Första skörden!

Hur gott är det inte att leva då? Massa lediga dagar denna veckan. Full sol. Jobbar kväll i kväll men är sen ledig helgen. Stilla liv. Jag har pluggat. Möblerat om hemma. Skapat framtiden. Och jag har rensat i mitt grönsaksland i omgångar. Imorse gallrade jag bland morötterna. Matilda satt kopplad bredvid i ett stuprör. Sol och blå himmel. Lite prat med hyresvärd. Och jösses vad spenaten har vuxit denna sista tid. Grönkålen däremot tar tid på sig.

Idag plockade jag spenat för första gången. Jättestora blad. Så gröna och vackra. Och sicken känsla att gå ut och plocka sin egna mat. Och nog för att jag förstod att smaken skulle vara olika var jag ändå inte beredd på att det var så olikt! Idag dricker jag en smoothie som jag inte kommit i närheten av förrut. Smaken är fantastisk. Inte det minsta bitter eller hård. Bara mjuk och len och mjäll. Hur förklarar man en smak?

SONY DSC

Suddig bild men frächt innehåll

SONY DSC

Egen spenat. Happy me!

Jag tror inte jag kommer att behöva köpa vare sig spenat eller grönkål på månader. Här ska plockas och frysas in. Idag hade jag banan i och det var riktigt gott. Har du som läser några annorlunda förslag på grön smoothie, be my guest :-)!

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första skörden!

 1. finalina73 skriver:

  Ååååh nu blir jag lite avis… Vad ljuvligt med din egen skörd… Tror du det går att odla spenat i kruka på balkong…? Odlar tomater å chili samt nån krydda,men skulle gärna odla lite bladgrönt 🙂
  Önskar dig en underbar dag. Stor kram Lina

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Tjenare!!
   Jamen absolut! Det borde ju gå. Det finns ju massor som odlar sallad i blomlådor. Om jag hade varit du hade jag testat i en blomlåda. Både grönkål och spenat. Testa och återkom!
   Ha en underbar helg på din fina terass.
   Kramar!
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s