Mitt hippie-hjärta

Mitt hippie-hjärta föddes nångång i tonåren. I början av och i mitten av 80-talet. I ett decennium där yta var bevis på framgång. Aktiemarknad, yuppies, dyra bilar, synthmusik, fina middagar och kostymer! Mitt hippie-hjärta började fladdra till liv dessa år. Men jag hade ingenstans att vända mig. Jag levde i ett samhälle med människor som verkade tycka livet var fullt normalt. Jag levde i en falsk tillvaro dit jag inte hörde hemma. Mitt hjärta längtade ut.

13053_10155201114295142_1287380299779813665_n

Men hur ska man veta när man är ung och inte har någon som helst livserfarenhet vad som är rätt. Inte visste jag då att min intuition hade lett mig rätt om jag hade lyssnat. Vi lär så länge vi lever. Och allt har sin mening. Misstag är lärdomar. I slutet av 80-talet var längtan större än rädslan för förändring. Jag drog till USA. Aldrig kommer jag glömma känslan när planet lyfte från Norge med destination Helsingfors och sen vidare över det stora blå till JFK. För första gången fick mitt hippie-hjärta näring. Friheten rusade genom kroppen. Planet lyfte och kvar blev familjen. Och mitt hjärta dansade och hoppade! Ensam i världen, ensam i ett plan med främlingar, ensam mot ett mål jag inte visste något om. Jag stannade i New Jersey i någon månad bara. Som aupair. Hippie-hjärtat ville vidare. En tidig morgon tog mitt hjärta och jag en taxi till Newark flygplats. Denna gång flög vi till Los Angeles.

536770_557641394270968_345430271_n

Och i L.A. fann jag friheten! Och den är fortfarande kvar där. L.A i slutet av 80-talet. Jag försörjde mig som aupair hos en skådespelerska. Hade egen bil. Det var sommar året om. Stränder. Häftiga Venice Beach. Santa Monica. Vi bodde i hjärtat av Hollywood. Mötet med det amerikanska folket. Jag lärde känna männsiskor som skötte sina företag längs Hollywood blv. Jag var svenskan. Det var en underbar tid. Inga måsten, inget tvång. Mitt hjärta levde upp för första gången. Friheten i blodet varje dag, i 6 månader.

Min mamma blev dålig och jag flög hem. Lika lycklig som mitt hjärta var när planet lyfte från Norge, lika olyckligt var det när planet lyfte från L.A. När planet flög ut över Stilla havet, vände och flög in över land igen. Hjärtat var tungt. Värst var det när vi flög hem från JFK. Jag grät som ett barn!

1012052_701231679897775_2147379869_n

Väl hemma tog det svenska vardagslivet plats igen. Det kröp så sakteliga in i varje por. Och hippie-hjärtat fick lägga sig till ro. Familje-liv och älskade barn. Barn som valde mig som mamma. Av alla mammor! Men de valde mig. Även om de inte själva ser det så haha. Inga hippie-hjärtan klappar i deras bröstkorgar :-). Eget företag, utbildning, sälj-jobb. Mitt hjärta sov för det mesta. Bara ibland fladdrade det till. Och gjorde mig uppmärksam på att mitt liv är fel. Det började längta ut igen. Och jag gav mig av. Jag har varit på resande fot sedan dess. Vi har letat efter en plats i livet där hjärtat och jag kan finna ro, hitta rätt och lära känna varandra.

13790_990468764326946_6749654877970100744_n

Nu har jag och mitt hippie-hjärta landat här. Utanför Hunnebostrand. Jag är fri igen. För första gången sedan L.A. Ingen man som tar plats. Inget jobb som suger musten ur mig. Inga skulder som håller mig fången. Jag älskar mitt singel-liv, jag älskar mitt jobb och jag är skuldfri. Jag har ett garage som i och för sig drar i mig. Det är fullt av grejer som ska göras av med. Men det är ingen brådska. För jag tänker stanna här några år. Mitt hippie-hjärta fladdrar och slår. Varje dag. Det ligger inte längre undanstoppat. Och jag visar upp det för hela världen. Det här är mitt hjärta och jag tänker inte gömma det längre.

10367683_965375040142448_2565589748985746950_n

Det finns människor som har frågat mig när jag tänker växa upp. Det finns människor som väntar på att jag ska bli mogen. Det finns människor som tror att jag tycker att jag är förmer än andra eftersom ingenting duger. Men det här handlar inte om dem. Jag är den sista att tycka att jag är förmer. Jag lovar! Men jag är äntligen vuxen och jag är äntligen mogen. Enligt mina mått mätt! Mitt hippie-hjärta leder mig vid handen. Och jag lyssnar till varje hjärtslag. Jag är stolt över mitt hjärta som har åkt på så mycket stryk genom åren, som har fått leva i det fördolda och som ingen sett. Men som så envist vägrat lägga sig till ro. Nu hoppar det omkring i min kropp, så förväntansfull.

SONY DSC

Och det härliga är att när hjärtat fått ta sin rättmätiga plats har härliga, ärliga människor hittat sin väg in i mitt liv. Små förändringar sker varje dag som bevis på att jag är på rätt väg. Nu när jag lyssnar. Vi står här, hon och jag, och låter livet vecklas ut framför oss. Vi har pausat lite. För tillfället. Vi lägger grunden för framtiden här och nu. Sen kommer vi flyga iväg igen. Mitt hippie-hjärta och jag.

My heart rock.

Puss och kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt hippie-hjärta

 1. Ann-Mari skriver:

  Så härligt skrivet!

  Just det där med att ha något i sig som längtar ut känner jag igen och det sliter och drar i mig ibland. Undrar varje dag vilken riktning mitt hjärta egentligen vill att jag tar för ibland känner jag verkligen för att bara ta upp ankaret och flyta iväg. Men det är inte dags än. Just nu är jag nog där jag ska vara, mitt i barnhögen där hemma, mitt i förverkligande i min vardag, här och nu. Har saker att reda ut först.

  Men jag har drömmar kvar, sådeså!

  Kram!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Fröna du sår idag kan du skörda imorgon. Eller nästa vecka, år. Om 10 år :-). Ta det lugnt. När tiden är rätt är tiden rätt. Allt vi går igenom är till nytta. Både gott och ont. Vi lär och vi växer pga det.
  Jag har också drömmar. Sådeså!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s