Vilken start på dagen!

Vaknade tidigt som sjutton. Vilket Matilda noterade där hon låg och sov i soffan i vardagsrummet. Jag hörde hur hon hoppade ner på golvet och hur hennes klor slog mot parketten när hon närmade sig min säng. Lika historia varje morgon. Hon ställer sig nedanför mitt ansikte, jag flyttar lite på mig och ger henne signalen. Vilken är att lyfta på täcket lite. Hon hoppar upp och lägger sig tillrätta som en liten sked framför min kropp. Så gosigt. Ibland lägger hon sig ovanför mitt huvud och lägger sig som en krans runt mig. Eller ännu gosigare, när hon lägger sitt huvud över mitt ansikte och somnar. Haha. Lilla aussien. Jag får dock problem med andningen…

Men jag hade inte ro att ligga länge. Solen sken och fåglarna kvittrade. Vi gav oss ut i kyligt vår-väder. Frost och klar himmel. Allteftersom vi gick så steg solen och temperaturen. 5 km i tyst natur. Härligt. Helt underbart att börja dagen på detta sätt. Att komma ut. Se solen stiga, hur bergen speglar sig i fjorden, fåglar i buskar och bland träd, änder som skräms av oss och som under ett jäkla kackel breder ut sina vingar och flyger ner till sjön.

20150331_075411 Solen i ögonen 🙂

20150331_080118

20150331_075447 Matilda och jag i samma tempo

20150331_074719 The hill from hell…som ser ut som en plan landsväg på denna bild!

Väl hemma blev det en grön smoothie. Förstås. Och sen plugg. Klockan är bara förmiddag ännu och jag tror att jag kommer hinna slutföra boken jag läser, idag. Ännu en inlämningsuppgift ska skickas iväg och jag är ännu ett steg närmare min examen i diplomerad mental coach!

20150331_073615Vi är båda lite sömndruckna fortfarande…

Intervallträning ska också hinnas med idag. Jag har världens sämsta astma! Men skam den som ger sig. Att springa skitfort nästan dödar mig haha! Men det är ju en del i utmaningen eller hur? Att överleva och övervinna!! Herregud vad den där promenaden i snabbt tempo satte ribban för dagen! Love life!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vilken start på dagen!

 1. finalina73 skriver:

  Åh att ha sådana morgonrutiner med sitt husdjur är så underbart. Jag gör likadant med vår katt – drar ner honom under täcket och skedar honom. Han spinner en stund tills han tröttnar och drar 😉
  När jag hade undulat gick jag alltid upp på morgonen och la mig i sängen med utfälld handflata och han mitt i. Sedan somnade vi båda – min hand fälldes ihop och han låg som i en sovsäck. Det var supermysigt 🙂
  Jag vill höra lite mer om vitamixen 😉 Berätta hur det går med den kärleken. Min är beställd men lite försenad.
  Stor kram och ha en underbar dag

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Men gud vad gulligt med lilla pippfågeln!! Ja, att gosa med Matilda på morgonen är bland det bästa som finns. Hon är liksom så mjuk i kroppen efter att ha sovit och slappnat av hela natten. Mjuk och varm och kelig. När jag går upp ligger hon kvar haha!
   Tänk vad konstigt, jag tänkte nämligen på dig idag. För jag måste fråga dig hur det går med vitamixen!!! Så, den är på väg! Härligt!! Ja, jag använder min varenda dag. Love it! Förrutom grön smoothie och chokladsmoothe har jag gjort chokladsboll-smet och glass i den. Glassen gjorde jag av frusna jordgubbar, 1 banan, 2 dadlar och havremjölk. Jävlar vad gott!!! Jag tänkte testa om det går att göra råkostsallad i den. För helst vill jag slänga ut matberedaren också och bara använda vitamixen tilll ALLT!
   Vi ses på Blåkulla om vi inte hörs innan!
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s