Stiltje

Mitt liv står stilla! Vad hände? Var kom stiltjet ifrån? Det känns lite som att vara i stormens öga. För två veckor sedan sa en kollega till mig att ”gud vad det händer grejer i ditt liv jämt.” Och jag höll med. Allt som händer är ju inte alltid roliga saker men det som händer händer och händer av en anledning.

1391784_617977364916044_2139904064_nThis cant be more true! I love this. Says it all!

Men just nu händer ingenting! Jag är i slutskedet av min utbildning. Vad ska jag göra sen? Efter utbildningen? Ska jag invänta nästa utbildning som startar i november eller ska jag starta upp coachingen redan i sommar? Det känns som jag står vid ett vägskäl men inte vet var någon av vägarna bär. Jag har ett behov av att alltid vara på väg någonstans. Mot mål. Och jag har ju mål…men just nu känns det bara som att jag trampar vatten eller nåt! I sådana här lägen finns risk att jag kommer upp med nya galna idéer eller också så kommer galna idéer promenerande alldeles av sig själva in i mitt liv.

373eb284de1e5cbcccba945c0de4543c

Så, strax klar med utbildningen. Strax sommar och ett hotell fullt med sommarfirande gäster – vinter/vår är slut och sommaren står för dörren till VANN. Jag har efter närmare 10 år förlikat mig och förstått en relationsproblematik. Detta har också lämnat ett tomrum i mig då jag varit så van vid att bära omkring på den smärtan. Tomrummet är en ny känsla och förstås en befrielse. Men det vana har en tendens att få oss att klamra oss fast, även om det är smärta vi pratar om. Men nu är den puts väck. Äntligen. Det tog många år för mig att förstå! Men det känns lite ovant!

Jag får väl försöka sitta still i båten till dess den drar iväg åt något håll av sig själv. Jag är inte så bra på att sitta still i båtar. Jag vill hissa segel och stå vid rodret! Men jag tränar på att sitta still. Inte alltid jag fixar det men men… Jag tror jag får fokusera lite hårdare på min mil jag ska sätta. Lägga min energi där. Och hoppas på att denna stiljte snart är över.

10417611_944058962285077_7779985998687636190_nLove this :-). Love, love, love!

Love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Stiltje

 1. Ann-Mari skriver:

  När stiltje kommer till mig har jag i efterhand märkt att det är då det händer… Planer smids och saker läggs till rätta inför nästa steg. I efterhand…. men jag har också märkt av den där rastlösheten.. och undran – varför?!

  Klart att det händer grejjer, väntar bara!

  …. och du, jag tycker funderingen på coachning i sommar låter som en bra idé =)

  Tycker att det är så coolt hur personer, texter, bloggar, sånger – allt möjligt, kommer in i livet när jag så väl behöver det. Allt har en mening och gissa om jag ser en mening i att jag hittat din blogg. Det har hänt fler gånger i livet och visst känner jag igen mönstret. Dina ord för mig framåt och jag är så otroligt tacksam!

  Ha det gott/ Ann-Mari

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Ann-Mari
   Jadu, det HAR hänt grejer haha. Jag vet ju. Men frustrationen blir så påtaglig när dagar läggs till dagar!
   Jag älskar att allt kommer till en i rätt ögonblick. Sitt still i båten!! Men jag lär mig aldrig, riktigt. Men det är bara att gilla läget. Jag har kommit en riktigt lång väg när det gäller att ta det lugnt. Förr i tiden var jag helt galen haha. Skönt att närma sig 50 kan jag säga.
   Härligt att min blogg är en del i din attraktion. And guess what? It goes both ways :-)!
   Och coachingvägen står fortfarande öppen. Jag sitter still i båten jag.
   Kram och tack för dina härliga kommentarer
   Pia

   Gilla

 2. iamittilivet skriver:

  Jag gillar också mål och att vara på väg, men ibland måste vi sätta oss ner en stund för lite eftertanke och kraftsamlande. Svårt, rastlöst….men å andra sidan sett så kanske man inte skulle orka med händelser non stop eller uppskatta dom om det gickk i ett!? Kanske är livet eller nå’t som säger till oss att stanna upp lite… Snart är det full rulle igen ska du se!

  Gilla

 3. Frihet i blodet skriver:

  Hej!
  Jamen visst är det så. Men jag lever inte som jag lär haha!
  Jag stannade upp. Och strax därpå levererade livet igen. Jag får bara panik att det ska vara för evigt. Tålamod? Nah!
  Kram Ia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s