Snart coach!

Det är svårt att skriva. Jag har påbörjat flera blogginlägg under dagen och raderat dem alla. Den gemensamma faktorn av de raderade inläggen är hur ni som läser kommer uppleva det jag skriver. Ibland har jag tänkt att ”det där är för töntigt” ibland att ”det där är för känslosamt” eller ”du låter dryg”! Så jag raderar. Och raderar.

Livet går sin gilla gång. Jag har inhandlat 1-2 års vedförbrukning och staplat all min ved i garaget. I övrigt har jag gjort allt det jag brukar. Ätit grönt. Promenader med Matilda. Joggat. Pluggat. Inget nytt. Men jag har min framtid nära mitt hjärta och min vakna tid går åt till att planera och drömma. Och ja, ni vet ju. Coach it is. Men inte förrän min andra utbildning är klar och utförd. Och det blir den nästa år. I sommar blir jag diplomerad mental coach, vilket jag är otroligt glad över. I dagarna har jag fått härlig feedback från en man i min närhet som jag haft samtal med ang hans ledarskap. Mina frågor har väckt reflektioner och svar hos honom. Och jag blir alldeles varm i kroppen. Våra samtal har inte bara varit till gagn för honom förstås utan för mig också. För jag övar mig ännu mer på att läsa mellan raderna och lyssna till hans kroppsspråk och allt han inte säger. Det är lite win-win-situation. Men det jag bär med mig mest från våra korta samtal är att jag lyckas ställa frågor, som inte upplevs som provocerande trots att de kunde ha upplevts så. Han kunde ha blivit irriterad och gått i försvarsställning om jag hade lagt orden fel. Men det gjorde jag inte :-). Klapp på axeln till mig. Och klapp på axeln till honom för att han vågar ta sig en titt på sig själv och ifrågasätta/reflektera.

1925342_850422288307427_311253572_n

Nu avslutar jag snart den teoretiska delen i utbildningen. Sen har jag lite coaching att göra som ett delmoment och slutligen blir jag godkänd. Till hösten hoppar jag på nästa utbildning. Cert.livscoach. 6 månader teori och 60 h coaching. Och nästa år börjar jag så smått att arbeta som coach. Spännande. Så himla kul att ägna sig åt det som intresserar. I liten skala. Det som känns kämpigt är it-biten. Hemsida? Coacha över skype? Kalendarium? You name it. Det finns säkert massa it-grejer att tänka på som jag INTE tänkt på! Faktum är att jag kommer ta hjälp av en coach i det arbetet haha. Hur jag startar ett internetbaserat tjänsteföretag. Men jag vill ha det enkelt. För jag är en enkel människa.

11150985_10152795949256439_1066512986701614195_n

Men, men det är om 1,5 år det. Men det är härligt att ha det att se fram emot. Det som är skönt är ju att livet är nästintill perfekt redan. Jag kan lunka på här och trivas medan jag samtidigt tar små simtag mot häftig framtid. Vad den nu bär i sitt sköte.

11025684_948387965185510_9025841239945653913_o

Nu ska jag jobba hela midsommarhelgen. Inte mig emot. Då är det bättre att kollegor med barn och barnbarn får ledigt. Jag jobbar gärna. Sen nästa vecka så är jag ledig 5 dagar! Då kommer jag förmodligen avsluta den teoretiska delen :-). Sätta milen! Vågar jag skriva så? För om jag inte sätter milen kanske någon kommer peka finger och skratta. Haha. Be my guest!

Jag önskar alla en trevlig midsommar och kanske kommer jag att hinna med lite bloggande under helgen.

Kram och käka jordgubbar nu!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snart coach!

 1. Ann-Mari skriver:

  Så härligt att komma hit och läsa dina rader. Befriande och inspirerande. Härligt!
  Halkar av stigen gång på gång, trots att jag borde veta bättre och undrar när allt egentligen ”sätter sig”? När blir allt detta en del av mitt liv, de förändrade tankarna, tacksamheten och det där tillståndet när allt bara ÄR, när jag inte behöver tänka på att jag ska tänka positivt eller attrahera eller (som oftast) vända tankarna igen för att jag halkat av….

  Har hopp, finner kraft i olika kraftkällor varav en är här. Att det faktiskt går, det finns dom som gör det och jag vill också vara en av dem.

  Tack!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Och jag blir glad över att du är kvar och fortfarande hittar något som tilltalar dig i mina rader 🙂
   Jag ramlar också av stigen då och då. Det är ju en del av livet. Och att vi märker att vi ramlar av. Inte dåligt det. Bara att klättra upp ur diket igen. Jag tror att min tro (andlighet och buddism) är en stor hjälp i den ro jag känner att allt kommer ordna sig till det bästa.
   Men sen är jag ju en drömmare också haha. Alltid varit. Att tänka positivt bara för sakens skull och inte förstå betydelsen av ett positivt tänk är gagnlöst. Däremot när jag möter motgångar av skiftande slag försöker jag alltid hitta något positivt. Jag lär mig av allt jag möter. Även bakslag och när man kanske trillar ner några pinnar.
   Men sen måste jag också nämna att det funnits tider i mitt liv när allt varit totalt mörker…jag hade behövt mig själv då som den jag är idag :-). Faktum är att jag är den jag är idag mycket tack vare det jag gick igenom då. Så jag tar på intet sätt det lätt, det positiva tänket, för jag vet hur jävla svårt det kan vara. Och enligt mitt sätt att se på det så kan jag idag tacka den mörka perioden i mitt liv för den tog mig till detta fanstastiska liv jag lever idag :-). Fast det tog lång tid!
   Kram Ann-Mari och tack för dina kommentarer här på bloggen

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s