Svartsjuka, ägandebegär och dyrkan…

…har inget i en relation att göra. Har inget med kärlek att göra. Men jag har, som många andra, dragit likhetstecken mellan dessa egenskaper och kärlek. Jag har trott jag varit älskad. Och även om jag vetat att jag inte älskar så har jag på något sätt förväxlat dessa egenskaper som visats mig med att jag kan känna mig trygg. En falsk trygghet och en falsk kärlek. Från allas håll. Inte bara från mitt.

Svartsjuka kan väl vara gulligt i små doser. I början av en relation när osäkerheten hänger kvar i luften. Men sen….a big NO! Vill du få mig svartsjuk? Då är vi inte rätt. Gör jag dig svartsjuk? Då behöver du jobba med din självkänsla. Du har ingen rätt att anklaga mig för något som finns inom dig själv. Är du rätt så har du min fulla uppmärksamhet även om min blick är vänd bort. Min lojalitet är oändlig. Och har inte jag din fulla uppmärksamhet och din oändliga lojalitet, även om din blick är vänd bort, är vi fel. Simple as that. Inga konflikter. Det som är – är.

Jag behöver inte be om tillåtelse för att vara den jag är. Ingen äger mig. Ingen har rätt att kräva av mig vad jag inte kan ge. Eller vill ge. Är du rätt så ger jag dig allt. Mer än du trodde var möjligt. Men lås inte in mig. För jag låser inte in dig. Du har ingen rätt att förändra mig till att passa in i din mall. Din mall är inte min. Om du är rätt passar din mall min mall som en pusselbit. Inga konflikter behövs. Det som är rätt – är rätt.

Dyrka mig inte. Jag är din like. Jag har massor att dela med mig av som får dig att växa. Du har massor att dela med dig av som får mig att växa. När vi kommunicerar, kommunicerar vi på samma frekvens. Jag känner mig inte ensam i en tvåsamhet med dig. För jag når fram och du når fram till mig. Jag kommer inte dyrka dig. Jag kommer älska. Stor skillnad. Dyrka mig inte. Minsta lilla dyrkan jag ser i din blick får mig att vända mig bort. Och gå. Utan konflikter.

11039303_653958151372933_3481727461051827071_n

Just rock my gypsy soul.

Ljus och kärlek

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Svartsjuka, ägandebegär och dyrkan…

 1. katrine skriver:

  Hej pia
  Om jag förstod rätt så är det den andres ”fel” om du blir svartsjuk. Och om du gör någon svartsjuk så är det den andres ”fel” igen, då är det dennas självkänsla de är fel på.
  Och om du ger din fullaste uppmärksamhet med blicken vänd bort så är det okej. Men om den andre gör de så är det fel igen. Har jag förstått rätt då?
  Mvh katrine

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Katrine
   Ja, det här med texter och ord är inte lätt. Jag skriver ofta i metaforer.
   Jag ser nu att man kan tolka texten så som du har läst den men det var inte mitt syfte. Den handlar om att är vi rätt så är vi rätt. Inga spel behövs. Ingen oro om att den andra ska försvinna. Bara trygghet, respekt och lugn. Inga konflikter och inga anklagelser.
   Texten är skriven direkt från mitt hjärta och den handlar bara om mig och mina känslor. Hur jag tycker att en relation ska vara. Den handlar faktiskt inte om någon annan än mig själv.
   Rätt eller fel? Så här tycker jag :-).
   Jag hoppas att jag svarat på din fråga.
   Tack för att du läser det jag skriver och för att du fick mig att se texten ur en annan synvinkel.
   Kram
   Pia

   Gilla

   • katrine skriver:

    Hej igen pia! Efter att ha läst din blogg och dina kloka ord så förstog jag att de inte kunde vara så du menade. Därav att jag frågade
    Mvh

    Gilla

   • Frihet i blodet skriver:

    Haha Katrine! Underbart att du själv tyckte att det inte stämde :-)!! Då har jag ju nått fram lite ialla fall med mitt kryptiska språk. Och glad är jag att du frågade så att jag fick möjlighet att tillrättalägga. Tusen tack för att du läser och ger mig så fin feedback.
    Kramar till dig
    Pia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s