Att välja bort

Det finns så mycket glädje, kärlek och omtanke där ute. Där ute bland människor. Ödmjukhet. Icke-fördömande. Och jag har fått min beskärda del av detta underbara dessa dagar under denna helg. Det har varit möten med människor face to face. Det har varit Foo fighters kärlek till sina fans. Det har varit 50 000 människors stora respekt för sina idoler. Det har varit människor på mess och på mail till mig. Av en slump (!) har allt detta kommit till mig under en och samma helg.

SONY DSC

Foo fighters gjorde mig gråhårig

Det har också gett mig perspektiv på saker och ting. Igen. Jag behöver perspektiv, tydligen. To be grounded! Vad är viktigt? Det enda som är viktigt är att jag mår bra. Ingenting är viktigare än det. Ego? Ja, det tycker förmodligen somliga. Och för att må bra måste vi göra saker som vi mår bra utav. Not rocket science haha. Men ändå så svårt att leva upp till. Gör saker som får dig att må bra. I mitt fall så är det musik, vänner då och då, natur, ensamhet, utveckling och att växa, lära nytt, familj, skriva, och får andra att må bra. Säkert mer men som jag inte kommer på i skrivande stund. Och att vara mig själv.

11182328_10152790505926439_878607998225286460_n

Nu lägger jag återigen fokus på det som är mitt. Det som får mig att sprudla av glädje och engagemang. Annat lägger jag åt sidan. Vissa människor tar kraft. Inte deras fel. Utan bara att de tar kraft och jag behöver välja bort dem. Inte för att jag vill, jag önskar att jag var stark nog att inte behöva att välja bort. Men det är jag inte. All energi behöver läggas på mig själv. Finns inget över till människor som intuitivt får mig att backa. Men kanske en dag, där framme. Men just nu sätter jag mig själv först.

11182275_10152802961516439_3474175580533238582_n

Jag har en bit att gå. Jag har mål att uppnå. Både fysiska och mentala. And I need to stay focused. Jag är så lycklig över denna helg. Söndagen umgicks jag med sonen. Vi rensade grönsakslandet ihop. Jag har solat på altanen. Lugn och ro. Men sådant som får mig ofokuserad måste bort. Just nu. Och det är en styrka i sig. Att våga välja bort. För att kunna växa och bli en bättre människa. Jag vill omge mig med människor som vill vara en del av mitt liv. Och jag vill lägga min tid på sådant som får mitt hjärta att slå ett extra slag. Allt annat går bort.

”If I dont make it, someone else will stand my ground” Within Temptation

11046462_972237982816691_3076596561121426852_n

Min prins lämnar strax. Han ska tillbaks till Göteborg. Jag är så tacksam över denna fantastiska helg och allt jag fått uppleva. Och för att jag insett att det faktiskt är jag som viktigast i mitt liv. Vilket, även om vi vet det, är så svårt att leva efter. Vi sviker oss själva oftare än vi sviker andra. I alla fall är det så med mig. Men nu ska jag försöka hålla mig på banan. Igen. Och om jag snubblar ska minnet av denna helg få mig upp på benen igen. Jag tror jag blev religiös i helgen…hehe!

Puss och kram till hela världen

Den grå musen Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Att välja bort

 1. pippilotti skriver:

  Tack för dessa stärkande ord.

  ”Vissa människor tar kraft. Inte deras fel. Utan bara att de tar kraft och jag behöver välja bort dem. Inte för att jag vill, jag önskar att jag var stark nog att inte behöva att välja bort. Men det är jag inte.”

  Ja, jag önskar att det vore så. För jag vill inte såra.

  I nio fall av tio skulle jag, om jag var helt ärlig, välja mitt eget sällskap framför kalas och andra sociala tillställningar. Jag har blivit bättre på att prioritera men det är en balansgång. För om jag väljer bort för.mycket, vem har jag då kvar till slut?

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂
   Just sociala sammanhang väljer jag helt bort nuförtiden. Om det är stora sociala sammanhang vill säga. Möta upp med fåtal nära vänner väljer jag inte bort. För det mesta. Och vad har jag kvar? Mina nära vänner :-). Men om sanningen ska fram träffas vi bara ett fåtal gånger per år. Varken de eller jag har behov av att träffas i parti och minut. Vi har sporadisk kontakt via mess elr fb. Och sen träffas vi då och då :-). Större sammanhang intresserar mig inte. Jag säger nej tack. Och när jag får frågan varför så säger jag som det är. Att jag inte känner mig bekväm och att jag hellre är ensam hemma. Sen lägger jag ALLTID till att det inte är något personligt, att det inte har med personerna att göra. För det har det inte i just sådana här sammanhang. Jag föredrar helt enkelt mitt egna sällskap. Förr skyllde jag på huvudvärk och än det ena och än det andra. Det härliga är att människor är helt ok med mitt ärliga svar :-).
   Mitt inlägg handlar väl inte om sociala sammanhang egentligen men eftersom du tar upp det…sedan jag började ge ärliga svar till att jag inte vill gå har det inte varit någon som blivit sårad. Och blir någon sårad får jag väl plåstra om lite och sen stanna hemma iaf :-). Jag kan inte ta på mig ansvar över hur folk väljer att tolka min integritet. Jag blir sårad om människor inte har förståelse över MINA behov haha! Skoja bara!
   Kram
   Pia

   Gillad av 1 person

 2. pippilotti skriver:

  ”Större sammanhang intresserar mig inte”

  Jamen så enkelt är det ju! Om du visste vad befriande det är att se det formulerat av någon annan. För det är så tabu att tycka så. För normen är att vara social och utåtriktad. Att ha stort och frekvent umgänge och en aldrig sinande ström av gäster och grannar hemma är också på något underligt sätt hög status. Och eftersom jag har en naturligt talang för att vara social, så har jag trott att jag alltid måste vara det. Att läsa din blogg har fått mig att inse att man kan ha en sådan talang – men SAMTIDIGT faktiskt vara en väldigt introvert person. Du beskriver det väldigt bra med hur du t ex älskar ditt supersociala jobb – men sedan är det ensamhet, tystnad och natur som gäller minst tre dar i sträck 🙂 Stor kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jamen precis. Men vem har upprättat den normen? Den normen har aldrig passat mig men det är först nu, de senaste åren, som jag har börjat lyssna på mig själv. Jag har slutat att behaga andra om det helt går emot vad mitt inre önskar och mår bra av.
   Att vara social på jobbet ser jag som något helt annat. Där är jag proffessionell och socialiserar egentligen inte. Jag gillar inte att socialisera haha. Det kan de som gillar ägna sig åt :-). Men ja, jag är Tarzan på att ha ett extrovert jobb helt i strid mot min introverta personlighet. Men jag är 100 % introvert, utan tvekan.
   Behaga dig själv först. Ingen tjänar på att du slår knut på dig själv för att tillfredställa andra. Allra minst du. Man behöver inte vara otrevlig för det.
   Gillar ditt namn på min blogg btw. Helt underbart ju!!
   Kram kära du!
   Pia

   Gillad av 1 person

 3. pippilotti skriver:

  Jag kallar din blogg för AHA-bloggen 😀

  Gillad av 1 person

 4. Ann-Mari skriver:

  Just den där normen har gjort så ont i mig så länge. Har vuxit upp i tron att jag är osocial. Nu förstår jag bättre. Jag är en väldigt social och utåtriktad person, när jag väljer att vara det. Har också börjat förstå att mitt behov av att dra mig undan inte alls har med andras syn på mig att göra utan den jag är i mig själv. En befrielse.

  Har också, så smått, börjat förstå (och tacka) min intuition och inre vägledning som väljer mitt umgänge åt mig, men det är inte alltid så lätt. Att upptäcka sig själv stå ”ensam” och lite utanför andras sociala sammanhang pga att vi helt enkelt inte ”klickar” och inte är givande för någon part utan att ha något annat alternativ än ensamheten kan ibland ge en känsla av utanförskap. Brottas fortfarande med hur jag ska känna inför det, men i ärlighetens namn vet jag ju att jag först och främst måste vara sann mot mig själv.

  Tack för all inspiration!

  Gillad av 2 personer

  • pippilotti skriver:

   Precis, Ann-Marie! Tack för att du delar med dig, det känns fantastiskt att veta att jag inte är ensam om de här tankarna. Det finns alltså minst TVÅ personer till 😀

   Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Ann-Mari
   Ja, det är svårt att säga nej till andra för att säga ja till sig själv. Och jag har i så många år sagt nej till mig själv i tron att det är vad som krävs av mig. Men vem har rätt att kräva av mig något som jag inte vill ge? Vem vill ha av mig något som jag INTE vill ge? Egentligen. Jag kan ”offra” mig ibland…men oftast inte :-).
   Jag kan också uppleva ensamheten som ett utanförskap trots att jag själv valt den men det tror jag bara beror på att gamla normer fortfarande kletar sig fast. För jag föredrar ju mitt egna sällskap. Gud, vad jag låter dryg. Jag är en väldigt varm och hjärligt människa egentligen hahahah!
   Tack för att du delar med dig, Ann-Mari!!
   Kram och värmde från mig till dig.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s