Mentalt trött.

Helt slut! Det finns människor som efter en arbetsdag fulla av energi ger sig ut på fik med vänner. Eller tar emot vänner hemma. Efter 8 h arbetsdag umgås med människor trots att de mött människor hela dagen. Detta beteende är helt normalt i dagens samhälle :-). Jag har själv arbetskamrater som är fulla av energi när arbetsdagen är slut. För då kan de träffa vänner och prata, prata, prata. Men jag är heeeeelt slut!!

146683810fe0e7fe7ffe1d7f9b09627dHaha

Hade viljat ge mig ut och löpa efter jobbet idag. Hade behövt plugga. Städa. Ringa mamma. Om jag hade orkat. Men det gör jag inte. En kort, kort promenad med Matilda i grått väder. Tystnad hemma. Surfa på nätet. Stänga ner datorn. Fryser lite. Tankar efter dagen surrar. Alla människor jag mött. Allt jag sett som jag inte borde sett. Inget hemligt bara saker människor tror ingen ser, men jag ser. Även i ögonvrån ser jag. Vad som händer där min blick inte stannar. Men det har varit en trevlig dag. Med skratt som är så viktigt!

11080335_880743845317486_2001808020679280034_oIngen tanke bakom texten. Ingen som jag speciellt tänker på. Detta bara är. Jämnt. Med allt och alla jag möter. INFJ.

Sen mötte jag en kvinna jag inte träffat på nästan 30 år! Idag är hon både mormor och farmor, bara 3 år äldre än mig. Det var verkligen roligt. Snabbt samtal. Med frågor om barn och livet. Och som så ofta säger man att man måste träffas. Och man menar det. Men det blir liksom inte av!!! Men vem vet, jag kanske åker upp till Resö och hälsar på henne en härlig sommardag. Tänk ändå, då var vi unga. Hade hela livet framför oss. Nu har vi kommit en bit på väg, fått sår och läkts. Hittat nytt liv och påbörjat det. Ja, det var fantastiskt roligt att se henne!

Det är bara att gilla läget en dag som denna. Följa min själ. Tända ljus. En stor kopp te. Se solen kasta långa skuggor över åkern utanför mitt fönster. Höra fåglarnas kvitter. Mysa i soffan med Matilda. Tyyyyyystnad. Och ingen input.

5eb8969b89fe55592f965fa000b30c74

Imorgon börjar jag jobbet sent på eftermiddagen. Imorgon vaknar jag full av energi. Imorgon ska jag löpa, plugga, städa och ringa mamma. Men till dess…är jag oanträffbar för jag fyller på mina energidepåer :-).

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mentalt trött.

 1. iamittilivet skriver:

  Tror att det är viktigt att smälta, bearbete, lyssna inåt. De som är igång non stop…undrar om det inte blir ganska ytligt till slut för hur orkar de annars? Viktigt med ”bubblor” för att samla kraft så vi ser fram emot att träffa andra. Igen.

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Vi får nog energi från olika håll :-). Men för mig är det ofattbart hur man kan få energi ifrån andra människor haha. Tur vi är olika ändå. Jag älskar min ensamhet och tystnad. Och så gör många med mig. Men jag tror det är en styrka att kunna vara ensam under längre perioder. Som du säger, att lyssna inåt och reflektera.
  Ha en trevlig helg
  Pia

  Gilla

 3. Liene skriver:

  Vi hade precis samma diskussion om socialt liv igår på engelskan, så klart pratade vi engelska för det var trots allt lektionstid. Ibland måste man ha egen tid. Men man kan bli trött från mycket annat också, som att bara kolla på TV eller lyssna på musik jämt eller ha någon teknisk pryl framför sig. Jag tror faktiskt det beror mer på överbelastning av information. Kommunikation saknar vi, men vi får massa ord och ord och mer ord, även om ord kallas för kommunikation. Nej, vi måste ha bättre kontakt. Det är mer som där på bilden.

  Gillad av 1 person

 4. Frihet i blodet skriver:

  Hej Liene
  Jamen precis. Allt är kommunikation. Även tystnad :-)!
  Kram
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s