Gremlin

Att lämna ett hotell sent på kvällen för att ge sig ut i mörkret, i regn till bilen. Att känna sig trött och glad på samma gång. Hem för att fylla på energidepåerna. Ett sådant surr en lördagkväll på hotellet. Härlig trubadur och glada gäster. Liv och rörelse. Men det var underbart när dörren slog igen bakom mig för jag hörde snarare än såg regnet. Jag älskar ljudet av regn. Så passande tänkte jag. Det t.o.m. regnade när jag redan var lycklig över att få åka hem. Hem till lite rött vin som jag fått av kollega vid min födelsedag. Hem till Matilda. Hem till tända ljus. Och ett regn som smattrar. Asså, härligt!

Idag, på jobbet, hörde jag en kollega säga till en annan kollega att hon helst inte ville gå på gym för hon har en sådan ful kropp. Jag stannade mitt i steget! Den här tjejen har nämligen en kropp att dö för! Det har jag ofta tänkt om henne…att faan vad hon har snygg kropp! Och sen står hon själv och säger att hon är ful. Ja, den där självkänslan är en riktigt ful en som ställer till det för människor. Och jag då, som aldrig sagt till henne vad jag tycker för att jag självklart tog för givet att hon vet hur hon ser ut! Tydligen inte! Men jag vet ju hur det är med det där med vad man tycker om sig själv. Det spelar ingen roll om så tusen människor säger till en motsatsen. Man tror ändå på den där lögnen man intalat sig i alla år.

10997626_10153110804162743_7162805710425330999_n

Tänk allt elakt vi säger till oss själva. Vi skulle ALDRIG tala så till våra medmänniskor. Så varför gör vi det då till oss själva? Jag tror på allvar att man ska säga snälla saker till sig själv. Hela tiden. Om du tycker att du är ful. Säg till dig själv att du är snygg. Säg till dig själv att du älskar dig själv. Att du är stolt över den du är, över vem du är. Det här är inga lätta grejer. Jag vet! Men vi måste börja någonstans. För vi kan ju inte fortsätta att säga allt elakt som vi ju gör mot oss själva. Om vi säger elakt kan vi lika väl säga snälla saker. Sluta upp att tryck ner dig själv! Och ja, det är ju lite pinsamt att gå omkring och säga att man tycker att man själv är skitgullig förstås! Men vadå! Ingen vet, och ingen hör. Du gör det till dig själv. För dig själv.

10868031_10152983958016350_1974516496896697552_n

Jag säger dumma saker till mig själv jag också! Men jag är medveten om det. Och jag är medveten om att det påverkar mig negativt. Jag vet det! Ändå är spåren så djupa och det är svårt att ändra riktning. Men det går. För det vet jag. Jag är en mästare i affirmationer haha. Men jag säger mycket oftare positiva saker till mig själv nuförtiden, det är bara ibland den där Gremlin på axeln dyker upp och säger taskiga saker. Tänk ändå vad som försiggår inom människor. Det går omkring vackra människor därute som tycker att de är fula!! Hur faan hände det? Jaja, jag ska inte hålla på att älta detta men det är faktiskt helt otroligt vad vi gör mot och säger till oss själva.

10696245_843220555718435_8109891830348229232_n

Min födelsdag har passerat. Det var en underbar dag med så många gratulationer och varma ord. Det är inte klokt vad mycket nya vänner som kommit in i mitt liv. Verkliga vänner. Jag som inte gillar att umgås haha. Jag är övertygad om att den dagen jag bestämde mig för att ändra fokus helt och hållet det var då dörrar började öppnas. Jag la allt negativt och jobbigt åt sidan. Affirmerade och fokuserade på det som var bra. Och sedan dess blir allt bara bättre och bättre. Hela tiden. Och det känns så löjligt att använda ordet tacksamhet för det ordet har ett skimmer av religiositet över sig. Tycker jag. Men jag är ju tacksam och det verkar som om ju tacksammare jag är ju mer kommer till mig att vara tacksam över!

11150307_10153220177632863_2634499930028924242_n

Imorgon jobbar jag kväll igen. Och jag har hela dagen på mig att ägna mig åt egna intressen. Vilket i vanlig ordning blir plugg, yoga, löpning, meditation, städning och älska Matilda.

Och en stor kram till min snygga kollega som kanske, kanske läser detta!

/Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gremlin

  1. iamittilivet skriver:

    Tacksam är ett vackert ord. Precis som nöjd, njuta, tillräcklig, duga….ibland är det idag som om bara överord gäller. Synd för vi har ett så’nt varierat språk.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s