Qigong – min andliga utveckling

1988 bodde jag i Los Angeles. Mina föräldrar var och hälsade på vid tillfälle. En morgon stod jag och mamma på ”vår” terass och iakttog en asiat som stod och gjorde långsamma rörelser på sin takterass. Som typisk västerlänning tyckte vi att det såg otroligt komiskt och löjligt ut. ”Vad gör han?” Och ”varför?” Som en parentes kan jag ju nämna att mamma (och de flesta andra) tyckte att dem som utövade yoga på 60- och 70-talet var ”flummiga typer”. Idag tycker hon självklart annorlunda. De som yogade för 40 år sedan och fortfarande yogar har bättre hälsa både på ut- och insidan än de som inte yogat. Kvinnor OCH män. Med yoga följer för dem flesta också ett hälsosammare liv.

Men tillbaks till herren på terassen. Han gjorde intryck på mig trots att jag stod där och flinade! Jag glömde honom inte. Eller hans vackra ”dans”. Och den senaste tiden har jag känt ett motstånd mot min yoga. Den tar mig inte dit där jag vill vara. Där inne. Jag pratar bara inre utveckling nu. Inte fysiska prestationer. Qigong har kommit till mig genom åren och gjort sig påmind på olika sätt. Kanske det är dags nu att mötas tänkte jag häromdagen. Kanske det är dags?

Qigong_linedrawing

Jag måste veta vad jag pysslar med innan jag startar nytt. Så jag läste på. Historia och andlighet. Buddism återkommer. Taoism. Hälsa. Inre och yttre. Kollade youtube-klipp. Och jag kände något som spratt till inom mig. Kanske har jag hittat svaret för att ta mig dit jag vill? Dit in. Ja jag vet inte. Svaret lär ju vänta eller hur? Men jag gjorde qigong för första gången imorse. Till ett youtube-klipp. Och jag kände min energi!! Min qi! Hur energin flödade i min kropp, ner i händer, fingrar, fötter och tår. Så vackert. Fridfullt. Kraftfullt. Jag är qi. Haha…och religiös. Igen!! Men det var faktiskt helt underbart. Andningen är en viktig del. Djupa andetag in. Precis som i yoga och meditation. Forskning visar på att om man andas rätt så ger det starkt förbättrat hälsotillstånd (det har jag lärt mig på min utbildning till mental coach :-)). Samma andning som i yogan, qigong och vid meditation. Så vi västerlänningar kan ju skratta…men jag undrar vem som skrattar sist.

Så hej och hå vad det finns mycket att lära. Om vi höjer vår blick. Om vi törs höja vår blick. Eller orkar. Och om vi söker. Jag söker mest inåt för hittills i livet så har inget i den yttre världen gett mig tillfredställelse. Långsiktigt. Qigong står på agendan för mig. Here I go again.

n2IIJhAf

Jag är också klar med den teoretiska delen av min utbildning. What a feeling. Jag blev klar idag. Nu ska jag skicka in den och hoppas på att jag blir godkänd. Sen är det ”bara” den praktiska biten kvar. Härlig känsla! Coach står på agendan för mig. Here I go again.

Qigong har satt fart på min hunger. Jag är nyfiken och vill lära mig allt. På en gång. Tålamod? Man kan inte stressa fram eller jaga fram en andlig utveckling haha. I know!! Men mina livsandar spritter ialla fall. Yogan får vila lite. Min blick vänds inåt. Jag sökte och fann. Tror jag. Qigong.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Qigong – min andliga utveckling

 1. Ann-Mari skriver:

  Jag tror att sökandet är en viktig del av livet. Att våga prova och se vad som fungerar för en själv. Där har jag inte bara en kulle att vandra över utan ett helt bergsmassiv! Inte när det gäller min egen inre utveckling, där är jag mer fri, utan mer det som finns runt omkring och som jag så länge identifierat mig med och det som också handlar om den sortens liv vi lever på gården. Vissa saker har jag haft så länge i livet att de blivit en del av mig själv och de sitter som dubbelhäftande tejp, jag både vill ha det och bryta mig loss men det sitter där och håller fast sig själv, för vem är jag utan.. ? Törs jag skala av ….?

  När det gäller yoga och qigong har jag testat båda och de har talat till mig båda två, på olika sätt och ändå samma. De tar fram saker i mig, ger ett lugn, rör runt och rensar ut. Skönt!

  Kram!

  Ps. … och när det gäller coachningen är jag fortfarande intresserad!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Jamen rätt frågor att ställa sig. Vem är jag utan? Törs jag skala av? Det är frågor jag har ställt mig själv flera gånger och fortfarande ställer :-). Och ingen annan än en själv har svaren. Vi måste sluta jämföra oss med andra eller med samhället eller med hur och vad man själv varit fram tills nu :-). Jag har skalat av en hel del de senaste åren, med hjärtat i halsgropen. Det avskalade saknas mig inte alls :-). Så jag kommer nog fortsätta. Var jag hamnar återstår att se. Hela livet är en resa, jag kommer aldrig komma fram. Liksom.
  Och när det gäller coachingen så hör jag av mig så fort jag vet hur upplägget kommer attse ut. Ska bli så härligt att ”möta” dig.
  Kram
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s