Vädur möter vädur

Jag har i 2 dagar försökt få ut medicin på apoteket i Hunnebostrand. Ett recept skulle vara inringt ifrån vårdcentralen redan för 3 dagar sedan. Men det verkade som om det försvunnit i cyberspace någonstans. Idag åkte jag till apoteket igen för nytt försök. Men icke. Jag fick sätta mig i bilen för att själv åka till vårdcentralen för att se var mitt recept tagit vägen.

Jag blir visad till väntrummet på vårdcentralen medan personalen försökte är få ordning på varför mitt recept inte kommer fram till apoteket. I väntrummet sitter en dam i 80-årsåldern. Hon påminner mig i utseende om min mormor. Hon sitter där i en proper brunfärgad frisyr och iklädd lila cardigan med ljuslila scarf knuten runt halsen.

-Hej, säger jag och slår mig ner.

-Hej, säger hon och ler. Är du också en sådan som hälsar på folk?

-Ja, säger jag och skrattar. Det är jag nog!

-Jag brukar komma in här i väntrummet och hälsa på alla människor, fortsätter hon. Men oftast hälsar ingen tillbaka. Då brukar jag undra varför de är här. Jag menar, de är ju redan döda!

Vi skrattade gott åt detta påstående. Trots, som hon sa, att hon aldrig uttalat det högt. Men hon tyckte de var döda. Haha. Underbara tant!

-Vilka fina byxor du har, sa hon medan hon pekade ner på mina orangea/vinröda brallor. Sådana skulle jag vilja ha. Var har du köpt dem?

-I Västerås, svarade jag. Men du då! Du har ju min favoritfärg på dig. Lila! Jag pekade på mina skor och min jacka som också är lila.

-Jamen kolla där borta då, pekade hon. Där hänger min jacka.

Jag tittade långt på hennes vackra lila täckjacka!! Vi log mot varandra. I samförstånd. Hon 80 och jag snart 50.

-Vilket tecken är du född i, frågade jag. (Fast jag redan visste svaret).

-Väduren, sa lila damen.

-Ha! Jag med, sa jag. Lika dras till lika, vettu!

Vi log igen mot varandra. I samförstånd. Sen blev jag uppropad. Det var dags att få ordning på mitt recept. Det tog inte lång tid. Jag var strax ute i väntrummet där min nya kompis satt kvar och väntade.

-Hej snygging, sa jag till lila piffig strålande dam.

-Heter du Mia, frågade hon. För jag heter nämligen Marie.

-Nä, svarade jag. Pia heter jag. När fyllde du år då, var jag tvungen att fråga.

-Den 11e, blev svaret. Och du?

-Jag fyllde den 9e.

Vi log igen. Och fortsatte med lite småprat. Hon visade upp en blå-lila underarm. Jag måste ju matcha armen med kläder förstår du väl, sa hon. Haha. What a lady! Hon blev inkallad till läkaren och vi kramade om varandra och hoppades att vi skulle mötas igen.

Så kontentan av allt meckelimang som varit med mitt recept blev att jag mötte en likasinnad att kommunicera med. I ett väntrum på en vårdcentral i Hunnebostrand.

Vädur mötte vädur. Lila mötte lila. Eld mötte eld.

Jag log hela vägen hem! Alla dessa tecken!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vädur möter vädur

  1. Ann-Mari skriver:

    Underbar historia, ler stort!

    Ha det gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s