Att skriva dikt

Nu har jag gjort något heeeelt crazy! Jag har anmält mig till en skrivarkurs…i att skriva dikt!! Egentligen är det inte långsökt om jag tänker på att jag skrivit dikt sedan tonåren. Det långsökta ligger i att jag inte skrivit dikt på 100 år! Men jag har det i mig. Det vet jag! Men det känns ju helt galet ialla fall! Men tänk vad man kan hitta när man skalar av. Lager efter lager. Och vips så dyker poeten från 1982 fram. Nä, nu tar jag i. Jag ser mig verkligen inte som en poet!! Hehe. Men jag har djup och känsla som bara poppar upp och behöver komma ut. Och orden bara flödar av sig själv. Allt sättas på pränt inom loppet av några minuter och voila. En dikt!

524208_746175118830098_8991000658942007438_n

Men varför skriva dikt? Vem läser? Vem behöver en dikt? Ja, jag har inga svar på det där. Läser folk dikter? Det tror jag inte. Men precis som i allt mitt skrivande så gör jag det för att jag har ett behov. Orden måste ut. Och när de kommit ut kan jag lämna dem. Jag måste skriva! Kanske kommer jag göra ytterligare en underrubrik på bloggen för dikter…? Och en för min önskan att coacha? Ja, min resa är ett ständigt pågående projekt!

5f5d97734b4adc484ad108524d69ac9d

Till hösten börjar jag två utbildningar/kurser. Livscoach och dikt. För mig har det varit helt avgörande att leva ensam de senaste 3 åren. Skalat av och att inte låta annat ta plats. Skala av och ta en ordentligt titt på mig själv. Vem är jag? Vad vill jag? Egentligen. Inte alla behöver göra så drastiska beslut som jag. Men återigen. Det här är min väg. Det här är vad jag behövde göra. Och resan är inte slut. Den håller ju på till 2019 haha. Enligt mitt horoskop. 2011 – 2019. Bara jag vet vad allt som hänt sedan 2011. Jag ser med spänning fram mot år 2019.

9f55ea85442a1a7598025af4404eef00

Jag älskar att ägna min tid åt att förkovra mig, utvecklas, lära nytt. Jag älskar att min tid ägnas åt att få min själ att dansa. Jag älskar att äga så mycket tid. Ingenting är någonsin för sent!

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att skriva dikt

 1. Ann-Mari skriver:

  Så himla kul att du gör precis det du känner för. Förstår nödvändigheten av ensamheten i hela processen. Känner mig tacksam för at du skriver och delar med dig. Inspirerande!

  Nej, inget är någonsin för sent..hoppas jag. Känner att jag har så lätt för att fastna i det jag tror måste vara… inte våga släppa taget om vissa saker i livet då jag inte är säker på att jag inte ångrar mig efteråt. Känner mig vimsig, obestämbar, hattig och aldrig riktigt säker på att jag är på väg åt rätt håll. Har nog gjort att jag är rädd för att dra upp riktiga riktlinjer, starta projekt som kräver mycket energi och uthållighet över längre tid eftersom jag inte vet om jag orkar hela vägen, om jag verkligen vill.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!
   Den där rädslan du snackar om är verkligen verklig! Den är vår ständiga följeslagare. Men jag vägrar leva i trygghet för att jag inte vågar prova mina vingar. Men nu har jag ju ett riktigt tryggt och välordnat liv så jag kan ha råd att slänga mig ut på olika projekt OCH misslyckas. Den grund jag står på kommer ändå inte rubbas.
   Däremot har jag en större plan för framtiden och den skämmer livet ur mig!! Men tanken släpper mig inte och eftersom den inte gör det så tror jag att det är rätt väg att gå. Skiträdd och liten. Men det lutar starkt åt att jag hoppar om några år :-).
   Jag kan bara utgå ifrån mig själv. Och du och alla andra behöver utgå från sig själv.
   Och det är en verklig frihet att kunna ägna sig åt det som får ens hjärta att slå. Nu blir det skrivarkurs mitt i alltihop också hahaha.
   Tack för dina härliga, öppna kommentarer
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s