Världens bästa påsk!

Jag är mitt uppe i en arbetande påskhelg. Hela helgen tar jag emot påskfirande gäster. Jag älskar att jobba storhelger. Det har jag skrivit förrut. Mina barn är utflugna och för mig är en lördag likvärdig måndag, eller en torsdag samma som en påskafton. Det som skiljer är gästerna. Det är lite mer fest i luften när det är storhelg. Hotellet slår på lite större både med mat och överraskningar. Och gästerna är lite, lite mer uppklädda och förväntansfulla. Skithärligt om jag får uttrycka mig så.

Idag är det som sagt påskafton och halva min arbetshelg har gått. Jag jobbar imorgon och på annandag påsk också. Hur kan jag som är så introvert älska ett sådant extrovert yrke? Som jag ju valt. Men på ett sätt är det introvert för jag behöver aldrig mingla :-). Det är mycket skämt och många skratt. Både personalen emellan men framförallt mellan oss som jobbar och våra gäster som är på besök. Idag kom det ett sällskap på 11 personer där Han fyllde 90 år. Det var också jag som tog emot dem för flera månader sedan när de ville ha förslag på olika påskpaket inför detta firande. Då gav jag dem förslag på hotellpaket. Och idag anlände dem. Lite roligt var det också att det var just vårt födelsedagsbarn som hittade det guldägg som spa hade gömt på finurligt ställe på hotellet. Herrn fick en gratis massage. Sen undrade han om det var dans under kvällen för han hade gärna dansat med mig :-). Det var en härlig herre. Pigg som få, lång och smärt och rak i ryggen. Och en tuff humor!!! Me like!

1979615_829400260429974_2456990140975303731_n

Ja, det är en salig blandning av gäster vi möter dagligen. Och allas förväntningar ska uppfyllas. Jag har ett yrke vilket innebär att tjäna. Vad kan vara mer givande? Jag tycker det är underbart att ge det där lilla extra som gästen faktiskt inte hade räknat med. Är inte det kvalitet så vet inte jag :-). Personligen tycker jag att jag får så mycket tillbaks. En arbetsplats fylld av bra känsla i magen. Nöjda gäster som uttrycker det i ord. Som ler när de checkar ut och talar om att de kommer att komma tillbaks. Självklart går det fel ibland men det är bara att försöka göra det bästa av sådana situationer också!

Men det var ändå en kollega som satte ribban för dagen med att köra upp sin bil framför mig när jag var på väg in på hotellet. Ett glatt leende bakom den nervevade rutan mötte mig. ”Faan Pia, vad du är snygg”! Haha, ja vad kan jag säga? Bara att ta emot och svara att ja, inte dåligt pinkat av vare sig henne eller mig! Båda närmar oss 50 och vi skiner som solar både hon och jag haha! Men härliga människa!! Jag äääälskar spontanitet. Säg vad du tycker. Rätt ut. I alla fall om det är snälla positiva saker du har på hjärtat! Dagen slutade med att en annan kollega förvånat tittade på mig när jag sa att det var dags att gå för dagen. ”Va, jobbar du inte 2 h till? Jag som vill ha sällskap!” Nä, så kul är det inte på jobbet att jag stannar kvar när jag kan åka hem. Matilda väntar!!

10341486_10152012943796296_3281476841682988338_n

Och i hallen blev jag överfallen. Eller var det hon som blev överfallen? Ja, vem slängde sig över vem? Ialla fall så käkade vi upp varandra. Jag och Matilda. Hon under mitt skinn och jag under hennes. Hennes bruna ögon möter mina blå. Hennes tänder om min hand. Mina tänder över hennes nacke. Mina armar om hennes hals, hennes haka över min axel. Hon mellan mina ben och mina knän hårt pressede mot hennes kropp, hennes huvud bakom mina ben och hennes bakdel framför med en svans som piskar. Och jag kliar henne vid hennes svansrot. Och ja det tar sin tid att hälsa på varandra. Vi har varit ifrån varandra i 7 timmar God damn it!

93d34b90a57ca239ee840b801d0e8b2d

Nu blir det kväll för oss. En vända på 5 km väntar, kanske lite löpning. Och imorgon åker jag till jobbet och tar hand om påskfirande gäster igen.

Fortsatt trevlig påsk önskar jag er alla

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Världens bästa påsk!

 1. Ann-Mari skriver:

  Helt fantastiskt och precis så jag tycker det ska vara, jobbet och livet. Glad påsk till dig, om det behövs, du verkar ha det toppen!!

  Jag skulle kunna jobba på ett sånt ställe, har länge känt det, just det där att ge service är jag bra på och det vore så mycket roligare att ge det på ett ställe som gör det som ett team och inte enbart ser sina kunder (i mitt fall patienter) som ett nödvändigt ont… trist inställning.

  På tisdag bär det av på intervju och jag fortsätter min boosting och knyter min näve 🙂
  Tittar på hemkommande tranor och svanar och njuter av vackra vårblommor. Underbart!

  Kram!

  Gillad av 1 person

 2. iamittilivet skriver:

  Låter som en himla fin påsk! Glad påsk på dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s