Att äga min tid

Vilket jag inte gör fullt ut ännu. Vad skulle du göra om du ägde din tid? Jag har spenderat tiden idag på sådant som gör mig lugn inombords. Som jag mår bra utav och som ger mig energi. Att vara ute tidigt på morgonen t.ex. Se solen gå upp över frostig mark. Fåglar som sjunger och vår i luften. Andas! Det är så himla friskt. Hem igen och ge katter och hund mat. Bädda och dammsuga…och ja, jag gillar hushållsarbete.

11048624_1571840833099948_3777867023144948966_n

Längst ner i inlägget länkar jag till yogan jag gjorde imorse. Lite stel i kroppen på morgonen…som sagt närmar mig 50 haha. Men stelheten försvann i och med yogan. Jag älskar just denna typen av yoga. Stretch och töjning av höfter. Alldeles mjuk i kroppen efteråt. Och just idag, efter yogan och alldeles i slutet av meditation kände jag en sådan enorm tacksamhet över hur mitt liv artat sig så jag blev alldeles tårögd. Det finns inte ett moln på min himmel. Jag minns när himlen var täckt av stora, svarta, tunga moln. När stress och ångest var min följeslagare. Sorg och ilska. Ja, fy! Hemska minnen. Bort, bort haha!! Inget jag brukar fastna i och gör det inte heller idag. Men iallafall, det var en underbar yoga i en timme.

11110886_10153215993987863_807111387266168758_n

1 liter grön smoothie på det. Sitta i solen. Prata med grannen. Älska Matilda. Och ge sig ut på en 5 km prommis varvad med löpning. Sommargäster på var altan som vinkar och hälsar. Alla ler och är glada över våren. Jag och Matilda saktar inte ner på farten medans vi vinkar och hälsar tillbaks utan är fokuserade framåt.

Chokladsmoothie gjord på frusen banan härnäst. Blir lite milkshake över det hela. Middag blir det på jobbet ikväll. Sen har jag, som den hungriga människa jag är, hittat fler coachingutbildningar. Och av en händelse är de förlagda till Västerås. Eller utanför Västerås, på en kursgård. Så till hösten, i november, kommer jag ev påbörja utbildning till Certifierad Livscoach. Den är förlagd till helger så jag kan fortfarande jobba. Så jävla bra!! Det känns lite som om jag landat detta år men håller på att taxa ut på startbanan igen :-). Jag är inte mycket för att stå still. Jag vill flyga!

11024692_10152802131223460_1966915313845400129_n

Varsågod!

Kramar

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Att äga min tid

 1. finalina73 skriver:

  Att äga sin tid är ngt oerhört viktigt, i alla fall för mig. Det får mig att växa som människa och min kreativitet att utvecklas.
  Låter som en ljuvlig dag på alla sätt.
  vet du vad – nu är min vitamin på väg hem till mig wiiiiie. Efter massa strul så skickades den idag 🙂
  Så snart ska det göras rawfoodsoppor och massa annat gott 🙂
  Ha en fortsatt underbar måndag,
  Stor kram Lina

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Lina!
   Ja, tänk att få äga ALL sin tid. Sedan vad man gör med den är helt personligt :-).
   Härligt att vitamixen äntligen kommer. Du får dela med dig av recept!!
   Kramar och ha en härlig torsdag.
   Pia

   Gilla

 2. Ann-Mari skriver:

  Om jag skulle äga hela min tid skulle jag (faktiskt konstigt nog enligt mig själv) lägga en del av den på ett liknande jobb jag har nu – men ett jobb jag valt själv pga att det vore utvecklande för mig, för att undvika stillastående. Jag skulle också välja precis hur många timmar/dag jag skulle jobba.. och det skulle INTE vara heltid, sådeså!

  Därefter skulle jag göra allt det jag vill göra nu men inte har tid eller råd till… och säkert mycket mer!

  Idag åkte jag till min arbetsintervju, stärkt efter en självboosting i några veckor, knutit näven och yogat. Hade en helt underbar yoga imorse och lyckades mota bort nervositeten och ta fram lugnet.

  Klev in på intervjun helt lugn och kunde vara bara mig själv hela tiden. Härligt!

  Inom 14 dagar får jag svar. Ska bli spännande men känner att jag litar helt och fullt på att de väljer den de tycker passar bäst. Undrar lite hur jag ska göra om jag får frågan…. mindre tid än nu och mindre lön i en redan pressad budget här hemma. Kan jag? Törs jag? Försöker lägga undan mitt så befästa bristtänkande och tro och känna tillit. Lite svårt.

  Spännande med Västerås. Då kanske du kan coacha mig där? Jag har ”bara” circa 8 mil dit.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂
   Ja, vad man skulle göra med sin tid om man ägde den helt ut är ju helt personligt :-). Jag tycker ju att mitt jobb är jättekul men är det roligare än att skriva? Än att coacha? Framtiden får utvisa. Jag vilar lugnt i att dörrar öppnas när tiden är rätt. F.ö. älskar jag ju där jag är just nu!!
   Vad spännande med ditt jobb. Och vad du har jobbat med dig själv och den mentala biten! Nu blir det till det bästa. Vem har inte sökt jobb, fått avslag och sen fått ett ännu bättre jobb senare? Jag har ju min tro i grunden, att saker och ting alltid utvecklas till det bästa. Att nederlag eller misstag är till för att leda mig och att lära mig utav. Vilket ger en positiv känsla åt mitt liv :-).
   Jag vill inte vänta till november att coacha dig haha! Det blir till sommaren någon gång. Jag återkommer i upplägg etc!
   Många lyckönskningar till ditt jobbsökande
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s