ett tarok-kort. Inspire-tidningen kom för ca 1 vecka sedan och den är ännu inte utläst så den sitter jag också och bläddrar i när andan faller på. Men så idag, äntligen, damp tidningen Skriva ner i lådan. Med tjock pärm, inte häftad med klamrar! Jag slog upp pärmen och den ljuvligaste doft nådde mig. Doften från tryckeriet. Jag var bara tvungen att öppna tidningens mittuppslag och trycka in min näsa. Och andas. Håret på mina armar reste sig :-). Gud vad det luktade gott. En tidning fylld av intervjuer av journalister och författare. Skrivtips. Och tävlingar. Tävlingar som jag kommer delta i. För att det är så förbannat roligt.

10968492_736846479762962_5211629440474266301_n

Idag har varit en dag fylld av mystik. Jag som vanligtvis sover som en gris vaknade vid 2-snåret inatt och låg vaken i någon timme. Var upp och klappade Matilda som låg ihoprullad i soffan. Tassade omkring lite i mörkret innan jag gick och la mig igen. Sen sov jag till 8!! Helt otroligt för att vara jag. Och när jag gick upp badade mitt hus i mjölk. Det var alldeles vitt av dimma utanför mitt köksfönster. En känsla av mystik och overklighet kom över mig imorse. Naturen ute var fuktig, kall och grå när jag och Matilda gick ut. Och tyst. Vi vände strax för att gå hem igen! Under dagen var det mulet och frampå förmiddagen blev det solförmörkelse. Det kändes också overkligt på något sätt. Himlen var grå  så jag såg solförmörkelsen klart och tydligt. Hur månen lyckades släcka solens strålar genom att ställa sig mellan den och vårt jordklot. Det blev mörkt och skumt ute. Mäktigt. Nya tider stundar. Vårdagjämning, solförmörkelse och nymåne. På samma gång. Wow!

10550852_395719373910986_3766345730493811348_n

Ja, hela dagen har känts annorlunda på något sätt. Inte vemodigt eller så. Utan mer fylld av mystik och andlighet och stillhet. Jag var i väg till Kungshamn och ICA och jag tyckte att alla i affären var mer stillsamma. Det var tystare. En kvällspromenad i skymningen där inte en människa syntes till och där naturen tycktes hålla andan. Helt tyst ute. Väl hemma igen begravde jag mig återigen i mina tidningar och böcker.

Nu tar jag mig ett glas vin, veganskt, fairtrade och krav. För att det känns gott i hjärtat :-). Ett fint sätt att avsluta denna tysta, andliga och mystiska dag. Imorgon kan jorden, solen, månen och allt levande åter andas igen. Högt, klart och tydligt.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skriva, läsa. Reflektera, anteckna. I en dag som håller andan.

 1. Ann-Mari skriver:

  Håller med dig…. den dagen var det något speciellt med och det har fortsatt hos mig. Jag har SÅ länge önskat mig ett nytt jobb, vantrivs något fruktansvärt där jag är men försöker fokusera positivt på det jag har ändå. Är redo att gå vidare. Sökte ett jobb, affirmerade, önskade… hände inget. Släppte. Igår ringde de… jag ska på intervju.

  Tokglad och fullkomligt skräckslagen. Verkligen skiträdd. Blandning av ytterligheter som bara far omkring i mig. Vill göra bra ifrån mig nu, inte missa chansen…. glad, förväntansfull, rädd.

  Så yogade jag. Hann till vilan efter första övningen så övergick det till en märklig meditation istället med så många bilder att det blev en hel historia… om rädsla, om vingar som fälls ut. Wow.

  Så nu har jag ett par veckor på mig att boosta mig med styrka….

  Kram ♥

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!!
   Men, vilken häftig läsning. Och vilken häftig förändring. Bara pang på 🙂 så att säga!
   Boosta dig och återkalla känslan av när du vid något tillfälle kände det som om allt gick dig i händerna, när du fick vad du önskade eller när du bara mådde så jävla bra! Återkalla den känslan och när du känner dig lika stark och/eller lycklig som då, precis i det ögonblicket, knyt din höger eller vänsterhand hårt. Gör detta flera gånger efter varandra idag. Känn känslan, må som då och knyt näven. Sen gör du det varje dag under en tid framöver. Sen räcker det med att du knyter din näve och vips så är du in känslan du hade den där gången. Testa!! För det funkar. När det sen är dags för intervjun…knyt näven!!! För när du kliver in ska du vara stark och lycklig och må skitbra. Och det kommer synas :-).
   Håll mig uppdaterad!
   Kram
   Pia

   Gilla

   • Ann-Mari skriver:

    Tack Pia!

    Paniken har släppt en aning.. glädjen kvarstår… och de känslor jag hade när jag affirmerade. Vilken härligt tips. Jag knyter näven och boostar!

    Har givit mig själv en utmaning – yoga varje dag (om än så lite) i tre veckor. Sägs ju att det tar ungefär så lång tid att skapa en ny vana och jag VILL ha in yogan i mitt liv, på riktigt, nu. Så nu yogar jag… och knyter näven.

    Har du läst om djurens betydelse? Alltså att man kan använda deras budskap i sitt eget liv. Att olika djur för med sig olika budskap. Det är så häftigt och har, i mitt fall, stämt så bra! Har haft många möten med djur som inte kan bortförklaras som ”tillfälligheter” och budskapen – klockrena! Så även denna gång.

    Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s