Att leva i ett lugn

Jag har i hela mitt liv haft ett uruselt tålamod. Har jag fått en idé i skallen vill jag genomföra den NU! Helst igår. Jag vill inte vänta! Och den delen av min personlighet finns fortfarande kvar där inne i min själ. Men idag har jag lärt mig att bemästra den lite. Eller ganska mycket faktiskt, om ni frågar mig.

Jag är lugn i att allt kommer till mig när tiden är mogen. Jag behöver inte ha alla svar idag. Svar och nya idéer/förslag kommer till mig vid rätt tid. Dörrar öppnas. Be calm. Och under tiden som livet utvecklas så går jag omkring här i världen och har det rätt bra. Jag tackar varje kväll för saker jag fått vara med om under dagen. Och varje morgon ser jag framemot vad dagen kommer att ge. Jag ber. Jag mediterar. Jag dagdrömmer och fantiserar. Hur vill jag att mitt liv ska se ut? Där framme.

a1c6f84ae454e454426a9214a5a7e3ea

I stora drag vet jag idag vad jag vill ägna mitt liv åt. Ägna min tid åt. Men hur det hela ska utvecklas har jag inte haft svar på. Jag gör det jag kan för att nå mina mål. Jag tar de stegen som behövs ta. Utbilda mig. Blogga. Springa milen. Gör saker som roar mig och som får mig att må bra. Resten lämnar jag över åt universum att ta hand om. Och att vara lugn i det att allt kommer till mig. Det har det gjort hittills och det kommer det att göra under resten av mitt liv. Det jag fokuserar på blir mitt.

Jag downshiftar ju. För några veckor sedan (tror jag det var) skrev jag i bloggen att jag inte vet vad jag ska göra med de pengar som jag lägger undan i min pengamaskin. Och jag tror att jag skrev att jag var helt övertygad om att pengarna kommer läggas på något riktigt häftigt. (På något sätt känns det nuförtiden att ju mer jag jobbar med tankens kraft ju snabbare får jag svar. Jag vet inte, men det känns så). Svaret om vad jag ska lägga pengarna på kom till mig häromveckan. Inget jag vill släppa här på bloggen ännu! Svaret är så självklart, men det behövde tid att mogna och växa till sig. Det behövde värka fram. Innan jag var mottaglig. Men nu är alltså penga-målet uppsatt och om 2 år kommer jag att genomföra det. Cirka :-). Och det häftiga är att i och med detta beslut så faller också andra bitar på plats där jag inte haft svaren. Jag har bara satt upp riktningen på mitt liv, hur jag vill leva det. Hur det hela ska lösa sig rent praktiskt har jag inte haft en susning om haha. Tills nu!

anais-nin-quotes_18122-1

Så lite roligt när folk frågar mig hur jag tänker mig att jag ska kunna leva så som jag drömmer om och jag svarar att jag inte har någon som helst idé! Men att det kommer att lösa sig. Jag framstår verkligen som en oansvarig och lite korkad drömmare! :-). Men nu tror jag alltså att lösningen har kommit till mig. Ingen större skillnad i mitt liv mer än att det känns häftigt och förväntansfullt inom mig. Jag fortsätter att leva som jag gjort hittills med den skillnaden att jag vet vad mina pengar ska gå till om 2 år.

Annat som kommit till mig den sista tiden är att jag sprang milen lätt som en plätt. Det fanns inget motstånd. Jag var inte trött. Nu i efterhand tycker jag nästan att det är ett underverk att jag tog milen så lätt. Faktum är att jag hade jobbat mer med mig själv mentalt än fysiskt när det kom till att springa milen. Häftigt va? Vidare har jag ju anmält mig till dikt-kurs i höst. Det var också något som bara poppade upp framför ögonen på mig och kändes så självklart. Att jag inte kommit på det tidigare? Och sen också att jag anmält mig till ytterligare coach-utbildning. Och den känns också så himla självklar. En del på min väg att nå dit jag ska. Fast anställning i mötesindustrin, 75% som ger mig både pengar och tid över till annat. Livet bara vecklar ut sig. Precis som det ska. Och jag känner stor tillförsikt inför framtiden. Det är ju jag som skapar den.

Men det är inte gjort i en handvändning att ändra riktning på sitt liv. För mig har det tagit närmare 10 år. Det har behövts ensamtid och kritiskt granskanden. Det har varit rädsla och sorg. Dålig sömn, dålig ekonomi, elakt förtal. Ibland känslan av ett alldeles för högt pris. Men idag ser jag att inget kunde gjorts annorlunda. Jag har följt mitt hjärta och min intuition. Genom en jävla storm. Men aldrig tappat fokus. Jag längtade ut och efter massor av fel sidospår har jag äntligen hittat rätt.

Tog en paus i skrivandet och gick ut med Matilda. Och kom på mig själv hur jag gick där på grusvägen och log och flinade hehe. Life is good!

”I will never let anyone walk through my mind with their dirty feet” -Gandhi. Nej, för idag vet jag mitt värde. God självkänsla är bra att ha. Testa! Love and Light!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s