Är det vegetarianen som är knäpp?

Idag var jag på Torp och storhandlade. Ett nödvändigt ont! Mat, medicin, bensin och en frisbee till Matilda. Under tiden messade jag och dottern till varandra. Jag frågade om vilket märke på mat jag skulle köpa och hon berättade att det är samma korvar och ”kött”-bullar som jag handlade till henne när hon var liten. Tänk det hade jag glömt. Men så var det, skrev hon. Min veg-unge hade en mamma som köpte veg-mat till henne. Jag är inte förvånad eftersom ungarnas åsikter och känslor stod högt. Skulle varit jävligt respektlöst att ge ungen en fläskkotlett när hon älskade grisar och ville ha en egen, livslevande. Hon hade ett gris-kramdjur som sov hos henne varje natt. Sen skrev hon att jag hade ringt hennes skola också och sagt till dem att inte ge henne griskött till lunch. Jag har faktiskt ett svagt minne av detta. Men ändå, se vilka intryck vi vuxna gör på våra barn.

999229_10151767179732511_725788472_n

Men min lilla unge fick äta veg-korv och veg-bullar redan för 10-15 år sen. Och nu äter inte jag kött heller. Tack vare henne. Alla mina ungar finns i mitt liv av en anledning. Och just mellan-ungen är själsligen äldre än mig. Hur knäppt än nu det låter hahah. Men hon är inte dum den där ungen! Hon har öga för ”the big picture”, om än en 21-årings livserfarenhet. Hon ser runt hörnet. Ser vad ondska är. Rasism. Människorätt. Djurrätt. Introvert och intuitiv. Känslig. Och före sin tid. Redan som liten var hon före sin tid. Veganism är i mångt och mycket framtiden. Och hon var vegetarian redan som pytteliten.

10405447_585611911538976_9040802444072027449_n

Framme vid kassan lassade jag upp flera kg frukt av olika sorter. Grönkål, spenat, selleri. Potatis och rotfrukter. Otleys produkter av havremjölk, Ikaffe och Imat. Frysta bär och fryst svamp. Lite veg halvfabrikat. Och det slår aldrig fel. Folk med kundvagnar fyllda med chips och cola, storpack av köttfärs och fläskkotletter. Ostar och bröd. Grädde, mjölk och söta yogurtar tittar på mina varor. Sen tittar de på mig. Uppifrån och ner. På varandra. Tillbaka till min kundvagn och varorna som passerar kassan. De iakttar mig när jag betalar och när jag säger nåt roligt så att hen i kassan skrattar. Ja, jag vet inte vad de tänker men de undrar nog vem och vad jag är. För de tittar så! Hahah.

10898229_10206014136576759_8229295998751580145_n

Ut till bilen och en glad Matilda som förmodligen skällt ut varenda jävel som gått närmare vår bil än 10 m. Vi åkte hem och testade frisbeen. Matilda kan flyga!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Är det vegetarianen som är knäpp?

 1. pippilotti skriver:

  Vilken underbar bild av Matilda som svävar genom luften efter frisbeen 🙂 Och våra barn är så kloka, de har lika mycket att lära oss. Om inte mer… Jag tycker du är så stark och beundransvärd som är vegan på landsbygden. I storstan är det så lätt, både vad gäller utbud och likasinnade, och här skulle ingen titta på din vagn, i såfall enbart uppskattande 🙂 Heja dig!!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, jag måste få någon att fota mig och Matilda när hon flyger :-). Hon flyger och hon snurrar runt där uppe i luften och fångar frisbeen galant!
   Och jag är så glad över dessa unga människor som är så mycket intelligentare än mig. Jag älskar våra diskussioner och att lyssna till hur medvetna dem är!
   Jag är inte stark och beundransvärd haha men tusen tack för de stora orden. Det finns liksom ingen annan väg att gå för mig. Däremot är det jobbigt när människor låter sig provoceras av mina livsval. För jag har ju inte gjort mina val för att provocera :-).
   Tack för dina goa ord!
   Kramar
   Pia

   Gillad av 1 person

 2. iamittilivet skriver:

  Måste det vara så rää nå’n är knäpp? Oavsett vegetarian, vegan, allätare eller vad så tycker jag att det är viktigare att respektera varandra och samlas kring närproducerat, så lite svinn som möjligt och minska transporter. Oavsett vad vi väljer att stoppa i oss.

  Gilla

 3. Frihet i blodet skriver:

  Ja, absolut. Närproducerat och krav borde vara jätteviktigt. Men det är ju utifrån vad JAG tycker. Och du. Inte alla prioriterar så. Och för min personliga del är det respekten mot djur som är nr 1 för mig, som nr 2 kommer hälsan och som nr 3 kommer miljön, i mitt val som vegan. Andra vegs prioriterar förmodligen annorlunda.
  Sen hur andra lever är upp till dem, konstigt att jag överhuvudtaget ska behöva påpeka det bara för att jag valt bort kött :-).
  Kramar från en tidig morgon i ett regnigt och dimmigt Bohuslän
  /Pia

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s