Me myself and I

Snart 4 dagars ledigt!! Torsdagkväll kommer Prinsen hem. Han ska se efter Matilda medan mor åker ner till Göteborg på fredag. Och på fredag ska jag färga håret silver. Min flicka har köpt allt som behövs för färgning så jag åker inom henne på fredagen innan jag möter upp polare vid station. Jag hoppas och tror att det kommer bli skitsnyggt! Silverfox lady :-).

dcce4d5280354f8577232805102b2bc3Silver hair excites me!

Undra om jag inte ska lägga en liten peng på färgsprakande klänning/kjol på Indiska? Nu när jag ändå är igång! Nu har jag gått omkring som en liten grå mus en tid. Kurat in mig i mitt nya liv. Fokus på utbildning och stillsamt liv. Jag vill att mitt inre ska speglas i mitt yttre. Vi har alla våra kostymer på. Eller hur? Och min kostym har varit lite dämpad de senaste åren. Men nu känner jag ändå att jag landat i det nya och att jag har läget under kontroll. Jag behöver inte bara existera i mitt inre. Det finns en värld där ute. Fortfarande! Och jag vill leva! Färgsprakande och fri. Och det är faktiskt sommar…om man inte tittar på termometern…!

bf0fbfef43333ca21638b90146650c17

Jag fortsätter med pluggningen (snart klar), löpningen, maten och yogan. Mitt liv helt enkelt. Men jag ska nog lägga till lite fina accesoarer till mitt liv. Som  nya klänningar/kjolar, sjalar och smycken. Lite solbränna på det. Barfota och fotlänk. Och jag har silver i mitt hår. Det är faktiskt befriande att vara själv. Inga barn och ingen man. Jag kan utvecklas helt på egen hand utan att någon annan tar plats eller påverkar. This is me, here I am. Frihet som i en liten ask.

Och jag blir aldrig vuxen.

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Me myself and I

 1. Ann-Mari skriver:

  Jag läser ikapp hos dig igen… märks nog på alla kommentarer som kommer på samma gång.

  Härliga du! Tror det kommer en dag då man måste låta kostymerna falla och insidan får komma ut, visa hela spektrat och blomma, lysa, leva! Hejja dig! Lova att du visar ditt vackra hår sen!

  Har märkt av transformationen själv. Är mer modig nu, säger ifrån, ryter lite om jag behöver, är mycket mindre lagom…. Vågar gilla mig själv även om jag gjort pinsamma saker, dumma saker. Märker att jag knäpper upp kostymen mer och mer och under skymtar skjortan i rosa, turkos, lika, orange, grönt – alla de där färgerna som är JAG. Inte så rädd för att låta dem skymta längre, försiktig kanske, men inte rädd.

  Skulle handla en klänning till en fest nyligen. Går nästan aldrig på fest men nu ville jag vara fin. Upptäckte att jag är lite dyrare i drift där än jag varit förut – om mitt innersta jag får välja. Upptäckte plötsligt min egen stil om mitt hjärta fick vara med istället för enbart plånboken. På skärmen uppenbarade sig kläder med färger och former som jag aldrig valt förut, nu skrek de rätt in i hjärtat på mig. Resultatet blev en klänning från märket Desigual, begagnad visserligen men fin. Googlade på vad desigual egentligen betyder och fick upp ord som tex. Olika. alltså, jag blev helt rörd. Så rätt. Det är det som finns innanför min kostym.

  Kram!

  Gillad av 1 person

 2. iamittilivet skriver:

  Låt det inre blomma hela vägen ut! 😉

  Gillad av 1 person

 3. finalina73 skriver:

  Jag känner väldigt mycket igen mig i det där med att ha haft på sig en dämpad kostym. Jag har endast använt gråta kläder de senaste 1,5 åren – gömt mig hemma. Gjort allt för att inte synas. Nu är de gråa kläderna ivägskickade till loppis och färgglada kläder gör alltmer intågande. man behöver perioder när man gömmer sig, men det är så viktigt att ta sig ur det och se till att synas och finnas, för när allt kommer omkring är livet vackert och ska levas fullt ut här och nu.
  Stor varm kram
  Ps – ser fram emot att se bilder på ditt silvriga hår sen 🙂

  Gillad av 2 personer

  • Frihet i blodet skriver:

   Jadu Lina. Du har allt gått igenom dem senaste åren. Och den sista tiden! Och så är det, vi behöver ibland backa och stänga in oss lite. Landa och vända och vrida och ta sig en ordentlig titt på sig själv. Ialla fall är det så med mig. Men jag är en färgglad person, har alltid varit. Och kvinna! Here we go!
   Tänker på dig och önskar dig allt gott. Och ro i själen.
   Kram min fina fina Lina
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s