En efterlängtad träff

Tog en tur med bilen efter jobbet. Och på min väg hem igen ville jag passa på att titta närmare på en kyrka och dess kyrkogård som jag passerat jättemånga gånger. Kyrkan är pytteliten och söt. Och ja, jag jämför då med domkyrkan i Västerås hehe. Men ialla fall. Jag parkerade bilen och i samma stund som jag klev ur bilen för att gå bak och släppa ut Matilda så började kyrkklockorna att ringa. Det är så mäktigt med kyrkklockor! Det kändes nästan som om kyrkan välkomnade mig. -”Var har du varit? Jag har sett dig passera så många gånger. Jag har sett dig titta efter mig. Och jag har väntat på dig. Välkommen. Jag ringer i min klockor för din skull.”

Klockorna, eller var det kanske bara en klocka, dånade på så nära håll. Himmelen var grå och det blåste och var kallt. Men så mysigt. Vilket ljud! Det var mäktigt och magiskt. På kyrkornet stod att kyrkan hade byggts 1880. Och det kunde lika gärna vara 1880 när jag gick där idag. Inte en människa. Inte en bil. Kor på en åker bredvid. Men annars bara kyrkan, klockorna och jag. Jag stannade nedanför ena kyrksidan och fotade upp mot kyrkan och dess torn. Grå himmel, blåst och detta härliga ljud. T.o.m. Matilda satt still och tyst vid mina fötter. Vi tog ett varv runt kyrkan. Jag höll blicken fäst uppåt längs dess väggar allteftersom vi rundade den. Kyrkan liksom drog min blick och min uppmärksamhet till sig. Kyrkogården glömde jag helt bort. Och hela tiden dessa klockor som ljöd så mäktigt. Sedan lämnade vi kyrkan bakom oss, gick ut igenom de gamla grindarna och bort mot bilen. Lagom till att vi kom fram till bilen så slutade klockorna att ringa. En plåtdörr högst upp i tornet stängdes och tonen ljöd ut. -”Tack för att du kom förbi, stannade och beundrade mig. Nästa gång är du välkommen in.”

20150418_180552

Och jag slängde en sista blick upp mot tornet, log och tackade för det häftiga välkomnandet. In i bilen och ut på stora vägen. Hem. Jag fick en härlig känsla i magen av den gamla, lilla kyrkan. Nu ska jag ta reda på om de har gudstjänster i Askums Kyrka. För jag fick ju en inbjudan idag.

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En efterlängtad träff

 1. Ann-Mari skriver:

  Härligt!

  Jag gillar kyrkor, tycker det är mäktigt med en sån auktoritet som en sån byggnad kan utstråla men samtidigt sån värme där alla slags möten är välkomna. Glädje, sorg, förundran, kärlek, ilska, tvivel, säkerhet, förtvivlan och eufori – allt finns det plats för. Som en stor famn. Åtminstone i mitt hjärta och i mina ögon.

  Ha det gott!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, det är något speciellt med kyrkor. Verkligen. Jag blir på något sett mer medveten om andlighet när jag vistas i en kyrka…av förklarliga skäl förstås! Men det är ju historia också och dess vingslag.
   Kramar från ett riktigt somrigt Hunnebo idag
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s