Drömmar och affirmationer!

Jag har förstått att det här med att jag affirmerar och drömmer mig till mitt liv väcker lite frågetecken. Hur menar jag? Hur gör jag? Vad affirmerar jag? Etc etc. Jag tänkte försöka mig på att reda ut bland begreppen och förklara ur min synvinkel och hur jag fungerar. Mitt sätt är inte rätt! Mitt sätt är rätt för mig och fungerar för mig. Men jag tror på att affirmationer är rätt! Jag är inte den enda som affirmerar. Jag affirmerade långt innan jag visste att ordet och företeelsen ens fanns. Here we go!

Vi får det vi frågar efter. På gott och ont. Går vi och funderar på saker/händelser som vi inte vill ska ska hända kan du ge dig faan på att du kommer erfara dem. Hemligheten ligger lite i att gå och fundera på vad du VILL ska hända. Drömma, fantisera och affirmera.

1466163_606525179446877_1730564219594661819_n

Jag har ett litet turbulent förflutet. Milt sagt. Fel slags relationer. Fel liv. Och ju mer fel det var ju mer fel blev det. Jag fokuserade helt enkelt fel. Jag fokuserade på alla FEL! Jag ville ha något annat! Sen fanns det människor i min närhet som skyllde alla fel på mig. Det var MITT fel att saker och ting var som de var. Bara mitt fel! Och här finns en ordentlig läxa att lära. Jag såg alla fel och ville ha annorlunda. Andra såg också felen men lade dem i mitt knä. Att lägga ansvaret i någon annans knä är att helt lämna över sitt egna liv i någon annans händer och inte alls se sin egen del i det hela. Livet var kaos. Milt sagt. Och jag var olyckligheten själv! Pga situationer jag själv försatte mig i.

4adc0620e46294d63734a7054fb829e0

Vad jag lärde mig dessa år var att förstå mitt ansvar i var jag stod i livet. Varför drog jag till mig dessa människor som bara gav kaos? Jag är inget rö för vinden som drabbas av ondsinta, röriga människor. Allt som sker sker av en anledning. Och jag fick lära läxan tills jag kunde den. Jag kan den nu :-). Känner jag mig liten och obetydlig, ovärdig kärlek är det ett sådant liv jag drar till mig. I kaoset som var började jag drömma om ett annat liv. Hur vill jag leva? Vad vill jag jobba med? Var vill jag bo? Vem vill jag dela livet med? Hur vill jag må?

18802_942611989116649_1353409907426530429_n

Jag satt ute på nätet en dag och bara surfade omkring och helt plötsligt dök det upp en utbildning som bara gick rakt in i själen. Ledarskap! Jag sökte, men ansökningstiden hade gått ut. Jag fantiserade hela året att jag gick på utbildningen. Hur de hörde av sig för att berätta att jag blivit antagen. Fantiserade och fantiserade. 1 år senare sökte jag in och blev antagen.

Tanken att flytta från Västerås tillbaka hem till Bohuslän växte sig starkare. I och med utbildningen så sökte jag praktik på en konferensanläggning utanför Lysekil. I väntan på svar från anläggningen fantiserade jag om hur jag satt i bilen och körde till praktikplatsen varje morgon. Hur jag klev in genom entren. Jag såg bilder av anläggningen i mitt huvud. Jag fick förstås praktikplatsen och idag har jag min anställning där. På Vann Spa Hotell & Konferens!

1234910_438435332943278_2044442640_n

Jag hittade en planlösning på nätet på ett amerikansk hus. Och jag blev kär. Skrev ut ritningen, klippte ut den och nålade upp den på min anslagstavla. Jag har tidigare skrivit om det hus jag bor i. Jag fick syn på det februari 2013 men det var då uthyrt. I min tanke tänkte jag att vi får väl se om 1 år när jag flyttar hem igen. 1 år senare ringde min syster. Huset var ledigt för uthyrning om jag ville ha det. Jag visste att det var rätt och tackade ja utan att ha tittat på det. När jag sen fick möjlighet att se planritningen så såg jag direkt att den var så gott som helt lik den planritning jag fortfarande hade på min anslagstavla. Jag är fortfarande kär i huset och platsen den ligger på. Jag hade visserligen affirmerat ett torp. Med min speciella planlösning. Men verkligheten blev som sagt bättre än min dröm. Attraktionslagen. Fråga, tro och ta emot :-).

Att affirmera handlar ju egentligen om att säga ord till sig själv. Meningar, en eller flera. Men för mig är också bilder affirmationer. Att se bilder, rörliga och stilla. Att affirmera ord innebär att säga till sig själv att man är något som man kanske inte riktigt är ännu. Att man har något i livet som man kanske inte riktigt har ännu. Etc etc. Jag har tidigare affirmerat att ”pengar bara kommer till mig”. Det sa jag lite då och då till mig själv samtidigt som jag mådde riktigt bra över att pengar verkligen bara skulle komma till mig! Och det gjorde dem. På olika sätt. Sen gjorde jag en liten paus i detta affirmerande men satte åter igång att affirmera för några månader sedan. Och har pengar kommit or what? Ja, från olika håll kom totalt 30 000 kronor oväntat. Eller snarare väntat eftersom jag ju affirmerat haha. Jag fortsätter köra med ”pengar bara kommer till mig” lite då och då. Igår ringde jag Tele2 i ett ärendet. Då såg tjänstemannen där att jag fått betala faktura-avgift under 12 månader trots att jag hade autogiro. Jag fick 300 kronor där! Sen kom det 700 kronor från annat håll igår haha. Inte mycket pengar…men jag behöver å andra sidan inte mycket pengar heller! Sen åkte jag på en oväntad tandläkarkostnad! Men där väljer jag att vara tacksam över att ha pengar att genomföra det som behöver genomföras istället för att förbanna min otur…!!! En aning skillnad på perspektiv där, eller hur?

522064_10152750891651211_1837730141560898003_n

I det nya liv jag affirmerade och drömde om fanns inte plats för alla människor. Somliga föll ifrån. Naturligt. Våra vägar hade en gång korsats av en anledning. Nu var vi färdiga med varandra. Då, när jag satte mig ner och önskade ett nytt liv skrev jag också en lista på hur jag verkligen önskar att en partner till mig skulle vara. Jag skrev ner en lista med egenskaper, utseende och bakgrund. Mannen på listan trädde in i mitt liv 1 år senare och är idag en del av mitt liv. Om än inte som en partner men han finns :-)! Varenda punkt på listan stämmer, från familjeförhållande, yttre- och inre styrkor till stjärntecken! Och bara det är ju ett mirakel!

1509275_10152891359138832_3141435262092996673_n

Du måste tro på dina affirmationer. Du måste vara positiv till dem. Tänk t.ex. på allt elakt vi säger till oss själva. När vi står där framför spegeln kanske? Gud, vad du är ful! Eller. I år blir det ingen baddräkt för din del! Eller. Du är värdelös. Du är inte någon speciell. Du är inte intressant. Du är korkad. Det är också affirmationer!!

Lägg ner! Säg det motsatta istället. Man kanske inte ska stå där framför spegeln och tycka att man är ful och samtidigt säga att faan vad jag är snygg! Det blir ju inte ens trovärdigt för en själv. Men man kan börja säga snälla saker till själv. Jag älskar dig, vilka snygga ben jag har, jag är fantastisk etc etc.  Var snäll mot dig själv! Det är jag! Jag säger en himla massa snälla saker till mig själv :-). Och det är bara jag som hör så jag kan inte bli utskrattad! Och självkänslan får sig en ordentlig skjuts fram. Så småningom. Allt tar tid. De frön som sås idag skördas nästa vecka, nästa år eller om 10 år!

Nu har jag gjort massa förändringar i mitt liv de senaste åren. Och ibland har jag varit skräckslagen över beslut jag tagit! Hur faan ska jag fixa detta? Typ! Det är då affirmationer har hjälpt mig. Flytten till Bohuslän t.ex. Hur faan tänker du lösa den nudå, Pia? Ensam med ett hem där tidigare en hel familj levt. Ingen flytthjälp. Inga pengar. Osv. Jag kunde välja på att få panik eller behålla lugnet och affirmera att allt kommer bli bra och allt kommer att lösa sig, Allt gick bra och allt löste sig.

1383551_257260984428738_1469077614_n

Idag känner jag oro inför att coacha! Jag kommer att älska att coacha. Jag har en hel bunt egenskaper som är bra att ha när man coachar. Jag har också ett tufft förflutet, livserfarenhet som jag kan luta mig emot. Men jag är ändå orolig över beslutet jag tagit. Att utbilda mig till livscoach. Kommer jag att fixa detta? Vem tror jag att jag är? Vad har jag att tillföra? Bla bla bla! Gremlin! Ska jag välja panik eller behålla lugnet? Jag väljer lugnet. Och affirmerar att jag ÄR en livscoach och att jag får människor att tro på sin egen inre styrka. Jag känner också känslan inom mig hur denna verklighet kommer få mig att må. Liksom att jag älskar att skriva. En dag kommer det öppnas en dörr där skrivandet och coachandet kommer mötas. Det är vad jag förväntar mig!

1452066_628741607172953_562375473_nEn av världens häftigaste coacher!

Sen tror jag på vikten av tacksamhet. Om du inte är tacksam över det du har, hur tror du då att du kommer bli tacksam med mer? Jag säger tack 1 miljon gånger varje dag! Idag har jag tackat vädret för att det höll inne med regnet precis lagom till att jag och Matilda kom in från 5 km-prommisen. Jag har tackat för att vi mötte 3 hundar på promenaden som testade mitt ledarskap mot Matilda. Jag är faktiskt en glad människa. Genuint. Glad och lycklig. Jag har känt människor som är arga. De är arga på allt och alla. Skyller allt som händer dem på andra människor eller på yttre omständigheter. And guess what? De möter bara ännu mer att bli arga över. Ju argare de är ju argare blir dem. Helt galet. Jag väljer att se varje situation ur ett positivt perspektiv och ta ansvar över varje känsla jag har. Det är mitt val! Jag vill inte vara arg och olycklig :-). Jag väljer glädje och lycka.

971766_10151636961429489_223182507_n

Så, vad blir dina affirmationer? Vad vill du ska ske i ditt liv? Sätt igång att drömma och affirmera men var lyhörd när universum knackar på och levererar det du önskar. För det är bara du som kan öppna dörren och släppa in. Flummigt? Inte för mig! Det här är min självklara vardag och mitt liv. Jag skulle vara livrädd att leva om jag inte själv stod vid rodret. Jag har varit livrädd. Idag är jag inte rädd för något. Egentligen. För allt som sker sker av en anledning och allt som ska komma till mig kommer att komma när tiden är mogen. När jag är mogen :-). Jag tycker allt annat liv är flummigt haha!

1902826_10152234455382295_641567110_n

Det här var bara några exempel av alla mina affirmationer. Jag har fler. Allt jag vill ha affirmerar jag! Jag säger till mig själv att jag är…eller jag har…! Och jag är övertygad att allt kommer att komma till mig.

Och vad passar bättre som avslutning än ”affirmation” med Savage Garden?

Kram på er och tack för att ni läser och kommenterar, mailar och gillar. Och ger mig uppslag till blogginlägg!

Tack, tack, tack

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Drömmar och affirmationer!

 1. pippilotti skriver:

  Superinspirerande! Tack 🙂

  Gillad av 1 person

 2. iamittilivet skriver:

  Roligt att titta på våra resor för vi är olika i vissa delar, lika i en del. Men energi har vi båda!

  Gilla

 3. Ann-Mari skriver:

  Vilket inlägg!! Härligt och precis vad jag behövde nu.

  Känns lite som om jag nu gör ett avslut med det som varit och säger hej till det som kommer. Det jag jobbat med en längre tid verkar ha satt sig, nu är det dags att testa, tro, ha tillit och göra! Sätta fart på processerna och forma mitt nya liv.

  Det där med pengar är svårt när känslorna kan vara så låga, men jag känner nu att jag har en helt annan attityd… till nästan allt.

  Tack och kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Kul att du gillade det! Det var ju lite med dig i bakhuvudet :-). Allt är egentligen svårt att affirmera när man är låg. Det är den tröskeln man behöver kliva över och att ha tillit till att även det svåra har sin mening.
   Kram och tack för din återkoppling
   Ha en härlig helg
   Pia

   Gilla

 4. finalina73 skriver:

  Tack, tack, tack! Ord som passar toppen för mig att höra just nu! Tacksam jag hittat din blogg och får följa med på din oerhört inspirerande resa. Ha en underbar valborg!
  Stor kram Lina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s