Tankar om frihet

Skymningen faller och ett stort mörkt moln sveper in över mitt lilla hus. Efter flera timmars tystnad och ro börjar livsandarna återvända. Jag har haft 4 intensiva arbetsdagar. Sena arbetspass och tidiga arbetspass. Mycket att göra. Positiv stress. 1000 bollar i luften. Människor överrallt. Skratt, tjo och tjim. Irritation och brådska. Men nu har jag vilat och tagit igen mig i några timmar. Fyllt på med energi med hjälp av stillhet. Efter flera timmar har jag fått tillbaka energi att dammsuga, diska och fixa med annat hemma. Det mörka molnet som drog in över dockhuset fick mig att tända ljus och rökelse. Nu är jag ledig i 1,5 dag. Redo att göra vad jag vill med min tid dessa dagar. Och ork framförallt.

dd55db6c1b145e94daed36b462722f4d

Jag skulle aldrig i livet vilja jobba heltid igen. Att inte ha ork att njuta av sin egna tid för man måste vila upp sig så att man orkar jobba igen veckan därpå. Not my kind of living anymore. Och det är först nu, när jag gått ner i arbetstid, som jag förstår hur energikrävande det är att arbeta heltid. Ett tag jobbade jag mer än heltid, under åren som egen företagare. Helt crazy. Nä, nu kommer jag hem efter 3-4 arbetsdagar. Vilar mig/återhämtar mig några timmar. Och sen har jag ork att njuta av MIN tid.

10003467_870843179623661_9051311109132191488_n

Imorgon ska jag dricka gröna smoothisar hela dagen. Och choklad/banansmoothie. Ev lite rawfood. Få i mig näring. Ordentligt med näring. Pigg och klar i knoppen. Springa 6-7 km. Plugga förstås, jag har kanske 5-6 veckor kvar på den teoretiska delen. Spännande :-)! Vilken skillnad det är på mig nu och för 4h sedan. Nu är jag full av förväntan inför morgondagen, för 4h sedan orkade jag inte ens tänka tanken på morgondagen än mindre tro att jag skulle göra något annat än att ligga i soffan.

Igår satt jag ute på en klippa vid havet med väninna från Västerås. Hon har också sina rötter här. Hennes släkt kommer från Askum och Hovenäset. Ett stenkast ifrån Tossene och Hunnebostrand där min mammas familj kommer från. Och så lärde vi känna varandra i Västerås 1998. Konstigt på ett sätt. Och självklart på ett annat. Attraktionslagen. Förstås. Men igår satt vi långt ute vid havet. Familjärt eftersom vi känner varandra så bra. Snacket flöt på friktionsfritt. Tystnad ibland när vi blickade ut mot horisonten. Doften av hav. Och fiskmåsar som skriar. Vårt samtal gick som vågorna. Det kom och det gick. Drog sig tillbaks men dog aldrig ut. Sen promenerade vi sakta tillbaks in mot stan. Jag släppte av henne där hennes pappa bor och själv åkte jag till Coop och handlade. Sen vidare hem i ljus vårkväll.

10383568_10152785229441439_3053476815435246206_n

Och när jag satt där i bilen hem kom jag på att jag aldrig varit friare än vad jag är idag. Jag har aldrig känt mig så fri som jag känner mig idag. Jag jobbar mot större frihet men samtidigt är jag ju redan friare än någonsin. Och den känslan vill jag bära med mig. Alltid. Det jag känner drar jag till mig. Så jag satt där bakom ratten i min lilla bil, svängde av mot Kungshamn-Smögen och älskade känslan av MIN bil, på väg mot MITT dockhus, längs en väg med oerhörd vacker natur. Och INGEN på hela jorden visste var jag var just då haha. Ibland undrar jag om jag är knäpp!! Men jag har alltid gått igång på att ingen vet var jag är. Ingen som jag lämnar bakom mig och ingen som väntar mig. Bara jag och Matilda. My buddy. Men frihet handlar ju inte bara om vad jag äger och har eller huruvuda jag känner mig fri för att det inte finns någon jag behöver berätta för om alla mina förehavande. Jag har ett jobb som jag formligen älskar. En rolig arbetsplats att bege mig till. Det är också frihet. Att trivas hos den man säljer sin tid till.

Ja, det var faktiskt en liten wake-up-call igår. När den tanken slog till med all kraft. Jag känner mig friare än någonsin förrut i mitt liv. Wow häftigt, säger jag bara. Och bara tanken på att jag kan hitta på precis vad jag vill med mitt liv är hisnande. Jag kan faktiskt magasinera hela mitt hem och dra iväg om jag skulle få lust hehe. Faan, kommer jag någonsin bli vuxen? Förhoppningsvis inte!

1524797_10152315827470861_4092318310961994779_n

Efter timmar av vila så går min hjärna på högvarv. Orden transformeras ut i fingrarna och in på bloggen :-). Och här ligger nu ett helt nytt inlägg med röriga tankar om återhämtning, vänner och frihet. Är det någon som ser någon röd tråd? Jag gör det inte! Nu ska jag blåsa ut ljusen och gå och sova. Och tacka för goa vänner, skratt, förväntan, frihet och längtan.

Godnatt

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s