Härskarteknik

Gick in på Malin Berghagens blogg och läste hennes senaste inlägg. Och jag skrattar för mig själv. Så jävla klockrent. Och just idag. Just nu! Visst har vi alla nån gång varit utsatta för härskarteknik. Eller hur? Jag länkar till blogginlägget längre ner. Gå in och läs.

Härskarteknik är verkligen fult spel. Och det får människor att må så dåligt! När det egentligen är de som utövar som har så dålig självkänsla att de har behov av att trycka ner andra. Och fy vad jag har sett mycket av detta genom åren. Fy, fy, fy. Tack och lov ser jag klart idag och förstår vad som ligger bakom behovet av att härska över andra.

10462688_10152065032241296_1387248885388715939_n

Samtidigt ska man vara jäkligt försiktig med att man inte själv kör med fulspel. Sårade känslor är som gjort för detta. Eller att uppleva härskarteknik där den inte finns. Där kan jag nog snava och se fel ibland. För egen del så är det nog större risk att jag ser härskarteknik där den inte finns än att jag utövar den. Men som sagt, jävligt svårt ibland att se skillnad på ärligt menade åsikter och härskarteknik, om man som jag är hyperkänslig i ämnet!

Så, läs gärna Malins blogginlägg.

http://blogg.amelia.se/malinberghagen/

Härskarteknik är mobbningsteknik. Och vem vill ärligt vara en mobbare? Som vuxen! Fast många nog är det utan att egentligen veta om det. För är det inte mobbaren som lider mest? Egentligen. Det tror ärligt jag ialla fall. Och att man använder sig av härskarteknik pga sårade känslor betyder ju inte att man är en mobbare. Utan bara liten och rädd :-).

11212790_10152800196306439_7162176019348662741_n

Men kära vänner. Mig kan man inte härska över. Och låt ingen, någonsin, härska över er heller!

Love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Härskarteknik

 1. Ann-Mari skriver:

  Kikar in hos dig och ser flera inlägg som jag inte läst. Vilken härlig stund, fixar kaffe och slår mig ner en stund såklart.

  Jag läser också Malins blogg och smålog när jag läste det inlägget. Men blev också lite sorgsen då jag (såklart) också använder den tekniken ibland. Inte alls lika ofta som förut, men ändå. Jag har däremot lovat mig själv bot och bättring och jag tar steg i rätt riktning. Inser också hur utsatt jag själv är för den tekniken, även om jag vet att den personen inte alls ser det så, det är bara ett skydd åt den egna svaga självkänslan. Men det gör lika ont för det.

  Tack för så mycket klokt.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jamen precis. Så är det med mig också. Jag förstår när andra utövar härskarteknik mot mig och läser in vad orsaken handlar om. Oftast är det rädsla. Men jag skulle tycka att det vore skönt för omväxling skull att någon kunde se det från min sida någon gång. Men det där handlar nog mycket om min intuition som är väl utvecklad. Jag läser andra. Andra läser inte mig :-).
   Vi kan alla förbättra oss. Vi har alla våra små svagheter. Vi kan titta på dem och godta dem som en del av oss men samtidigt försöka att tänka på i vilka situationer som våra små svagheter väljer att poppa upp :-). Är vi medvetna om det så kan förändring och förbättring börja.
   Kramar i massor till dig
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s