Köpstopp

Att inte konsumera är en del av min nya livsstil. Jag handlar inget utöver det allra nödvändigaste. För min egna ekonomi skull, för miljöns skull och för min själs skull. Jag har gått ner i arbetstid och stramat in på kostnader. Lånen är borta och all jävla onödig konsumtion är borta. Resultatet blir att jag har pengar! Pengar som jag lägger undan varje månad. Enligt många är jag en fattig stackare…enligt mig själv är jag rikare än någonsin.

Rik på tid, själslig ro och pengar. Det som läggs undan i min pengamaskin kommer en dag komma till god användning. Vad det blir vet jag inte idag. Men jag kan garantera att det kommer bli något som jag önskar få in i livet vid just det tillfället. En del av mina pengar lägger jag på utbildning. Både den jag går nu och den jag kommer genomföra senare i höst. Jag är rik på frihet idag. Att kunna välja. Mycket pga att jag slutat konsumera.

9c233ddc35b5f79a4db743c3d88f4865

Men det är inte alltid så lätt. Häromdagen promenerade jag ner till spa på hotellet jag jobbar. Och där hittade jag ett fantastiskt halsband som det stod Pia på. Faktum var att det skreeeeek ut mitt namn. Det var turkosa och elfenbensvita stenar i vackra former. Stort och tungt. Runt min hals skulle det väcka uppmärksamhet och jag skulle skrida omkring som en drottning. Jag har sedan vårt första möte hälsat på vid flera tillfällen. Halsbandet ligger i min hand och jag beundrar det. Jag håller det framför halsen framför spegeln och vi älskar varandra!

-Behöver jag dig för att överleva, frågar jag.

-Ja, skriker halsbandet.

-Nej, viskar själen.

Halsbandet kommer pryda en annan drottning än mig. Men så länge det ligger kvar där nere på spa kommer jag att gå ner och hälsa på och plocka upp det i mina händer och beundra det. Men nej, I dont need it to survive!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag var jag in till Uddevalla och storhandlade. Mat för 1 månad till både mig och Matilda. Och jag gick in på mitt älskade Indiska. Indiska är för mig vad en tobaksaffär är för en som precis slutat röka. Får jag göra den jämförelsen? Eller vad systembolaget är för en som försöker sluta dricka. Får jag göra den jämförelsen? Förstås förstår jag att jag överdriver. Jag behöver inga pekpinnar. Men det är bara för att ni ska förstå hur mycket jag formligen är helt galen i allt i den affären. Kläder och inredningsdetaljer. Smycken och skor. Jag skulle aldrig gått in!! Jag vet ju! 1 miljon blommiga och mönstrade klänningar, kjolar och blusar med mitt namn skrivet i neon! Asså, vackra halsbandet från spa och klänningar/kjolar från indiska och jag skulle lysa upp hela Bohuslän!

8070b82d141b7611b062b10c7e596b71

Jag drog mina fingrar genom tyger. Överallt där jag passerade klänningar sträcktes min hand ut alldeles av sig själv. Ta mig! Och jag tog dem allihop. Beundrade, höll dem framför mig framför spegeln, drömde mig bort, kollade prislappen. Och hängde tillbaks! Nope, jag behöver ingen klänning för att överleva! Ingen kjol, inga vackra sandaler, inte det underbara draperiet som borde hänga i dörröppningen till mitt sovrum. Den här gången skrek min själ jaaaaaa. Men mitt förnuft sa nej! Mina pengar ska läggas på något skithäftigt där framme i framtiden. Men kanske, kanske jag köper 1 (!) vacker klänning från Indiska i sommar. Kanske.

Men, på min väg ut såg jag något som jag senast igår funderade på om jag skulle lägga pengar på. Jag har världens finaste lilla lila utemöbel. Men jag har ingen dyna att lägga på den lilla fina lila soffan. Så jag har funderat på om jag skulle ta och köpa något att lägga så att det blir lite mjukt att sitta. På min väg ut ur Indiska såg jag en hög med såååå vackra sittkuddar…men ingen i rätt färg. Det ska ju vara lila!!! Så jag gick tillbaks in i affären och frågade om de hade kuddarna i annan färg och expediten visade mig en hylla där det låg i andra färger. Och det fanns lila. Jag köpte 2. Både förnuft och själ höll sig tysta… 300 kronor brände jag där! Jag tog en bild för att visa er så fint det blev och jag är så glad så glad. Nu fattade jag beslutet att köpa och jag kommer INTE att älta penga-slöseriet en endaste jävla gång!

SONY DSC

Lila, lila, lila!

En flaska rosé hade verkligen prytt bilden också haha! Rosévin behöver jag för att överleva btw! Men visst blev det fint!

Love and light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Köpstopp

 1. iamittilivet skriver:

  Snyggt i soffan! Jag har också skalat och håller i pengarna. Tänker en del som du: behöver jag detta? Men det handlar ju inte bara om att överleva fysiskt utan även själsligt. Så jag har en otroligt vacker blå skål som jag skulle överleva utan, men jag behöver vackra saker också. Och den går ju att använda. Så känn efter igen, jag tror halsbandet är ditt!!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej!
  Javisst blev det fint!
  Det viktiga är väl att inte köpandet går helt överstyr. Och det gör det verkligen inte! Jag säljer ju grejer hela tiden och planen är inte att det ska tillföras nytt precis. Men ibland behövs det ju lite vackra ting. Och halsbandet ligger där ner på spa och skriker efter mig…
  Hoppas att du är återställd och på benen!
  Kram
  Pia

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s