Från 0 – 100 på 10 sekunder och sen tillbaks till 0!

Ett fullbelagt hotell. Inte en konferenslokal ledig. Jag kliver in klockan 7 på morgonen. Människor överrallt. Telefon som ringer. Gäster som behöver service. Ändrade planer i sista minut. Och härlig positiv feedback från glada konferensgäster. Och jag springer mellan kontor, konferenslokaler, kök, reception och restaurang. Roddar som en galning. Jonglerar med 100 bollar i luften. Tappar en boll men plockar upp den igen på vägen tillbaks. Komplimang från gäst. Härligt! Och jag skojar med annan gäst på eftermiddagen att det är dags för mig att ta min kvast och flyga hem. Matilda väntar. Och han ber mig flyga in i hans konferenslokal och cirkulera några varv under det höga taket innan jag ger mig av. Haha. Dessa härliga människor som genast hänger på i galna tankar.

15.30 på eftermiddagen. Ner i repan och stämma av. Dags att åka hem. Skrika hejdå till höger och vänster medan jag rusar genom köket. Ut på parkering där bilar står i rader på gräsmattor då parkeringen är full. Ut i solen och människor som flanerar omkring. Hejar på vaktis som klipper gräset och härlig sommargräs-doft sprider sig. Bort mot Fina Bilen, i med backen och på med hööööög musik. Och rutorna åker ner. Mot Matilda!

I bilen hem varvar jag ner något. Härlig musik och härlig känsla i kroppen. Vilken lyckad dag. Så många skratt. Och menande blickar. Men nu behöver jag landa. In på liten väg mot dockhuset och sakta ner farten. Parkera och kliva ur. I vardagsrumsfönstret möter mina ögon Matildas. Hon sitter där inne och iakktar mig. Jag låser upp dörren och hon är i min famn. Äntligen hemma. Lugn och ro. Byte av kläder och promenad i solen, ner mot sjön. Fågelkvitter. Så vackert överrallt. Blått hav, blå himmel och gröna åkrar och berg.

SONY DSC

Me and my buddy 🙂

En stund på altan med chokladsmoothie. Svalor som flyger omkring. Och återigen. massor av fågelkvitter. Vilken skillnad det är på min arbetsplats och mitt hem. Ena stunden har jag 1000 saker i huvudet – nästa stund har jag bara nuet.

Imorgon är ny dag på hotellet. Nya glada gäster som ska konferera. Och jag har ingen aning om vad som kommer att hända! Ingen dag är den andra lik. Thats why I love it!

Men sen är det dags för ledighet och ta tag i det som ligger mig närmast. Min egna tid. Att ägna åt det som är mitt. Så tacksam över var jag är idag och över dit jag tagit mig. Till var kan jag ta mig härifrån?

All kärlek

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Från 0 – 100 på 10 sekunder och sen tillbaks till 0!

 1. Ann-Mari skriver:

  Så skönt att kunna ställa om. Att ge allt i nuet och sedan ge ingenting i nuet. Att bara vara, andas och finnas.

  Jag övar på det. Har mycket omkring mig nu. Känner att stressen kommer. Har svårt att bolla, tycker att jag aldrig räcker till. Har egna projekt jag vill göra och färdigställa medan det dåliga mammasamvetet skriker åt mig att jag behöver vara med mina barn (som för övrigt är rätt nöjda ändå inne i sina tonårsgrottor, eller de yngre som sysselsätter sig med sitt). Men ändå. Kanske är det jag som behöver dem mer än de behöver mig? Jag vill ibland bara slå mig fri från mina projekt, drömmar och allt jag ska göra och byta liv… samtidigt vet jag ju att familjen vill leva det liv vi lever nu och där vi är, men jag känner mig splittrad.

  Denna tid är hektisk och jag behöver fundera på om det är värt allt slit… Mycket nu.

  Kram

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där!
   Ja du, det är inte lätt att prioritera alltid! Jag har till och från under åren varit i situationer där jag inte alls kunnat prioritera eller förändra min livssituation. Fruktansvärt stressande. Lite sömn och negativ stress. Under några år. Då handlade det bara om att överleva dagen, närapå iallafall.
   Kan man inte förändra situationen är det bara att ta en dag i taget och lägga allt annat åt sidan.
   I ditt fall verkar du vara mitt uppe i hektiskt familjeliv. Bla. Och så kan det ju vara från tid till annan. Se över situationen om det är något som du kan förändra…är det inte det så fokusera på hur livet ser ut nu och försök göra det bästa av det. Fokusera på att lösa här och nu samtidigt som du har dina drömmar och mål kvar i bakhuvudet. Allt har ju sin tid och allt tar sin tid. Vissa saker behöver liksom värka fram :-), innan beslut och förändringar kan tas.
   Ett är då säkert. Det kommer att ordna sig :-).
   Kramar
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s