Du har förändrats…

…är en mening som jag har fått mig sagts några gånger genom åren. Speciellt de senaste åren. Kommentaren kommer från nära och kära. Och från människor som aldrig känt mig, som aldrig tog sig tid att se vem de hade framför sig. Kommentaren är för det mesta inte elakt menad. Den är ärlig och rak. Människor tycker verkligen att jag har förändrat mig. Men sanningen är att om de tänker riktigt noga efter så har jag alltid skilt mig från mängden. Det är bara det att nu faller murarna :-). Men givetvis, de flesta av oss utvecklas med åren. Vi får nya kunskaper och vi ändrar åsikter. Även om det finns dem som står på samma plätt hela livet. Och inget fel i det. Vi är olika!

Jag har alltid varit:

 • Individualist och oberoende
 • Olycklig i att leva ett genomsnittligt, pliktskyldigt liv
 • Trogen mina egna behov och önskemål
 • Självsäker och djärv
 • Modig i att möta utmaningar. Både fysiska och mentala.
 • Kreativ och uttrycksfull
 • Introvert, med allt vad det innebär
 • Frihetsälskande

Bland annat. Så med det sagt så tycker inte jag att jag är så förändrad. Mina barn är vuxna och utflugna. Jag är singel. Och jag kan skapa mitt egna liv på mina egna villkor utan att ta hänsyn till någon familjemedlem. Fast det är klart. Jag vill ju inte leva ett genomsnittligt liv :-). Inget nytt där. Men det kanske märks mer idag. När jag skapar mitt liv. Säljer av grejer. Istället för köper som alla andra gör haha. Jobbar mindre när andra håller på att jobba ihjäl sig. Suktar efter tid när andra suktar efter pengar. Äter grönt när andra äter kött. Djup istället för yta. Min andlighet och spiritualitet, som är min ledstjärna, har tidigare år bara legat och sovit, det krävdes tid och mognad för min tro att få utrymme. Samt möte med människors mörka sida. Så där kanske jag är förändrad. Jag har utvecklats och lärt nytt.

10989218_10153114721767264_1048102958636390636_n

Jag är 48 år idag. Jag är inte längre 20. Det har hänt en del på dessa 28 år, så på det viset kan jag hålla med om att jag är förändrad. De flesta förändras väl på 28 år eller? Men i grund och botten är jag densamma. Min fria själ är likadan som när jag var 16! Så där är jag inte förändrad alls. Jag tror snarare att människor ser förändring i mig eftersom jag gör helt andra livsval än dem. Och att jag står upp för mig själv.

Sen att jag älskar förändringar är en annan historia.

Puss och kram, love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Du har förändrats…

 1. Veronica skriver:

  Läser din blogg ibland och är glad att jag hittade hit! Du ger mig inspiration och hopp, är mitt i livet med jobb och barn och så trött på ekorrhjulet. Hoppas på att en dag också låta mina murar falla och kunna leva som jag vill och mår bra av.
  Tack för att du delar med dig! ❤️

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej Veronica!
  Vad kul att du hittat hit och att du gillar det jag skriver. Bästa berömmet :-). Jag tror egentligen att man kan leva det liv man är ämnad att göra även när man har barn. Trots att jag själv inte gjorde det när mina barn var små. Men man kanske kan göra små förändringar? Även om man är inne i värsta ekorrhjulet. Förändringar tar tid! Min resa hit började egentligen för 10 år sedan! Hoppas att du hänger kvar här på bloggen. Jag blev jätteglad över dina goda vitsord! Du är varmt välkommen! Och lycka till!!!
  Kram
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s